Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Hocam gene söz oyunu var gibi satılan malın maliyeti bilinmeden cevap verilemez sankiBence
Yani, bakkalın toplam kaybı, başlangıçta çalınan 100 lira ile sonradan para üstü olarak verdiği 30 lira arasındaki farktır. Bakkalın kasasından toplamda 100 lira çıkmıştır (70 liralık ürünün değeri + 30 lira para üstü). Ancak ürünün değeri zaten hırsız tarafından çalınan paradan karşılandığı için, bakkalın nihai kaybı, hırsızın kasadan aldığı miktar olan 100 liradır.
- Hırsız başlangıçta 100 lirayı çalar. Bu, bakkalın ilk ve en büyük kaybıdır.
- Daha sonra, hırsız çaldığı 100 lira ile 70 liralık bir ürün alır. Bu işlemde bakkalın cebine giren para, zaten hırsızın çaldığı 100 liranın bir parçasıdır. Yani, bakkal aslında kendi parasını geri almıştır.
- Bakkal, ürün için 70 lira aldıktan sonra, para üstü olarak 30 lira verir. Bu 30 lira, hırsızın çaldığı paranın bir parçası değildir; bakkalın kendi kasasından çıkan yeni bir kayıptır.
ben çaldığım paraya göre hesapladım , aldığım mallar bedava geldi yaHocam gene söz oyunu var gibi satılan malın maliyeti bilinmeden cevap verilemez sanki
Cevap:Kâr hesaplanamıyor, çünkü ürünün maliyeti bilinmiyor.Cevaplarınızı Bekliyorum