Yardım Bluetooth tarayıcı/scanner (free)

BtnGnz

Üye
Konular
26
Esenlikler,
Daha uygun bir başlık bulamadığım için konuyu burada açtım.
Aradım ve forum içinde benzer bir konu da bulamadım.
Bir süredir kaynağını bulamadığım bir Bluetooth cihaz evde diğer cihazlarımla birlikte telefonuma bağlanıp duruyor, Bildiğim bir cihaz değil. Sadece iki harf görüyorum.
Bu cihazı bulup silebilir miyim?
AppStore içinde arattım, iki “tarayıcı” uygulama buldum ama çok yüksek fiyatlı ve işe yarayıp yaramayacağını da bilmiyorum? Muhtemelen en çok bir iki kez o da gerçekten işe yarayacaksa kullanacağım bir uygulama için bu kadar çok para harcamam!

Bildiğiniz iOS için ücretsiz ve etkili bir tarayıcı ve mümkünse kaldıran bir uygulama var mıdır? Adını ve mümkünse linkini yazabilecek olan arkadaşlar varsa müteşekkir olurum!

Saygı ve sevgi ile.

Merhaba! Anladığım kadarıyla, iPhone'unuza tanımadığınız bir Bluetooth cihaz bağlanıyor ve siz bu cihazın ne olduğunu bulup bağlantısını kesmek istiyorsunuz. Bu durumu çözebilmeniz için size bazı yöntemler sunabilirim.

Bluetooth Cihazını Bulma ve Kaldırma
Ne yazık ki, Apple'ın kendi işletim sistemi iOS'ta, çevrenizdeki tüm Bluetooth sinyallerini tarayan ve tanımadığınız cihazları bulmanıza yarayan ücretsiz ve güvenilir bir uygulama bulunmamaktadır. App Store'daki bu tür uygulamalar genellikle ücretlidir ve çoğunun etkinliği tartışmalıdır. Bununla birlikte, ücretli uygulamaların işe yarayıp yaramayacağı da net değildir.

Ancak, durumu çözebilmeniz için uygulayabileceğiniz bazı adımlar var:

iPhone Bluetooth Ayarlarınızı Kontrol Edin:

Öncelikle, Ayarlar > Bluetooth menüsüne gidin.

Burada "Cihazlarım" başlığı altında daha önce eşleştirilmiş tüm cihazları göreceksiniz. Listede tanımadığınız bir cihazın adı (genellikle bir model adı veya seri numarası) ya da sizin belirttiğiniz gibi sadece iki harften oluşan bir isim varsa, o cihazın üzerine dokunup "Bu Cihazı Unut" seçeneğini seçin. Bu, iPhone'unuzun o cihazla bir daha otomatik olarak eşleşmesini engeller.

Bluetooth Bağlantısını Kesin:

Hızlıca Bluetooth bağlantısını kesmek için, Denetim Merkezi'ni (ekranın sağ üst köşesinden aşağı kaydırarak) açın ve Bluetooth simgesine dokunarak kapatın. Bu, iPhone'unuzun hiçbir Bluetooth cihazına bağlanmasını engeller. Bu yöntem, geçici bir çözüm olabilir.

Bluetooth Sinyalini Takip Etmek:

Eğer bu cihazın fiziksel olarak nerede olduğunu bulmak istiyorsanız, en kolay ve ücretsiz yöntem iPhone'unuzun kendi sinyal gücünü takip etmektir. Bluetooth ayarları menüsünü açın ve o "iki harfli" cihazın adı listede görünürken evin içinde yavaşça dolaşın.

iPhone'unuz cihaza yaklaştıkça sinyal gücü artar ve bağlantı daha stabil hale gelir. Uzaklaştıkça ise sinyal zayıflar. Bu şekilde, cihazın hangi odada ya da hangi eşyanın içinde olduğunu tespit edebilirsiniz. Bu cihaz genellikle bir kulaklık, hoparlör, akıllı ev aleti veya benzeri bir cihaz olabilir.

Bu yöntemler, dışarıdan bir uygulama indirmeye gerek kalmadan probleminizi çözmenize yardımcı olabilir.

Merhaba! Anladığım kadarıyla, iPhone'unuza tanımadığınız bir Bluetooth cihaz bağlanıyor ve siz bu cihazın ne olduğunu bulup bağlantısını kesmek istiyorsunuz. Bu durumu çözebilmeniz için size bazı yöntemler sunabilirim.

Bluetooth Cihazını Bulma ve Kaldırma
Ne yazık ki, Apple'ın kendi işletim sistemi iOS'ta, çevrenizdeki tüm Bluetooth sinyallerini tarayan ve tanımadığınız cihazları bulmanıza yarayan ücretsiz ve güvenilir bir uygulama bulunmamaktadır. App Store'daki bu tür uygulamalar genellikle ücretlidir ve çoğunun etkinliği tartışmalıdır. Bununla birlikte, ücretli uygulamaların işe yarayıp yaramayacağı da net değildir.

