Bankaların müşterilerine Troy kart vermesi hk

remixtik

Paylaşımcı
Konular
138
Bir yatırımcının yorumu çok tartışıldı: "Geçen gün bankaya gittim. Kredi çekerken kredi kartı da çıkardık. Bende net bir talepte bulundum: "Lütfen SADECE VISA veya Mastercard verin, Troy'u yurt dışında kullanamıyorum, daha önce sorun yaşadım."

Görevli teyit etti. Eve geldim, birkaç gün sonra kartım teslim edildi. İçinden ne çıksa beğenirsiniz? Troy.

Müşterinin talebini hiçe sayan bu tavır, resmen bir "sessiz TROY dayatması". Bizi neden istemediğimiz bir tercihe zorluyorlar? Yurt dışında kartım geçmeyecek diye stres yaşamak zorunda mıyım?"

- Size de zorla Troy kartı verildi mi? Yoksa özellikle yerli ve milli deyip Troy kartını kendiniz mi talep ediyorsunuz?

Benim yorumum
Ben asla Troy almam almak istemiyorum başıma geldi şekerbank kartı çıkartmıştım sırf PS store da oyun alıyorum diye
Baktım MasterCard istedim visa var dedi iyi ver dedim ama bir baktım visa MasterCard hak getire Troy geldi
Aradım tabi yok adamlar kendi bildiklerini okudu yok bankamız sadece Kredi kartı için MasterCard ve visa veriyor bla bla bende Kasımpaşadan kalktım Gümüşsuyu Beyoğlu şubesine gittim kapattım
Bana diyorlar yeni açtıydınız ama
Dedim Troy napayım ben
Zor bela kapattım şekerbank pişmanlık

Sonra gittim Fenerbahçe Vakıfbank kartı aldım

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1764352752952.jpg
    FB_IMG_1764352752952.jpg
    34.4 KB · Görüntüleme: 18
Troy kartı isminden kıllandım ben truva atını savaşta kaleyi içeriden fethetmek için kullanılan hediye taktiği değilmi demekki cüzdana girecek düşman birliği gibi izlenim var bende

Troy kartı isminden kıllandım ben truva atını savaşta kaleyi içeriden fethetmek için kullanılan hediye taktiği değilmi demekki cüzdana girecek düşman birliği gibi izlenim var bende
Valla uluslararası geçerliliği olsa kullanılır ama yok
Mir kart gibi Rusya'nın mir kart olayı

Zamaninda yerli bir bankanin bir kolunda yöneticilik geçmişim var. Banka iki nedenle troy kart istiyor. 1- düşük komisyon 2- siyasi yönlendirme. Tabi ikincisi ağır basıyor. Siyasi derken devlet yönlendirmesi. Visa ve master da komisyonlar yurtdisina çıkıyor. İşlemler yurt dışı sunucularda işleniyor. Ama troy da sunucular Türkiye de, istediğin islemi izleyebiliyorsun ve yurtdisina gelir cikmamis oluyor. Gelelim farkli isteğinize rağmen troy gönderilmesine. 3 sebebi var. 1- sistemde cidden hata yaşanabiliyor 2- çalışanin dikkatsizligi 3- çalışanin satış baskisi nedeniyle fraud işlem yapmasi. Yani onlara şu kadar troy kart satman lazim diye baski yapılıyor, o da sanki siz troy istemişsiniz gibi işlem yapıyor

Geçen gün play storeda bir türlü çalışmamasından şikayet etmiştim forumda bahsettim mi hatırlamıyorum ama şu an nasıl olduysa takır takır ödeme yapıyor askerliğimi kktcde yaptığım için çok çektim troy karttan..

Şimdi size bir sorum var Türkiye finans kullanan ve bilgisi olan paylaşabilir mi ?

