Bir toplum sizce nasıl çöker

remixtik

Paylaşımcı
Konular
290
Bir toplum sosyolojik ve ekonomik özgürlüğünü kaybeder ve kendi benliğini kaybeder ise bence o toplumlar yozlaşma eğilimi içine girerek kendisini yok eder
Bu tür toplumlar genelde karşısında olan insanı mal,meta, ya da değersiz olarak görür ne acı

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1767353135409.jpg
    FB_IMG_1767353135409.jpg
    30.9 KB · Görüntüleme: 25
Toplumun bir kısmının yüzyıldır hazetmediği cumhuriyet toplumunu yoketmek için elinden geleni yaptılar kendileri zalimce cahilce zenginleşti ve yukardaki resimdeki alametler bir bir gerçek oldu.Toplumumuz 25 yıldır çöküşte ya son dakika bir şey olucak yeniden umutlar yeşericek yada yokulup gidicek daha önce oldu yokolup giden osmanlı Türkleri tekrar ayağa kalktı umut var dediler. ama artık bir Mustafa Kemal daha gelirmi bilinmez

Konu Siyasete Evriliyor.Burada Her Gorusten İnsan Var Kotu"ye İyi İyi"ye Kotu Diyebilir.
Herkes Aynı Dusunmek Zorunda Degil.Bu Sefer Ne Olur Ortam Gerilir.
Bunun Kimseye Bir Faydası Olmadıgı Gibi Atese Benzin Dokmus Oluruz.
İlk Once Kendimiz Ne Yapıyoruz Buna Bakacağız.Cunku İnsanların Kendine Verdigi Zararı.Bir Baskası Vermez.
Ez Cumle Herkes Kendinden Sorumludur.İlk Once İyi Olan Seyleri Gorup Halimize Sukretmemiz Lazım.Allaha Sukur Elimiz Ayagimiz Tutuyor.Dussek Bile Kendimiz Yeniden Kalkacagız,Kimseden Yardim Beklemeyecegiz.Kendimiz Taş Taş Ustune Koyacagız.Herkes Hesabını Kitabını Kendine Gore Yapacak,Ayagını Yorgana Gore Uzatacak.
Daha Cok Seyler Yazabilirim.Lakin Kimseyle Bir Alıp Veremedigim Yok.Bunlar Benim Kendi Kisisel Goruslerimdir Beni Baglar Kimseyi Baglamaz.

O Yuzden Herkesin Goruslerine Saygım Var.Lutfen Cevap Yazmayın.

Konu Siyasete Evriliyor.Burada Her Gorusten İnsan Var Kotu"ye İyi İyi"ye Kotu Diyebilir.
Herkes Aynı Dusunmek Zorunda Degil.Bu Sefer Ne Olur Ortam Gerilir.
Bunun Kimseye Bir Faydası Olmadıgı Gibi Atese Benzin Dokmus Oluruz.
İlk Once Kendimiz Ne Yapıyoruz Buna Bakacağız.Cunku İnsanların Kendine Verdigi Zararı.Bir Baskası Vermez.
Ez Cumle Herkes Kendinden Sorumludur.İlk Once İyi Olan Seyleri Gorup Halimize Sukretmemiz Lazım.Allaha Sukur Elimiz Ayagimiz Tutuyor.Dussek Bile Kendimiz Yeniden Kalkacagız,Kimseden Yardim Beklemeyecegiz.Kendimiz Taş Taş Ustune Koyacagız.Herkes Hesabını Kitabını Kendine Gore Yapacak,Ayagını Yorgana Gore Uzatacak.
Daha Cok Seyler Yazabilirim.Lakin Kimseyle Bir Alıp Veremedigim Yok.Bunlar Benim Kendi Kisisel Goruslerimdir Beni Baglar Kimseyi Baglamaz.

O Yuzden Herkesin Goruslerine Saygım Var.Lutfen Cevap Yazmayın.
Bunu siyasi olarak düşünmemeliyiz bu sadece Türkiye toplumu için geçerli değil global olarak bir sosyal çöküş mevcut bunu ben asla Türkiye nezdinde değerlendiriyorum sanmayın

Bir toplum sosyolojik ve ekonomik özgürlüğünü kaybeder ve kendi benliğini kaybeder ise bence o toplumlar yozlaşma eğilimi içine girerek kendisini yok eder
Bu tür toplumlar genelde karşısında olan insanı mal,meta, ya da değersiz olarak görür ne acı
Kıyamet alametleri de var arasında 😔😔

Bunu siyasi olarak düşünmemeliyiz bu sadece Türkiye toplumu için geçerli değil global olarak bir sosyal çöküş mevcut bunu ben asla Türkiye nezdinde değerlendiriyorum sanmayın
Sizi Anliyorum Dedigim Gibi Herkesin Goruslerine Saygımız Var Lakin Bu Tarz Mevzular Bana Gore Cok Derin Mevzular.
Herkesin Anlayısı Bir Olmadıgı Gibi Dusunce Yapisida Farkli Olabilir
Bunlar 2 Samimi Arkadas Olarak Oturulup Karsilikli Konusulup Birbirini Anlayacak 2 Dost Ortamında Konusulacak Konular.
Coklu Ortamlarda Bunlar Karsıt Gorusler Olabilir.
Ben Bunları Gorup O Yuzden Kendi Fikirlerimi Soyledim.
Cunku Ucu Acık Bir Konu Bana Gore.Saygılarımla.
Not=Herkes Aynı Dusunmeyebilir,Herkesin Dusunce Yapısı Farklıdır.
Bana Gore Dogru Olan Bir Sey Bir Baskasına Yanlıs Olabilir.Bunlar Tamamen Nasıl Gormek İstedigimizle Alakalıdır.

Koskoca Roma nasıl çökmüş bir araştırın.

Koskoca Roma nasıl çökmüş bir araştırın.
Bir söz varya Aklı öldürürsen ahlak da ölür, akıl ve ahlak ölürse millet bölünür. Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür."/ Fatih Sultan Mehmet

وَلِكُلِّ اُمَّةٍ اَجَلٌۚ فَاِذَا جَٓاءَ اَجَلُهُمْ لَا يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلَا يَسْتَقْدِمُونَ﴿٣٤﴾

Meal​

araf suresi
﴾34﴿Her ümmetin bir eceli vardır. Ecelleri gelince ne bir an geri kalırlar ne de bir an ileri gidebilirler.

Turkeyenin ozeti

Çok basit temelin altına dinamit koyarsan çöker.

Geri