Ancak, durumu çözebilmeniz için uygulayabileceğiniz bazı adımlar var:

iPhone Bluetooth Ayarlarınızı Kontrol Edin:

Öncelikle, Ayarlar > Bluetooth menüsüne gidin.

Burada "Cihazlarım" başlığı altında daha önce eşleştirilmiş tüm cihazları göreceksiniz. Listede tanımadığınız bir cihazın adı (genellikle bir model adı veya seri numarası) ya da sizin belirttiğiniz gibi sadece iki harften oluşan bir isim varsa, o cihazın üzerine dokunup "Bu Cihazı Unut" seçeneğini seçin. Bu, iPhone'unuzun o cihazla bir daha otomatik olarak eşleşmesini engeller.

Bluetooth Bağlantısını Kesin:

Hızlıca Bluetooth bağlantısını kesmek için, Denetim Merkezi'ni (ekranın sağ üst köşesinden aşağı kaydırarak) açın ve Bluetooth simgesine dokunarak kapatın. Bu, iPhone'unuzun hiçbir Bluetooth cihazına bağlanmasını engeller. Bu yöntem, geçici bir çözüm olabilir.

Bluetooth Sinyalini Takip Etmek:

Eğer bu cihazın fiziksel olarak nerede olduğunu bulmak istiyorsanız, en kolay ve ücretsiz yöntem iPhone'unuzun kendi sinyal gücünü takip etmektir. Bluetooth ayarları menüsünü açın ve o "iki harfli" cihazın adı listede görünürken evin içinde yavaşça dolaşın.

iPhone'unuz cihaza yaklaştıkça sinyal gücü artar ve bağlantı daha stabil hale gelir. Uzaklaştıkça ise sinyal zayıflar. Bu şekilde, cihazın hangi odada ya da hangi eşyanın içinde olduğunu tespit edebilirsiniz. Bu cihaz genellikle bir kulaklık, hoparlör, akıllı ev aleti veya benzeri bir cihaz olabilir.

Bu yöntemler, dışarıdan bir uygulama indirmeye gerek kalmadan probleminizi çözmenize yardımcı olabilir.

Anlamadım ama iyi bişeydir umarım :)

Sayın dehakan7,
Her şeyden önce ilginiz, zaman ayırmanız ve emeğiniz için teşekkür ederim.
Önermiş olduğunuz ilk iki yöntemi denemiştim, yanıtınız üzerine sonradan farkettiğim bir ayrıntıyı eklemeyi dikkatsizlikten unuttuğumu gördüm: “Aygıtlarım” listesinde gördüğüm cihazların yanında bir daire içinde i harfi var, ve sizin de belirttiğiniz şekilde o i’ye dokununca cihazın adı, aygıt türü, bağlantıyı kes, bu aygıtı unut seçenekleri var.
Listede görünen diğer aygıtlarım için bu seçenekleri kullanabiliyorum.
Ama bunun yanında o daire içindeki i yok?
Zaten sorun da bu, sadece “TY ve bağlandı” şekilde görünüyor, üzerine dokunma da bir tepki vermiyor?
Saygı ve sevgi ile.

Sayın dehakan7,
Her şeyden önce ilginiz, zaman ayırmanız ve emeğiniz için teşekkür ederim.
Önermiş olduğunuz ilk iki yöntemi denemiştim, yanıtınız üzerine sonradan farkettiğim bir ayrıntıyı eklemeyi dikkatsizlikten unuttuğumu gördüm: “Aygıtlarım” listesinde gördüğüm cihazların yanında bir daire içinde i harfi var, ve sizin de belirttiğiniz şekilde o i’ye dokununca cihazın adı, aygıt türü, bağlantıyı kes, bu aygıtı unut seçenekleri var.
Listede görünen diğer aygıtlarım için bu seçenekleri kullanabiliyorum.
Ama bunun yanında o daire içindeki i yok?
Zaten sorun da bu, sadece “TY ve bağlandı” şekilde görünüyor, üzerine dokunma da bir tepki vermiyor?
Saygı ve sevgi ile.
Yani bilgim dahilinde yazdım bende tabi ama daha da başka birşey aklıma gelmiyor şu an ;)

Esenlikler,
Daha uygun bir başlık bulamadığım için konuyu burada açtım.
Aradım ve forum içinde benzer bir konu da bulamadım.
Bir süredir kaynağını bulamadığım bir Bluetooth cihaz evde diğer cihazlarımla birlikte telefonuma bağlanıp duruyor, Bildiğim bir cihaz değil. Sadece iki harf görüyorum.
Bu cihazı bulup silebilir miyim?
AppStore içinde arattım, iki “tarayıcı” uygulama buldum ama çok yüksek fiyatlı ve işe yarayıp yaramayacağını da bilmiyorum? Muhtemelen en çok bir iki kez o da gerçekten işe yarayacaksa kullanacağım bir uygulama için bu kadar çok para harcamam!

