Biz mi RETRO olduk, cihazlarımız mı?

freedom70

Üye
Konular
1
Yaş gelmiş 55 e hala bu işlerle uğraşıyoruz. Ama azıncak bir topluluk ( ) değiliz. Halen de yeni yeni teknolojiler geliştiriliyor. Kartuşlar, disk sürücüler, remake joystickler v.s..

Ben dekiler de acizane burada,

@freedom.

Efsaneyi saygıyla analım

Yaş gelmiş 55 e hala bu işlerle uğraşıyoruz. Ama azıncak bir topluluk ( ) değiliz. Halen de yeni yeni teknolojiler geliştiriliyor. Kartuşlar, disk sürücüler, remake joystickler v.s..

@freedom.
CGTR toplantılarından tanışıyoruz Bülent Hocam :) Biz retro olduk ama cihazlarımız bizden daha genç bence. 30, 40 yıllık cihazların ufak tefek müdahaleler ile hala ilk günkü gibi çalışıyor olması bunu gösteriyor tabii ki.

Ekleme: 68030'lu Atari ST hakkında bir yazı isteriz, çok güzel görünüyor.

Son düzenleme:
CGTR toplantılarından tanışıyoruz Bülent Hocam :) Biz retro olduk ama cihazlarımız bizden daha genç bence. 30, 40 yıllık cihazların ufak tefek müdahaleler ile hala ilk günkü gibi çalışıyor olması bunu gösteriyor tabii ki.

Ekleme: 68030'lu Atari ST hakkında bir yazı isteriz, çok güzel görünüyor.
Evet AMIKIT tanıtım videonuzdan tanıdım sizi. Ondan sonra ben de aldım AMIKIT son sürümü. Ancak ses konusunda biraz sıkıntılarım var. Sizlere de yazdım bu konuyu.

Teşekkürler, 68030 lu olan "Atari Falcon030". Ancak gerçeği söylemek gerekirse ben Atari 1040 Ste yi daha kullanışlı buluyorum. 68030 da bazı programların çalıştırılmasında sorunlar çıkıyor. 1040STe ile çok uyumlu değiller. yazılımlar 1040STe de daha yaygın. Falcon ise sanırım daha önce aldığım yer de stüdyo da müzik için kullanılmış.

Bu konuda çektiğim birkaç youtube video su var.

Ayrıca ne gibi başka bilgiler verebilirim bilmiyorum. Bu konuda biraz düşünmek ve zaman ayırmak lazım. Umarım yapabilirim.
Kolay gelsin, görüşmek üzere hoşçakalın.

Son düzenleme:

@freedom.
Bende yaş 60 hala uğraşıyorum. Kolleksiyon efsane olmuş. Bir anda 45 sene geriye gittim. Kutlarım.

Bir CGTR bir Retrosever olmak bu devirde maalesef çok kolay değil. En önemlisi keyif alabiliyorsak ne mutlu bize. Bizim daha çok mürit bulup bir araya gelip daha çok sohbet muhabbet etmemiz lazım gibi geliyor bana. Belki de yeniler yeterince retro değildir kim bilir.

Aramızda İzmirli Retro'cu var mı acaba?

Ben izmir kısmına katılıyorum da , retro birşey kalmadı letgo da değerlendirdik hepsini.

Bende İzmir'deyim fakat makineleri elimde tutamadım. Ağırlıklı commodore ve amiga idi. Oğlan doğunca odayı boşaltmak zorunda kaldım. Yaklaşık 15 sene geçti hala üzülüyorum. Şimdi ise emulatorler ile idare etmeye çalışıyorum ki ne yazık aslının yanına bile yanaşamadı.

Ben de sonradan elde edemedim zaten. Ama olsun önemli olan sohbet muhabbet bence. Belki ekonomi iyileşir de bir şeyler yapabiliriz. Veya düşünsenize ortak kullanıma tabii bir alan kurduğumuzu. Her üye gelip kullanabilecek falan. Bozarsa 2 adet temin edecek vsvs.

Commodore.gen.tr CGTR sitesindeki forumda birbirini tanıyan arkadaşlarla forum kuralları çevçevesinde paylaşımlar yapıyoruz. Burada cihaz alım ve satımı da olabiliyor. Senede 2 kere belli zamanlarda bir araya gelerek bu cihazları kurup, oyun oynuyor ve paylaşımlarda bulunuyoruz. Takip edebilirsiniz.

Ayrıca sarı sitede de retro cihaz satışları mevcut. Buraları takip ederek bütçenize uyan cihazlardan edinebilirsiniz.

Geri