Çift Bluetooth kulaklık bağlama?

BtnGnz

Üye
Konular
24
Esenlikler,

1. Tek Bluetooth çıkışlı Android box cihazıma aynı anda iki ayrı Bluetooth kulaklık eşleştirerek bağlayıp kullanabilir miyim, nasıl; böyle bir tech var mı?
2. Yoksa, aynı anda iki ayrı Bluetooth kulaklık bağlanabilecek bir adaptör/aygıt(?) var mı, varsa marka/model?

Yani iki kişi ayrı ayrı Bluetooth kulaklıkları ile aynı anda tek box cihaza bağlanabilir ve medya izleyebilir mi?
[konu komşuya rahatsızlık vermemek için gece 12’den sonra gürültülü medya/müzik vb izleme amaçlı]
Halen Box cihazıma tek Bluetooth kulaklık bağlayıp kullanabiliyorum.

Teşekkürler
………………
Çözüm bulundu, aşağıdaki son mesajımda!

Son düzenleme:
Merhaba, aslında evet mümkün.
Bluetooth transmitter cihazıyla yapılabilir. Hepsi için geçerli olmasa da çift cihaz bağlanabilme özelliği olanların seçilmesiyle iki farklı bluetooth kulaklık aynı anda bağlanabilir.

Aşağıya ekleyeceğim video İngilizce de olsa anlatımı çok basit. Ben de basitçe özet geçebilirim.

Bahsettiğim gibi çift cihaz destekli bluetooth transmitter aldıktan sonra bu cihazı televizyona bağlanıyorsunuz ve bluetooth kulaklarını da bu cihaza.
Daha sonra televizyondan ses çıkışını bağlı cihaz olarak seçiyorsunuz.
Android TV kutunuzun sesi televizyondan geldiği için televizyonun ses çıkışını da transmittera göre ayarladığınızdan aynı anda iki bluetooh kulaklıkla kullanmaya başlıyorsunuz. Aynı HDMI geçişi yapar gibi sesi dahili hoparlöre vermek için yine ses çıkış aygıtını değiştirmeniz yeterli.

Bu video sizi kolayca yönlendirebilir.

Merhaba, aslında evet mümkün.
Bluetooth transmitter cihazıyla yapılabilir. Hepsi için geçerli olmasa da çift cihaz bağlanabilme özelliği olanların seçilmesiyle iki farklı bluetooth kulaklık aynı anda bağlanabilir.

Aşağıya ekleyeceğim video İngilizce de olsa anlatımı çok basit. Ben de basitçe özet geçebilirim.

Bahsettiğim gibi çift cihaz destekli bluetooth transmitter aldıktan sonra bu cihazı televizyona bağlanıyorsunuz ve bluetooth kulaklarını da bu cihaza.
Daha sonra televizyondan ses çıkışını bağlı cihaz olarak seçiyorsunuz.
Android TV kutunuzun sesi televizyondan geldiği için televizyonun ses çıkışını da transmittera göre ayarladığınızdan aynı anda iki bluetooh kulaklıkla kullanmaya başlıyorsunuz. Aynı HDMI geçişi yapar gibi sesi dahili hoparlöre vermek için yine ses çıkış aygıtını değiştirmeniz yeterli.

Bu video sizi kolayca yönlendirebilir.
Teşekkürler. İnceliyorum!
Ama burada ses çıkışı olan bir tv için anlatmış sanırım, ilk dinlediğimde öyle anladım,
Tv’de ses çıkışları var, örneğin tv’nin optik çıkışı harici 5.1 ses sistemime bağlı.
Benim tv’de Bluetooth olmadığı için(!) zaten tv kulaklık (3.5mm) çıkışına (Bluetooth kulaklığa ses aktarabilmek için) mecburen bir Bluetooth aktarıcı adaptör (Ugreen) eklemiştim (o da tek cihaz için elbette), artık tv’de bağlı o adaptörü/aktarıcıyı da hiç kullanmıyorum.
Tv üzerinden henüz denemedim bile çünkü kulaklık çıkışı “dolu” ve ben esasen tv’den değil asıl kullanmakta olduğum, ona bağlı android box’tan nasıl çift çıkış alabilirim peşindeyim.
Box cihazımda ise (Formuler Z10 Pro Max) ses çıkışı yok, ya da (çözümü) ben bilmiyorum, olsaydı sorun olmayacaktı sanırım.
Bu aktarıcı(transmitter) ile ilgili bir araştırma yapacağım. YouTube üzerinde benzer videolar da varmış onlara da bakacağım, İngilizce ise sorun değil, çözeriz bir şekilde! ;-)
Yine de benzer tecrübeleri olanlara ve fikirlere elbette açığım, umarım sağlıklı bir sonuç alırız!
Tekrar teşekkürler!

Bunu ilk okuduğumda fark etmemiş olduğumu anladım, inceliyorum.
“Android TV kutunuzun sesi televizyondan geldiği için televizyonun ses çıkışını da transmittera göre ayarladığınızdan aynı anda iki bluetooh kulaklıkla kullanmaya başlıyorsunuz. Aynı HDMI geçişi yapar gibi sesi dahili hoparlöre vermek için yine ses çıkış aygıtını değiştirmeniz yeterli.”

