Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Yani siz belgeleri alıp. En yakın askerlik şubesine gidin bieDurum bilgisi sorguladığınızda muafsiniz diyor mu ?
Eğer özel değilse bu çürük raporu nasıl alınabilir? Benim askerliğim 35 yaşına ertelendi, yurt dışında yaşıyorum ve staj yapıyorum, bu sebepten dolayı ertelendi, bedelli askerlik de yapmak istemiyorum daha doğrusu askere gitmek istemiyorum zaten askerlik yapabilecek bir durumda değilim...Heyet kurumu bana çürük raporu verdi e devlette yansıdı simdi ben bu raporu yazdırıp askerlik şubesine götürmem gerekiyor mu
Durum bilgisi sorguladığınızda muafsiniz diyor mu ?
Evet muaf yazıyorDurum bilgisi sorguladığınızda muafsiniz diyor mu ?
Öncelikle geçmiş olsun, bildiğim kadarıyla yoklama döneminde askerlik şubesine gidip oradan derdini söyleyip hastane sevki alıyorsun verilen sevke göre heyete giriyosun inceleniyosun heyet askerliğe elverişli değil demesi gerekiyor birde askerlik hizmetine başladığın anda komutanlara derdini söylüyosun onlar revire götürüyor revirde hastaneye sevkin veriliyor ve hastaneye götürülüyorsun orada yine heyet işlemi olacak sonra birliğe döneceksin sonuç çıkınca da eğer elverişli değilsen gönderiyorlar. Manisa'da acemi birliğinde devrem bu şekilde yapmıştı komutana durumu arz etti revire götürüldu revir sevk verdi hastaneye gönderdi hastanede incelendi ve çürük raporu verildi biz dağıtım beklerken bizden 1 hafta öncesinde evine gönderdiler dağıtım yapıldı usta birliğimde yazıcı olduğumda gelecek ve gelmeyecek olan askerlerin listesi sisteme düşüyordu orada tekrar görmüştüm çürük verildiğini. Bu arada askere gitmeden önce bana alerjik astım teşhisi kondu ve astım spreyi verildi yinede askere giderken sorun teşkil etmedi olaki gittin birliğe katıldın astım sıkıntı yaptı komutanına durumunu anlatırsın ilacını gösterirsin revire gönderir revirde kontroller yapılır ve doktor ona göre bir şey söyler başında bi viziteci olacak o viziteci zaten not alır sonrasında komutana tekmil verir doktor dinlenmeni veya ağır işlerde çalışmamanı söylediyse komutan ona göre iş yaptırır. Fırsat eğitimlerinden falan yırtarsın koşudur, şınavdır falan ben yazıcı olduktan sonra vizitecilikte yaptım oradan biliyorum böyle olduğunu.Eğer özel değilse bu çürük raporu nasıl alınabilir? Benim askerliğim 35 yaşına ertelendi, yurt dışında yaşıyorum ve staj yapıyorum, bu sebepten dolayı ertelendi, bedelli askerlik de yapmak istemiyorum daha doğrusu askere gitmek istemiyorum zaten askerlik yapabilecek bir durumda değilim...
Dizim bükülmüyor mesela ve astım ilacı kullanıyorum (astım değilim ama doktor bazen kullanmamı söylüyor. Nefes alıp vermekte bazı günler sorun yaşıyorum maalesef) göğüs kısmım da içe gömük normal şekilde değil yani o da nefes borusuna zarar veriyor maalesef
Şimdi çürük raporu alabilmek için yada çıkması için ne yapmam gerekiyor acaba?
Tamam o zaman sorun yok yinede içiniz rahat edecekse gidebilirsiniz sistemde muaf gözükürsünüz.Evet muaf yazıyor
bildigim kadari ile evraki cikartip subeye teslim etqmen gerekiyor benim 2 numarda kilodan dolayi 2 seferdir ertelediler bu sene son her seferinde e devlete dustummu cikartip subeye evraki teslim ediyorHeyet kurumu bana çürük raporu verdi e devlette yansıdı simdi ben bu raporu yazdırıp askerlik şubesine götürmem gerekiyor mu