Cahil İnsanlara Ait 11 Özellik

remixtik

Paylaşımcı
Konular
348
Selam üstadlar

Bugün biraz sosyolojik konuşalım dedim. Günlük hayatta, trafikte, akraba düğününde veya bakkal sırasında maalesef sıkça karşılaştığımız o "özel" türü inceledim. Başlıkta "11 Özellik"

İşte o "Cahil Cesareti"ne sahip arkadaşların fabrika ayarları:

1. Her şeyin en iyisini bilirler.
(Google onların yanında stajyer kalır. NASA'ya roketin nasıl fırlatılacağını, Messi'ye topa nasıl vurulacağını anlatabilirler.)

2. Hiç araştırmadan bilgi sahibidirler.
(Kaynakları genelde çok sağlamdır: "Bizim enişte dedi", "Facebook'ta gördüm" ya da "Bana öyle geliyor.")

3. Kibar insanları zayıf görürler.
(Onlara göre "Lütfen" demek bir yenilgi, "Teşekkür ederim" demek ise düşmana teslim bayrağı çekmektir.)

4. Kusursuz olduklarını düşünürler.
(Hata yapmak insana mahsustur, bu yüzden onlar asla hata yapmaz. Eğer ortada bir yanlış varsa, kesin evrenin düzeni bozuktur.)

5. Ahlak dersi vermeyi çok severler.
(Genelde en çok ahlak dersini, hayatı en karışık olanlar verir. "Dediklerimi yap, yaptıklarımı yapma" felsefesinin bayrak taşıyanıdırlar.)

6. Empati yoksunu ve anlayışsız olurlar.
(Duygusal zekaları, tost makinesinin zekasıyla yarışır. "Sen de çok abartıyorsun" en sevdikleri teselli cümlesidir.)

7. Başkalarının hayatlarına karışırlar.
(Kendi hayatları o kadar sıkıcıdır ki, aksiyonu sizin hayatınızı yönetmekte ararlar. Ücretsiz yaşam koçudurlar.)

8. Her zaman kendilerini haklı sanarlar.
(Matematikte 2+2=4 eder ama o "5" diyorsa konu tartışmaya kapalıdır. Pisagor gelse ikna edemez.)

9. Her şeye burnunu sokarlar.
(Konunun ne olduğu önemli değil; nükleer fizik de konuşsanız, turşu da kursanız mutlaka bir fikirleri vardır.)

10. Kalp kırmayı marifet bilirler.
(Bunu da genelde "Ben dobrayım, içim dışım bir!" kılıfına sokarlar. Halbuki dobralık ile patavatsızlık arasındaki ince çizgiyi çoktan geçmişlerdir.)

11. Uyarılınca bağırarak karşılık verirler.
(Çünkü onlara göre "Desibel" ne kadar yüksekse, "Haklılık" payı o kadar artar. Mantık bittiği yerde ses teli devreye girer.)

Şunlardan birisini sergileyen bir arkadaşınız varsa bile, bitirin o arkadaşlığı...

Şunlardan birisini sergileyen bir arkadaşınız varsa bile, bitirin o arkadaşlığı...
Maalesef Hayat Boyle Devam Etmiyor 30 Yıllık Esnafım Soforum.Ekmek Aslanın Agzında Degil Midesinde Binbir Cesit İnsanlarla Muhatap Oluyoruz.Her Gorusten,Her İsDalından İnsanlarla Muhatap Oluyoruz.Aklınız Durur Kardesim. Dustugumuz Zaman Elimizden Tutup Kaldıracak Olanlar Yok.Mecbur İnsanlarla İyi Gecinmemiz Lazım.Yoksa Ekmek Yiyemeyiz.
İsverenin Ayrı,Elemanlarının Ayrı,Vergi Dairesinin Ayrı,Tamircilerin,Parcacıların,Muhasebecinin,Evin,Komsuların,Aracın Bakımlarının, Ayrı Bir Cok Seyin Kahrını Cekiyoruz.Aksam Eve Geldimmi Yorgunluktan Yatamıyorum Bile.
Hayat İnsana Ogretiyor İs Yapabilmek Basarılı Olabilmek Kendi Ayaklarımızın Uzerinde Durabilmek İcin İlk Sart Bence İnsanlarla İyi Gecinmemiz Gerekiyor.Sorun Yaratmak Degil,Sorun Cozmemiz Gerekiyor.Afedersin Buyuklerimizin Tabiriyle Kopruden Gecinceye Kadar Ayı"ya Dayı Dememiz Gerekiyor.Yoksa Bu Kurtlar Sofrasında Ac Kalırız.
Bu Yazdıklarım Bir Abi Nasihatı Olarak Gorun Lutfen Alınmayın Herkes İcin Gecerli Yasamın Kuralları.
Alınacak Kızacak Olan Varsa Herkesdede Bir Sorun Var Demektir.

