Yardım Başlat menüsü / windows tuşu çalışmıyor..

aborjin_21

Üye
Konular
22
youtubede izlediğim hemen hemen bütün videolarda bu konuyla ilgili çözüm yolları sunulmuş ama malesef hiçbiri çalışmadı hepsi fos... revo program kaldırma ile idm yi kaldırıp güncel olanı yükledikten sonra pc de artık başlat menüsü çalışmamaya başladı.. arama çubuğu dahil olmak üzere , klavyeden ne windows tuşu nede sol alttaki başlat menüüs çalışmıyor.. konuyla ilgili bilgisi ve kesin çözüm önerisi olan var mıdır ? bu akşam kabul günümüz sorunlar bizi buldu :))

Windows RE denediniz mi, genelde çoğu sorunu çözer, başlangıç onarımı

Kod:
https://www.majorgeeks.com/files/details/tweaking_com_windows_repair.html
Windows'taki tüm sorunları düzeltmeni sağlar bu yapmadan önce sistem geri yükleme yaparsan sonuç alamazsan program fazlasıyla işini görür.

1. Windows Gezgini’ni Yeniden Başlat
  • CTRL + SHIFT + ESC tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni aç.
  • "Dosya" menüsüne tıkla ve "Yeni görev çalıştır" seçeneğini seç.
  • Açılan kutuya explorer.exe yaz ve Tamam tuşuna bas.
Bu, Windows Gezgini’ni yeniden başlatır. Eğer sorun düzelmezse,

2. Komut İstemi Üzerinden Onarım Yap

• CTRL + SHIFT + ESC ile Görev Yöneticisi'ni aç.
  • Dosya > Yeni görev çalıştır seçeneğine tıkla.
  • cmd yaz ve "Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur" seçeneğini işaretleyerek Tamam’a bas.
  • Açılan komut istemine şu komutları sırayla gir ve her biri tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat:
    sfc /scannow
    Ardından şu komutları gir:
    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu komutlar, sistem dosyalarını tarayıp onaracaktır.

3. Başlat Menüsünü Sıfırla

• Yukarıdaki gibi Komut İstemi'ni yönetici olarak aç.
  • Aşağıdaki komutu gir ve ENTER’a bas:
    Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Bu, Windows’un varsayılan uygulamalarını ve Başlat Menüsünü onaracaktır.

Yazılımsal temizlik ; Öncelikle cmd açıyoruz ve aşağıda ki komutları sırasıyla giriyoruz. Sistemde ki hataları tarar , disk birleştirme yapar ve dns önbelleği temizler.

chkdsk /r /f

sfc /scannow

DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

cipher/w:c

ipconfig /flushdns

sırası ile bunları uygula arkadaşım

Yazılımsal temizlik ; Öncelikle cmd açıyoruz ve aşağıda ki komutları sırasıyla giriyoruz. Sistemde ki hataları tarar , disk birleştirme yapar ve dns önbelleği temizler.

chkdsk /r /f

sfc /scannow

DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

cipher/w:c

ipconfig /flushdns

sırası ile bunları uygula arkadaşım
ne yaptımsa olmadı..Malesef son çareyi (format) yaptım ve sorunu hallettim.teşekkürler bilgi için

1. Windows Gezgini’ni Yeniden Başlat
  • CTRL + SHIFT + ESC tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni aç.
  • "Dosya" menüsüne tıkla ve "Yeni görev çalıştır" seçeneğini seç.
  • Açılan kutuya explorer.exe yaz ve Tamam tuşuna bas.
Bu, Windows Gezgini’ni yeniden başlatır. Eğer sorun düzelmezse,

2. Komut İstemi Üzerinden Onarım Yap

• CTRL + SHIFT + ESC ile Görev Yöneticisi'ni aç.
  • Dosya > Yeni görev çalıştır seçeneğine tıkla.
  • cmd yaz ve "Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur" seçeneğini işaretleyerek Tamam’a bas.
  • Açılan komut istemine şu komutları sırayla gir ve her biri tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat:
    sfc /scannow
    Ardından şu komutları gir:
    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu komutlar, sistem dosyalarını tarayıp onaracaktır.

3. Başlat Menüsünü Sıfırla

• Yukarıdaki gibi Komut İstemi'ni yönetici olarak aç.
  • Aşağıdaki komutu gir ve ENTER’a bas:
    Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Bu, Windows’un varsayılan uygulamalarını ve Başlat Menüsünü onaracaktır.
ne yaptımsa olmadı..Malesef son çareyi (format) yaptım ve sorunu hallettim.teşekkürler bilgi için

Yeni virüsler türemiş. İDM de bulaştırmış olabilir ama umarım ondan kaynaklı değildir.
Tekrar yükledin mi İDM'yi? Aynı sorun çıkarsa bil ki ondan kaynaklı!

Yeni virüsler türemiş. İDM de bulaştırmış olabilir ama umarım ondan kaynaklı değildir.
Tekrar yükledin mi İDM'yi? Aynı sorun çıkarsa bil ki ondan kaynaklı!
az önce bitirdim fotmatlama işlemlerini gerekli prog..yüklemelerini de bitirdim. idm de şu an bir sorun yok gbi, windows ta stabil çalışıyor..

az önce bitirdim fotmatlama işlemlerini gerekli prog..yüklemelerini de bitirdim. idm de şu an bir sorun yok gbi, windows ta stabil çalışıyor..
Umarım ondan değildir. Ondansa, çok fena! İDM'siz olmaz.
Yine de birkaç reset sonra belki belli olur, ayık ol! :)

youtubede izlediğim hemen hemen bütün videolarda bu konuyla ilgili çözüm yolları sunulmuş ama malesef hiçbiri çalışmadı hepsi fos... revo program kaldırma ile idm yi kaldırıp güncel olanı yükledikten sonra pc de artık başlat menüsü çalışmamaya başladı.. arama çubuğu dahil olmak üzere , klavyeden ne windows tuşu nede sol alttaki başlat menüüs çalışmıyor.. konuyla ilgili bilgisi ve kesin çözüm önerisi olan var mıdır ? bu akşam kabul günümüz sorunlar bizi buldu :))

windows +r basalım daha sonra açılan pencereye control yazalım daha sonra windows özelliklerini aç yolunu izleyelim açılan pencerede en alt kısma
inelim daha sonra buradan windows işlem etkinleştirme sekmesini tikleyelim✔️ ardından windows powershell tikini kaldıralım kutudaki işareti daha sonra tamam diyelim işlem bittikten sonra karşımıza bilgisayarı yeniden başlat seçeneği gelecek onaylayıp devam edelim bilgisayarımız yeniden açıldğında sorun çözülmüş olacak iyi geceler

Ekli dosyalar

• Başlat Menüsü Çalışmıyor - Windows 10 - -0 Kesin Çözüm!.mp4
    9 MB
valla anl
Umarım ondan değildir. Ondansa, çok fena! İDM'siz olmaz.
Yine de birkaç reset sonra belki belli olur, ayık ol! :)
valla anlamadım ne demek istediğini..baştan yazılım kurudm ve idmi yi kurdum yine en sonki versiyonu..Şimdilik sorun yok çalışıyor her sey...Korkutma beni :)

çok üzgünüm geç kaldığım için. Birdahaki sefer "Wintoys" kullanın.
1744832839897

dism komutlarını basitçe çalıştırabileceğiniz windows için temizlik bakım sistem onarımı vs. yapabileceğimiz bi uygulama

Geri