Bu millete zamanında margarin ve sıvı yağ yedirdiler bunların zararları içeride

remixtik

Paylaşımcı
Konular
81
Bu millete margarin ve ayçiçek yağı yedirdiler zamanında her şey fabrikasyon her şey hazır işlenmiş insanlar ne yediklerini bilmeden büyüdü market rafları doldu ambalajlar süslendi ama içerik sağlıksızdı doğal beslenmek neredeyse lüks oldu bu milletin sağlığıyla oynandı bilinçsizce tüketti insanlar şimdi fark ediyor ama iş işten geçti gibi görünüyor
Zeytinyağlı yiyemem ama diye türküler çıkardılar tvlerde gazeteler de margarin özendirdiler
Sabahları işe giderken o aldığınız poğaçalar hepsi margarin ile yapılmıştır
Zamanında Vita yağları dayadılar sağlıklı diye
Katı yağlar sıvı yağlar yazık bu ülkede insanlar kalp ve damar hastalıkları oldu

İçindekilere bakın Allah aşkına

O yüzden evinizdeki margarin ve sıvı yağları atın
Yerine natürel sızma zeytinyağı alın imkanınız varsa
Riviera zeytinyağı da almayın gerçek hakiki zeytinyağı natürel sızma zeytinyağıdır

Margarin ve sıvıyağ zararları
1. Margarin

Trans yağ içerir: Katı margarinlerde trans yağ oranı yüksek olabilir, bu kalp damar hastalıkları, kötü kolesterol artışı ve iltihap riskini yükseltir.

İşlenmiş ve rafine edilmiş: Besin değerleri düşüktür, vitamin ve mineraller kaybolur.

Fazla tüketim riski: Sürekli kullanımı kilo alımı ve metabolik sorunlara yol açabilir.

2. Sıvı Yağ (Ayçiçek, Mısır, Soğuk sıkım hariç rafine bitkisel yağlar)

Rafine yağlar: Yüksek sıcaklıkta işlenmiş, besin değerleri azalır.

Omega-6 yoğunluğu: Özellikle ayçiçek ve mısır yağı fazla omega-6 içerir, iltihap ve kronik hastalık riskini artırabilir.

Isıya dayanıklı olmayanlar: Sıcak yemeklerde kullanıldığında zararlı oksidatif bileşikler oluşabilir.

Fazla tüketim: Kalori yükü yüksek olduğu için kilo ve metabolik sorun riskini artırır.Margarin → İşlenmiş, trans yağ içeriyor, kalp ve damar sağlığı için riskli.

Rafine sıvı yağlar → Çok omega-6 içeriyor, aşırı ve yanlış kullanımda iltihap ve metabolik risk yaratıyor.

Öneri → Soğuk sıkım zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya tereyağı ölçülü ve doğal şekilde daha sağlıklıdır.

Ekli dosyalar

• 04205020_arka-1ded63.jpg
    04205020_arka-1ded63.jpg
    32.6 KB · Görüntüleme: 2
  • Poğaça yerken bir kere daha düşünün(720P_60FPS).mp4
    6.8 MB
  • Facebook 850967157407640(720P_HD).mp4
    5.2 MB
  • images.jpeg
    images.jpeg
    30.1 KB · Görüntüleme: 1
  • images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    39.8 KB · Görüntüleme: 1
hangi hindistan cevizi yağı veya zeytinayğı filan marka önerielri güvenilir kaliteli?

hocam sadece bunlara dıkkat etsekte cozum degıl gunumuzde ınsanlar sureklı pazardan alısverıs yapar her hafta orda sebze meyve sankı saglıklımı emınımkı hepsı kım bılır hangı kımyasalları ıcınde cekırdegınde barındırıyor çogu ınsan dogal urunu nerde gorcek yerı varsa anca oyle ama buyuk kısım hazır goruyor şuan yasıyorsak verdıgımız sadakalar sayesınde o yuzden bol bol sadaka verın yoksa yedıklerımız bızı vıtamın vsvs hıkaye aslında o yuzden çokta sey yapmamak lazım dıye dusunuyorum.

hocam sadece bunlara dıkkat etsekte cozum degıl gunumuzde ınsanlar sureklı pazardan alısverıs yapar her hafta orda sebze meyve sankı saglıklımı emınımkı hepsı kım bılır hangı kımyasalları ıcınde cekırdegınde barındırıyor çogu ınsan dogal urunu nerde gorcek yerı varsa anca oyle ama buyuk kısım hazır goruyor şuan yasıyorsak verdıgımız sadakalar sayesınde o yuzden bol bol sadaka verın yoksa yedıklerımız bızı vıtamın vsvs hıkaye aslında o yuzden çokta sey yapmamak lazım dıye dusunuyorum.
Üstad gemi batıyorsa batsın diyemeyiz o yüzden bir yerden tutmalıyız

Zamanında yedirdiler demekle tam olarak ne kasdediyorsunuz? Şu anda da margarin, daha da çok markayla var.Neredeyse bir tane sağlıklı paketli ürün yok, buna ŞEKER İLAVESİZ yazıp içine hurma/elma suyu basan ünlü granolacılar vs dahil. Hele ki bir iki ÜNLÜ marka, tam anlamıyla gıda değil zehir üretiyor ve bunların patronları hep top listede
Tamam, geçmişte Vita vardı şu bu. Geçmişte, 37 günde hasat(?) edilen piliç, 2 ayda topraktan biten domates var mıydı? Çocukluğumuzda, evde tavuk pişirirken mutfak, biyokimya laboratuarı gibi kokuyor muydu?