Bu Türkiye finans banka kartım yurt içi ve yurt dışı alışverişlerine açık ama google playde falan ödeme yapamıyorum ödeme yapacağım vakit ödeme banka tarafından reddedildi diyor bunu yaşayan var mı ? Mobil uygulama ve internet üstünden kontrol ettim dediğim gibi alış veriş ayarları açık dışarıda normal kullanım sağlanıyor temassız falan sorunsuz çalışıyor ayrıca visa olduğu için yurt dışı için sorunsuz çalışması gerekmiyor mu ?

Birde bu Türkiye finansta banka kartına sanal kart oluşturulmuyor deneyipte yapabilen var mı ?

kartın açılımından anlaşımıyor zaten. Türkiyenin Ödeme Yöntemi yani yurt dışında ne işiniz var ülke içince güle güle kullanın işte.

Gecen ay iş bankası k.Kartımı yeniledim bankayı aradım troy istiyorum dedim bana visa gonderdiler sizinkinin tam tersi oldu bendede

Zamaninda yerli bir bankanin bir kolunda yöneticilik geçmişim var. Banka iki nedenle troy kart istiyor. 1- düşük komisyon 2- siyasi yönlendirme. Tabi ikincisi ağır basıyor. Siyasi derken devlet yönlendirmesi. Visa ve master da komisyonlar yurtdisina çıkıyor. İşlemler yurt dışı sunucularda işleniyor. Ama troy da sunucular Türkiye de, istediğin islemi izleyebiliyorsun ve yurtdisina gelir cikmamis oluyor. Gelelim farkli isteğinize rağmen troy gönderilmesine. 3 sebebi var. 1- sistemde cidden hata yaşanabiliyor 2- çalışanin dikkatsizligi 3- çalışanin satış baskisi nedeniyle fraud işlem yapmasi. Yani onlara şu kadar troy kart satman lazim diye baski yapılıyor, o da sanki siz troy istemişsiniz gibi işlem yapıyor
Eski meslaktaşımın dediklerinin altına kelimesi kelimesine imza atarım yöneticilik yaptığı için işin tüm içyüzünü hakkaniyetle anlatmış.Tebrik ve teşekkür ederim
Not :Bugün amazondan oğluma bir bilgisayar almak istedim troy diye taksit yapmadı elbette hemen değiştirdim.

Üstad işte sorun orada Türkiye içinde yabancı siteden alıyoruz😅😅😅
bende ironi yapıyorum zaten. günlük hayattaki birçok şey yurt dışından temin edilirken kişişel olarak yurt dışı alış verişi yapılamayan kart ne işimize yarar. :D

Geçen gün play storeda bir türlü çalışmamasından şikayet etmiştim forumda bahsettim mi hatırlamıyorum ama şu an nasıl olduysa takır takır ödeme yapıyor askerliğimi kktcde yaptığım için çok çektim troy karttan..

Şimdi size bir sorum var Türkiye finans kullanan ve bilgisi olan paylaşabilir mi ?

Bu Türkiye finans banka kartım yurt içi ve yurt dışı alışverişlerine açık ama google playde falan ödeme yapamıyorum ödeme yapacağım vakit ödeme banka tarafından reddedildi diyor bunu yaşayan var mı ? Mobil uygulama ve internet üstünden kontrol ettim dediğim gibi alış veriş ayarları açık dışarıda normal kullanım sağlanıyor temassız falan sorunsuz çalışıyor ayrıca visa olduğu için yurt dışı için sorunsuz çalışması gerekmiyor mu ?

Birde bu Türkiye finansta banka kartına sanal kart oluşturulmuyor deneyipte yapabilen var mı ?
Bu yıl google ile bir anlaşma yapılıp troy kartin geçerli olması sağlanmıştı. Ama tam tarih hatirlayamiyorum. Ne kadar yurt dışı firma olsa da anlaşmaya bağlı bir durum. Git gide yurt dışı kullaniminda yayginlasacaktir.

