BES’te yeni dönem: Katkı payı yüzde 20’ye düşürülüyor

remixtik

Paylaşımcı
Konular
266
Ekonomi yönetimi katılımcı sayısı 17 milyon 850 bine ulaşan Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) yüzde 30 olan devlet desteğini yüzde 20’ye düşürmeye hazırlanıyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yürütülen çalışma kapsamında yapılacak düzenleme geriye doğru işlemeyecek.
Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten bir gün öncesine kadar yüzde 30 devlet katkısı ile elde edilen kazanımlar korunacak.
Katılımcıların mevcut bakiyesinde değişiklik olmayacak, tebliğin yürürlüğe girdiği günden itibaren katkı payı yüzde 20 olarak uygulanacak.

BES devleti yöneten hükümetler hazineye kaynak için oluşturdular buraya yatırılan her kuruş enflasyonist ortamda erir birde benim paramı ben yamiyorum sen ye demektir seni 56 yaşına kadar oraya mahkum eder sonuçta ise sana ömür boyu değil bir müddet aylık bağlar yönetm gider kesintisi vs gibi durumlarda cabası aklı olan böyle işlere yatırım yapmaz yaptığın yatırım sana hergün kazandırmalı inecekmi çıkacakmı diye yatırım yapılmaz aklı olan akıllı yatırım yapar.

Son düzenleme:
Fon takibini yapıp değişik planlarla sonuç alınabiliyor. BİST 100 madenlere riskli seçim yapıp sabırla beklemek birikim yapılabilir.

Geri