Zamanında yedirdiler demekle tam olarak ne kasdediyorsunuz? Şu anda da margarin, daha da çok markayla var.Neredeyse bir tane sağlıklı paketli ürün yok, buna ŞEKER İLAVESİZ yazıp içine hurma/elma suyu basan ünlü granolacılar vs dahil. Hele ki bir iki ÜNLÜ marka, tam anlamıyla gıda değil zehir üretiyor ve bunların patronları hep top listede
Tamam, geçmişte Vita vardı şu bu. Geçmişte, 37 günde hasat(?) edilen piliç, 2 ayda topraktan biten domates var mıydı? Çocukluğumuzda, evde tavuk pişirirken mutfak, biyokimya laboratuarı gibi kokuyor muydu?
Hocam margarin yararlı zeytinyağı zararlı algısı yaptılar Vita yağlar ile o zamanlarda çok katkı maddesi olmasa da Allah zeytinden bahsediyor Kuran'da margarinden bahsetmiyor hocam
Yani doğal olanı vermişken Allah
Ne diye yapayın peşinden koşarız

Ne yediğiniz kadar, hangi miktarda yediğiniz de önemli. Bir gıdanın doğal olması, organik olması da yetmez. Konyada, bir hafta bolca zayıflama çayı içip karaciğer nakli olan kadının haberleri aylarca internette dolaştı. Ne diyor Prof? Zeytinyağı çok sağlıklı, lıkır lıkır için, bol bol kuruyemiş yiyin dolu dolu. Hatta lahmacun yiyin dedi, sonra, sağlık sorununuz varsa yemeyin dedi🤭. Her gıdanın bir kalorisi var. Yakamadığınız kalori sizin için ekstra yağlanma, yani zehir demek. Ben daha yakında diyetisyene gittim, hâlâ kibrit kutusu kadar peynirde kalmışlar. Şeker hastasıyım, yağlanma var diyorum, pirinç pilavı yazıyor tavsiye listesine 😠 Yav kesme şeker yaz bari.
Her gün minimum 10k tempolu yürüyüş, sağlıksız ya da hayvani yağlardan kaçınma, dengeli tuz, bol sebze, baklagille durumu, kan değerlerimi baya bi toparladım ama yetmedi. İnternetten, ya da şuradan buradan okuyup da sakın bilmediğiniz MUCİZE rejimleri denemeyin. Bakın, sağlıklı denen nane, rezene, karahindiba vs, biraz fazla tüketilince karaciğere ciddi hasar verir. Öyle, balıktan sonra helva palavralarına kanmayın. Yiyin diyen kim? Koska, Seyidoğlu vs😂 Bu konu hakkında, iddia ediyorum kitap yazacak bilgim vardır. Tek öğrendiğim, herkes kendinin doktoru olmalı ve insana kendisi kadar zarar veren başka birşey yok

Ne yediğiniz kadar, hangi miktarda yediğiniz de önemli. Bir gıdanın doğal olması, organik olması da yetmez. Konyada, bir hafta bolca zayıflama çayı içip karaciğer nakli olan kadının haberleri aylarca internette dolaştı. Ne diyor Prof? Zeytinyağı çok sağlıklı, lıkır lıkır için, bol bol kuruyemiş yiyin dolu dolu. Hatta lahmacun yiyin dedi, sonra, sağlık sorununuz varsa yemeyin dedi🤭. Her gıdanın bir kalorisi var. Yakamadığınız kalori sizin için ekstra yağlanma, yani zehir demek. Ben daha yakında diyetisyene gittim, hâlâ kibrit kutusu kadar peynirde kalmışlar. Şeker hastasıyım, yağlanma var diyorum, pirinç pilavı yazıyor tavsiye listesine 😠 Yav kesme şeker yaz bari.
Her gün minimum 10k tempolu yürüyüş, sağlıksız ya da hayvani yağlardan kaçınma, dengeli tuz, bol sebze, baklagille durumu, kan değerlerimi baya bi toparladım ama yetmedi. İnternetten, ya da şuradan buradan okuyup da sakın bilmediğiniz MUCİZE rejimleri denemeyin. Bakın, sağlıklı denen nane, rezene, karahindiba vs, biraz fazla tüketilince karaciğere ciddi hasar verir. Öyle, balıktan sonra helva palavralarına kanmayın. Yiyin diyen kim? Koska, Seyidoğlu vs😂 Bu konu hakkında, iddia ediyorum kitap yazacak bilgim vardır. Tek öğrendiğim, herkes kendinin doktoru olmalı ve insana kendisi kadar zarar veren başka birşey yok
😅
Pirinç pilavı basmati demiş olmasın üstad

Geri