Diğer ülkelerde de benzer sistemler var, hatta bazılarında dayatma bile var. Mesela bir ülkede, devlet destekli o kart yoksa, bizdeki İSPARK otoparkına benzer yere parkettiniz, çıkamazsınız. Benzin almaya gidersiniz, pompa klasik visa kart ile çalışmaz, illa troyvari bir kart olacak, gibi

Troy epeydir var. Eskisi gibi değil. Geliştirildi. Burada bankaların ve dolaylı olarak ülkenin mali çıkarı var. Siz Master ya da Visa kullandığınızda o paranın yüzde oranı direkt bankanın ilgili mühasebe hesabından komisyon olarak yurt dışına gün sonunda aktarılır. Ama siz ekstreyi ay sonu ödersiniz. Hem banka ek maliyete girer hem anlık döviz çıkışı olur. Banka haliyle bunu yansıtmak zorunda kalır. Diğer yandan bankaların Mastercard ve Visa ile anlaşması için epey bir para ödeyip, üstüne verilen hedefi tutturması gerekiyor. Mastercard ve Vısa'nın verdiği hedefleri yani. Her kart basımında çıkan maliyet farkını saymıyorum bile. Kart başvurusunda bulunup kartı çıkartıp kullanıma açılmayan her kart bankalara çok fena yansır. Burada yansınacak bir durum yok. Yani Troy meselesinde. Kullanıcı sayısı arttıkça yurt dışı işleri de kolaylaşır. Zaten şu an yurt içinde yapılan gerek internet gerekse fiziki alışverişlerde en çok avantaj sunan kartın Troy olduğunu görürsünüz. Bu bankadan bankaya değişir ama genel olarak durum şu an o. Ancak ben bu durumun karşılığında yıllık kart aidat ücretinin düşürülmesini ümit ederim ama beklemem. Zira nasılsa veriyorlardı. Bize versinler mantığı baki. Sürekli yurt dışı işi olana mecbur şuan için bir Visa ya da Master şart. Ama genel olarak mantık aynı. Troy bizim bankalara ucuza geliyor. Şu an aktif kampanya dönemindeler. Sonrasına bakarız. Kapitalizmden fayda sağlamak istiyorsan onun yaptıklarını iyi takip edip sağladığı en iyi fayda neyse oraya yöneleceksin. Her halükarda onlar kazanır ama siz de daha az zararyapmış olursunuz. Bu arada ilk cümle 2. madde acayip bir baskıya dönmüş üstad. Eski arkadaşlar bezmiş durumda.

Çok uzun süredir var o baskı. Akbankta hesabım varken bankadan sms geldi, wings kart talebiniz reddedildi diye. Şubeye gittim, benim böyle bir talebim yok, bu nedir diye. Size güzellik olsun diye biz istedik, kullanmazsanız, kenara koyarsınız, aidat ödemezsiniz vs. Palavra

kapital nizamda banka troy reklamlarına başlassa ben oraya gitmem . cünkğ reklamı cok olan hiçbirseye güvenmem. hele hele devleti yönetenler suankiler yani varsa işin içinde hiç güvenmemmmm

Çok uzun süredir var o baskı. Akbankta hesabım varken bankadan sms geldi, wings kart talebiniz reddedildi diye. Şubeye gittim, benim böyle bir talebim yok, bu nedir diye. Size güzellik olsun diye biz istedik, kullanmazsanız, kenara koyarsınız, aidat ödemezsiniz vs. Palavra
Wings için epey likidite lazım. Bilerek başvurmuşlardır. Nasılsa reddilir diye. Aslında şikayet etseniz orada müdüre kıyamet kopardı. Başvuruda bile imza şart o yüzey kartlar için.

Öyle demeyin. Ne diyor yabancı, Devlet yalanlamadıkça bir şeyin doğru olduğuna inanmam😎 Bugün Bakan açıklama yapmış, dünyada en iyi sağlık sistemi bizde. Daha bu sabah, 2 ay 14 gün sonrasına ultrason randevusu aldım 😁 Tabiki istikamet özel, belki amaç da bu

Geri