Bir zamanların modemiydi kimler kullandı

remixtik

Paylaşımcı
Konular
207
Bir zamanlar ayda 4 gb kotalı internet tarifesiyle kullandığım ilk modemdi.

Aylık otuz milyon faturası olurdu bu internetin yani otuz tl.O dönemde 8 mgb hızı bulsan yani hani öp başına koy senden kralı yoktu.Hatta televizyonlarda bir dönem 4.5 mgb turbo hız internet reklamı yapılırdı o biçim siz düşünün.

Bu kotalı internetten çektiğimiz eziyetin tarifi yoktur.Kota programı olurdu her saniye girip bakardık kotayı aşmayalım diye. Youtube girip video izlemeye çekinirdik o biçim.

Bu modem birde çok ısınırdı hemde acayip ısınırdı elinden ne çektik be arkadaş.

Ama işte o günün şartlarında internete sahip olabilmek çok büyük bir lükstü yaygın değildi.Sayılı insanın evinde internet vardı.Her şeye rağmen o döneme göre çok şanslıydım.O zamanlar wi fi kavramıda yok gibiydi resmen.Birde bunun kabloları vardı kabloların ucu eskidiği zaman bağlantı kopardı elime bıçağı alır kabloyu yontar tekrar birbirine bağlardım.Her kablo yontuşumda üzülürdüm çünkü kablo giderek kısalırdı.Ama yinede internetim var diyede sevinç yaşardım her şeye rağmen.

Ayda 4 gb interneti idare etmek zorunda kalan tayfaya selam olsun..

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1766411264994.jpg
    FB_IMG_1766411264994.jpg
    35.4 KB · Görüntüleme: 28
Benim kullandığım ilk modemlerden. Kral'dı zamanında.

Robo

Sene 2000 ler. O zaman xp vardı.

Wireless1

Son düzenleme:
o dönemde izlediğim videoları winrar aracılığı ile hangi tarayıcıyla izlediysek o kısımı bulurduk ayriyeten indirme yapmazdım, sonradan winrar olmadan da aynı kısmı bulmayı öğrenmiştim :)

Bir zamanlar ayda 4 gb kotalı internet tarifesiyle kullandığım ilk modemdi.

Aylık otuz milyon faturası olurdu bu internetin yani otuz tl.O dönemde 8 mgb hızı bulsan yani hani öp başına koy senden kralı yoktu.Hatta televizyonlarda bir dönem 4.5 mgb turbo hız internet reklamı yapılırdı o biçim siz düşünün.

Bu kotalı internetten çektiğimiz eziyetin tarifi yoktur.Kota programı olurdu her saniye girip bakardık kotayı aşmayalım diye. Youtube girip video izlemeye çekinirdik o biçim.

Bu modem birde çok ısınırdı hemde acayip ısınırdı elinden ne çektik be arkadaş.

Ama işte o günün şartlarında internete sahip olabilmek çok büyük bir lükstü yaygın değildi.Sayılı insanın evinde internet vardı.Her şeye rağmen o döneme göre çok şanslıydım.O zamanlar wi fi kavramıda yok gibiydi resmen.Birde bunun kabloları vardı kabloların ucu eskidiği zaman bağlantı kopardı elime bıçağı alır kabloyu yontar tekrar birbirine bağlardım.Her kablo yontuşumda üzülürdüm çünkü kablo giderek kısalırdı.Ama yinede internetim var diyede sevinç yaşardım her şeye rağmen.

Ayda 4 gb interneti idare etmek zorunda kalan tayfaya selam olsun..
az satmadım usbli modelini çevirmeli baglantı gibi bi arayüzü vardı sanırım...heygidi heyy
Evde 1mbit sınırsız bağlantı da öncelikle aztech

Aztech high speed modem adsl e 1685023415 5e59b0c5 progressive

Sonrasında 8 mbit e geçince o zamanın efsanesi zoom x5 kullanmıştım.
800px Zoom X5 ADSL Router Series 1083 Model 5754

Ben bunu kullanıyordum. Zamanının en stabil 56k modemiydi. Telekomun abonelikli 145 no'lu bağlantısı yada abonelik istemeyen 146 no'lu bağlantısı vardı. Ayrıca superonline superpack şifreleri satılırdı gazete bayilerinde 1766420031010

Geri