Bulgaristan vatandaşlıgı sorusu

Teriyaking

Üye
Konular
24
Merhaba,

Ailemden bir büyüklerimden biri 01/07/1879 tarihinde Bulgaristan’ın Filibe (Plovdiv) şehrinde doğmuş.
Şu anda elimde Türkiye’deki nüfus kayıtlarında bu bilgi mevcut.

Amacım:
Soy bağı üzerinden Bulgaristan vatandaşlığına başvurmak istiyorum, ancak Bulgaristan’daki doğum belgesine ulaşamadım.

Sormak istediğim:

• Bu kadar eski doğum kayıtlarına ulaşan var mı?
  • Belediyeden mi, arşivlerden mi talep etmem gerekiyor?
  • Doğum belgesi bulunamazsa başka belgelerle başvuru yapan oldu mu?

Tecrübeli olan veya daha önce bu süreci tamamlamış kişilerden tavsiye bekliyorum.
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Anne babanızın vatandaşlığı yoksa alamazsınız. Bulgaristan tek kuşağa vatandaşlık veriyor. Her ülkenin şartları farklı. Mesela Yunanistan gibi bazı ülkeler bahsettiğiniz şekilde soy ağacında varsa verebiliyor.

Anne babanı ala bilirmi ve 1900 Selanik doğumlu dedem de var 1902 Selanik doğumlu ninem cevap verirseniz sevinirim

Anne babanı ala bilirmi ve 1900 Selanik doğumlu dedem de var 1902 Selanik doğumlu ninem cevap verirseniz sevinirim
Belgeleri bulabilirseniz, başvurup şansınızı deneyebilirsiniz. Çok fazla şart ve prosedür var. Internette tüm şartları ve yapmanız gerekenleri bulabilirsiniz. Mesela Yunanistan'ın üç kuşak şartı varmış. Yani çok ümitlenmeyin. Anne babanın vatandaşlığı yoksa, genel olarak bütün Avrupa ülkelerinden vatandaşlık almak imkansıza yakın. Kolay gelsin hocam. Umarım şansınız yaver gider.

Geri