Son düzenleme:
Çok değişik bişey bayılırım böyle şeyleri denemeye teşekkürler @m3ulistebakicisi

Teşekkürler. İnceliyorum!
Ama burada ses çıkışı olan bir tv için anlatmış sanırım, ilk dinlediğimde öyle anladım,
Tv’de ses çıkışları var, örneğin tv’nin optik çıkışı harici 5.1 ses sistemime bağlı.
Benim tv’de Bluetooth olmadığı için(!) zaten tv kulaklık (3.5”) çıkışına (Bluetooth kulaklığa ses aktarabilmek için) mecburen bir Bluetooth aktarıcı adaptör (Ugreen) eklemiştim (o da tek cihaz için elbette), artık tv’de bağlı o adaptörü/aktarıcıyı da hiç kullanmıyorum.
Tv üzerinden henüz denemedim bile çünkü kulaklık çıkışı “dolu” ve ben esasen tv’den değil asıl kullanmakta olduğum, ona bağlı android box’tan nasıl çift çıkış alabilirim peşindeyim.
Box cihazımda ise (Formuler Z10 Pro Max) ses çıkışı yok, ya da (çözümü) ben bilmiyorum, olsaydı sorun olmayacaktı sanırım.
Bu aktarıcı(transmitter) ile ilgili bir araştırma yapacağım. YouTube üzerinde benzer videolar da varmış onlara da bakacağım, İngilizce ise sorun değil, çözeriz bir şekilde! ;-)
Yine de benzer tecrübeleri olanlara ve fikirlere elbette açığım, umarım sağlıklı bir sonuç alırız!
Tekrar teşekkürler!

Bunu ilk okuduğumda fark etmemiş olduğumu anladım, inceliyorum.
“Android TV kutunuzun sesi televizyondan geldiği için televizyonun ses çıkışını da transmittera göre ayarladığınızdan aynı anda iki bluetooh kulaklıkla kullanmaya başlıyorsunuz. Aynı HDMI geçişi yapar gibi sesi dahili hoparlöre vermek için yine ses çıkış aygıtını değiştirmeniz yeterli.”
Evet, ben videoda anlatılanı özetlemiştim. En azından orada gösterilen (farklı bluetooh aktarım cihazları da denenebilir - ucuz olanları olabilir - diyordu anlatan kişi) için kutu içerisinden değişik bağlantı kabloları çıktığını söylüyordu. Televizyonun ses bağlantı noktası farklı olabilir diye ve gösterirken o anda kullandığı televizyonda optik ses girişi olduğu için oraya bağlayarak gösteriyordu.

Android TV box cihazlarında bazıları hariç sanırım Nvidia Shell Pro gibi modellerde olabiliyor ama emin değilim çift bluetooth kulaklık bağlamak ancak böyle aracı bir cihazla sağlanabiliyor diye okumuştum.

Aha!
Burnumun dibinde imiş: Getir N11’de ne buldum :) :

Csr8675 Kablosuz Ses Alıcı Verici Bluetooth 5.0 Audio Transmitter N11.626

Aramaya devam, kim bilir daha neler çıkacak karşıma? :cool:

……….

Buyurun:

-

……….

Dahası:

- Ugreen 3.5 mm Bluetooth Transmitter (verici).
Ve evet bu bendeki, (bende VARMIŞ: SKANDAL!), bu transmitter’ı güncel araştırmam sırasında gördüm!
Muhtemelen BOX öncesinde, tv’mde Bluetooth olmadığından tv için almışım, ama tv’nin kulaklık çıkışına bağlı olduğu ve sadece tv’nin ayrı kulaklık ses volüm sınırı ile kısıtlı ve halen tv’de bağlı olduğu için atıl duran, dolayısıyla BOX’ta kullanamadığım transmitter (verici) ama bunun bile ÇİFT (!) Bluetooth cihaz eşleştirmesi varmış - gerçi ben beceremedim henüz.
Ayrıca, BOX’a bağlayabilmem için bir dişi 3.5mm - USB adaptörü bulmam gerekiyor sanırım, çünkü BOX’un 3.5mm ses/kulaklık çıkışı yok!? Tabii BOX USB çıkışı ses destekliyorsa?
…………
Arayan bulur kuralı çalıştı:

1733575494562

1733575177655

…………………

BOX’a da sırayla kullanabilmek için birden fazla (ucuz) Bluetooth kulaklık eklemiş durumdayım, ama yukarılardaki teşkilatı henüz kurup deneyemediğimden, halen aynı anda sadece biri ile bağlanabiliyor Audio playback yapabiliyorum; sırayla kullanabilmek için çünkü şarjları yaklaşık olarak birer saat falan dayanabiliyor artık!
Pahalı kulaklık almaktan da çoktan vazgeçtim, çünkü hepsinin şarjı bir kaç ay sonra cortluyor! Çekmecede belki kulaklık turşusu kurabilirim umuduyla (!) atmaya da kıyamadığım, ama artık verimli şarj alamayan bir kaç kulaklık var! Servis ve pil yenileme olayını sormayın lütfen!

Son düzenleme:
Android TV Box üzerinde 3.5 mm varsa haliyle sesi dışarı harici bir cihazla da verebilmek için ya da bağlı olduğu ekrana televizyon veya monitör bağlamak için kullanılıyordur.

Transmitter mantığında transmitterin sesi vereceği cihaza bağlanıyor yani TV box bunu sağlıyorsa ona ya da yine onun bağlı olduğu televizyon veya monitöre (tabi hoparlörleri varsa. Televizyon neyse de her monitörde hoparlör olmayabiliyor neticede).

Bütçe hesabı yaparsanız çift bluetooth kulaklığa aynı anda bağlanıp aktarım yapabilen bir ürüne ihtiyacınız var. Almadan önce bağlantı senaryosunu ve kutu içeriğini iyice kontrol etmelisiniz ama çünkü olmasını istediğiniz gibi bağlantı sağlayabilmek için eksik veya desteklenmeyen parça olursa boşa kürek çekmiş olursunuz.

Sizin istediğiniz şeyin nasıl olabileceğini anladığınızı düşünüyorum. Gerisi sizin elinizde artık ;)

Geri