Maalesef Hayat Boyle Devam Etmiyor 30 Yıllık Esnafım Soforum.Ekmek Aslanın Agzında Degil Midesinde Binbir Cesit İnsanlarla Muhatap Oluyoruz.Her Gorusten,Her İsDalından İnsanlarla Muhatap Oluyoruz.Aklınız Durur Kardesim. Dustugumuz Zaman Elimizden Tutup Kaldıracak Olanlar Yok.Mecbur İnsanlarla İyi Gecinmemiz Lazım.Yoksa Ekmek Yiyemeyiz.
İsverenin Ayrı,Elemanlarının Ayrı,Vergi Dairesinin Ayrı,Tamircilerin,Parcacıların,Muhasebecinin,Evin,Komsuların,Aracın Bakımlarının, Ayrı Bir Cok Seyin Kahrını Cekiyoruz.Aksam Eve Geldimmi Yorgunluktan Yatamıyorum Bile.
Hayat İnsana Ogretiyor İs Yapabilmek Basarılı Olabilmek Kendi Ayaklarımızın Uzerinde Durabilmek İcin İlk Sart Bence İnsanlarla İyi Gecinmemiz Gerekiyor.Sorun Yaratmak Degil,Sorun Cozmemiz Gerekiyor.Afedersin Buyuklerimizin Tabiriyle Kopruden Gecinceye Kadar Ayı"ya Dayı Dememiz Gerekiyor.Yoksa Bu Kurtlar Sofrasında Ac Kalırız.
Bu Yazdıklarım Bir Abi Nasihatı Olarak Gorun Lutfen Alınmayın Herkes İcin Gecerli Yasamın Kuralları.
Alınacak Kızacak Olan Varsa Herkesdede Bir Sorun Var Demektir.

Hocam bu dediklerin farklı. Ben arkadaşlıktan bahsetmiştim. Yoksa sizin dediklerinize imzamı atarım. Onlar mecbur yapılacak şeyler.

Hocam bu dediklerin farklı. Ben arkadaşlıktan bahsetmiştim. Yoksa sizin dediklerinize imzamı atarım. Onlar mecbur yapılacak şeyler.
Arkadas,Dost,Akraba,Adına Ne Derseniz Deyin Mustesnalar Dışında Oturup Kendi Kardesinize,Annenize Bile Derdinizi Uzulur Diye Veya Derdi Anlatınca Bu Benden Bir Seyler İstiyor Diye Anlatamıyorsunuz.Arkadaslık Dedigimiz Olay Farklı İnsanlar Calısmaktan Birbirini Goremiyor.
Aynı Katta Oturan Komsular Bile Birbirini Tanımıyor.
Cocukken Arkadaslarla Sokakta Futbol Oynardık.Ben 12 Yasında Calısmaya Basladım.
Eskiden İlkokul 5 Sene Okul Bitince Veya Yaz Tatilinde Bile Tamirci Ciraklagina Giderdik.
Tamircimi Oldum Hayır.Hayat Maalesef Boyle Sofordu Babam Rahmetli Bende Sofor Oldum.Hayırlısı.

Arkadas,Dost,Akraba,Adına Ne Derseniz Deyin Mustesnalar Dışında Oturup Kendi Kardesinize,Annenize Bile Derdinizi Uzulur Diye Veya Derdi Anlatınca Bu Benden Bir Seyler İstiyor Diye Anlatamıyorsunuz.Arkadaslık Dedigimiz Olay Farklı İnsanlar Calısmaktan Birbirini Goremiyor.
Aynı Katta Oturan Komsular Bile Birbirini Tanımıyor.
Cocukken Arkadaslarla Sokakta Futbol Oynardık.Ben 12 Yasında Calısmaya Basladım.
Eskiden İlkokul 5 Sene Okul Bitince Veya Yaz Tatilinde Bile Tamirci Ciraklagina Giderdik.
Tamircimi Oldum Hayır.Hayat Maalesef Boyle Sofordu Babam Rahmetli Bende Sofor Oldum.Hayırlısı.

Hocam vallahi annem dışında kimse umrumda değil. Babam zaten Alzheimer, bir var bir yok. O yüzden şu dünyada konuşabileceğim tek varlık annem. Fazlasını da istemiyorum açıkçası. :D

Ama eskiler dediğiniz gibi çok farklıydı, sizin kadar tecrübe edemedim ama benim zamanımda da arkadaşlıklar çok farklıydı. Biz de akşama kadar top oynardık, akşam ezanı okunmadan eve girerdik falan. Güzel günlerdi ama çoook geride kaldı o günler.

Hocam vallahi annem dışında kimse umrumda değil. Babam zaten Alzheimer, bir var bir yok. O yüzden şu dünyada konuşabileceğim tek varlık annem. Fazlasını da istemiyorum açıkçası. :D

Ama eskiler dediğiniz gibi çok farklıydı, sizin kadar tecrübe edemedim ama benim zamanımda da arkadaşlıklar çok farklıydı. Biz de akşama kadar top oynardık, akşam ezanı okunmadan eve girerdik falan. Güzel günlerdi ama çoook geride kaldı o günler.
Graveworm Kardesim Anne Ve Babamıza Cok Sey Borcluyuz.Baban İcin Gecmis Olsun Allah Acil Sifa Versin.Annen ve Sanada Sabır Versin.
Benim Babam 42 Yasında Kanser"den Öldü.Allah Rahmet Eylesin. Ben 15 Yasindaydim Evin Butun Sorumlulugu Bana Kaldı 3 Kardesiz En Buyukleri Benim.Birde Annem Var Oda Yaşlı 72 Yasında Basımızda Saolsun Bize Yeter.
Suan Aileyi Birarada Tutmak İcin Cabalıyorum.Hayat Zor ve Herkes Onceden Yazilmis Kaderini Yasiyor Bu Dunyada.Ve Herkes Misafir.
Bu Dunyada 2 Cesit İnsan Turu Vardır.Bizler Tarafımızı.Sececegiz.İyi İnsan Kötü İnsan
Bunlarıda Verdigimiz Kararlar Belirleyecek.
Hatasız Kul Olmaz Herkes Hata Yapabilir.Ailemize,Cevremize,Ulkemize,Hayırlı Bir Birey Olmaya Calısacaz.Belkide Bu Dunyada Cekilen Cilelerin Mukafatını Ahirette Gorecez.Bilemeyiz Artık.Allah Bilir.

Geri