Bildiğiniz iOS için ücretsiz ve etkili bir tarayıcı ve mümkünse kaldıran bir uygulama var mıdır? Adını ve mümkünse linkini yazabilecek olan arkadaşlar varsa müteşekkir olurum!

Saygı ve sevgi ile.
“i” işaretinin (bilgi simgesi) olmaması, o cihazın aslında eşleşmemiş ama yakındaki bir cihaz olarak göründüğü anlamına geliyor. Yani senin telefonunda kayıtlı değil, sadece çevredeki bir cihaz kendini yayınlıyor.
Yine de garantiye almak istersen, Ayarlar → Genel → iPhone’u Aktar veya Sıfırla → Sıfırla → Ağ Ayarlarını Sıfırla. Bu işlem tüm kayıtlı Wi-Fi şifrelerini ve Bluetooth eşleşmelerini siler.

AirTag'iniz, Bul ağında yer alan yakındaki aygıtların algılayabildiği güvenli bir Bluetooth sinyali yayıyor. Bu aygıtlar AirTag'inizin konumunu iCloud'a gönderiyor, siz de Bul uygulamasını açarak AirTag'inizin nerede olduğunu haritada görebiliyorsunuz. Benim tahminim bu sizin cihazınız siz istemesenizde bunu yapıyor olabilir kesin olarak bu demiyorum ama benim aklıma gelen bu Artı tüm elektironik cihazlar siz istemezsenizde bir şekilde cihazınızı kullanarak bir şeyler yapıyor

“i” işaretinin (bilgi simgesi) olmaması, o cihazın aslında eşleşmemiş ama yakındaki bir cihaz olarak göründüğü anlamına geliyor. Yani senin telefonunda kayıtlı değil, sadece çevredeki bir cihaz kendini yayınlıyor.
Yine de garantiye almak istersen, Ayarlar → Genel → iPhone’u Aktar veya Sıfırla → Sıfırla → Ağ Ayarlarını Sıfırla. Bu işlem tüm kayıtlı Wi-Fi şifrelerini ve Bluetooth eşleşmelerini siler.
Çok teşekkür ederim, ama umarım bu son çareye gerek kalmaz, doğrusu bunu yapacak cesaretim yok!

Esenlikler,
Sanırım keşfettim, henüz bir çözüm bulamadım ama ilgilenen ve ilgilenebilecek arkadaşlar olursa diye bilgi için yazıyorum.
“TY bağlandı”
Fail çok büyük bir ihtimalle TUYA!
Evet, daha önceleri bir, modemi uzaktan açma/kapama gerekliliği yüzünden o zamanki aklımla belki bir çözüm olabilir diye, ama soradan da bunun imkansız olduğunu siz dostlarımın değerli yardım ve katkıları ile tecrübe etmeme rağmen, maalesef satın almış bulunduğum CATA CT-4010 “WiFi akıllı priz” için önerilen TUYA uygulamasını da mecburen indirip yüklemiş ve becerebildiğim kadarıyla “ayarlamıştım”!
Meğerse bu TUYA uygulaması sadece devre için (açma/kapama) değilmiş, daha sayısız alt, ek, ikincil işlemler de yapılabilirmiş, ama vahim olan ne işe yarayacağından emin olmadığım ve hiç istemediğim bu ek/alt/tali uygulamar için benden sürekli olarak inanılmaz yüksek fiyatlarda aylık/yıllık abonelik yapmamı ve bunun için de mutlaka Bluetooth’a eklememi istemesi! Dahası bana sormadan kendi bağlanması, ve çok daha vahimi Bluetooth’a bağlanmadan da kendi asli görevini yapmaması. Yani, Bluetooth olmadan prizi ve bağlı cihazları açıp kapatmıyor olması?! Yani benim WiFi ile prize müdahale etmeme izin vermemesi!
Boşta durmasın, bari bir işe yarasın diye TV’ye bağlamıştım, sanırım oradan da sökeceğim!
Saygı ve sevgi ile.

Son düzenleme:
Bu benim başıma da geliyordu, hatta bir dönem pek çok videomda, videonun ortasında bir anda bir cihaz bağlantı isteği gönderiyor, reddedersem sürekli olarak tekrar gönderiyordu.

Bana bağlanmaya çalışan cihaz normal 3.5mm jacka takılan ve bu sayede bu cihaza bağlanacak kulaklık vs gibi Bluetooth aygıtlarına 3.5mm çıkıştan gelen sesi gönderen bir cihazdı.

Telefonda tablette direk engel koyabilirken, TV Box'ta kabul etmekten başka çare bırakmıyordu.

Ve cihaz etrafta bir yerde olmalıydı ki sinyal bana ulaşabilsin.

Ben de o zaman farklı uygulamalar aramış ama sonuç alamamıştım. Sonra sorumlu komşuyu buldum, sen dedim evde yokken bu cihazını kapat, sök. O da öyle yapmış ve sorun gitmişti.

Geri