Arama Bölümü Revizyonu ve Kullanımı Hakkında

ENS

Paylaşımcı
Konular
22
Merhaba forumdaşlar.

Ne zamandır düşündüğüm ama en son bir @Sinetech videosu altındaki yorumu görünce iyice kafamın attığı ve burada mutlaka belirmek istediğim bir konu var.

Teknik olarak mümkünse arama kısmının daha merkezi bir yere çekilmesi ve biraz daha büyültülmesi, hatta arama parametrelerinin genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Üst üste açılan aynı başlıklı konular cidden can sıkıcı olmaya başladı. Hayır, tam emin olmasam da bunun da bir maliyeti olduğunu düşünüyorum. Arama butonunu sık kullanan biri olarak biraz ufak olduğunun da farkındayım. Ama bu hiç kullanılmaz demek değil. Lütfen arkadaşlar bunu alışkanlık haline getirelim. Ve mümkünse dediğim gibi daha merkezi bir yere ve biraz daha büyük şekilde konma olasılığı varsa kullanım açısında da rahat olacağını düşünüyorum.

Konu hakındaki görüşlerinizi ve teknik olarak bunun mümkün olup olmadığı hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla

İsteğinize saygı duyuyorum ancak şöyle bir durum var. Sizin şikayet ettiğiniz konu internette bulunan neredeyse bütün forum sitelerinin ortak sorunu. Maalesef ki ihtiyacımız olanı önce forumda paylaşılmış mı bakmak yerine, benimle aynı şeyi kimse yaşamamıştır o yüzen şuraya bir konu patlatayım da sorunum çözülsün. Olurda başkaları da aynı şeyi yaşarsa bu da örnek olur zihniyeti her zaman ağır basmakta. Genel olarak okumak ve araştırmak yönünde zaman kaybetmek yerine direk benim sorunum bir çözülsün diyerek ortaya atılan konu kirliliğine tekip ettiğim birçok forum sitesinde denk geliyorum. Şundan eminim ki arama butonunu forum tam ortasına kocaman olarak koysak ve etrafına konuları sütün halinde dizssek bile aynı konu var mı diye aramak yerine bir çok mükerrer konu açılacaktır. Bunun çözümü için az da olsa araştırmacı olmak, zahmet edip birkaç dakika ayırarak benzer konuları okumak gerek ki okumak kısmı bizim en büyük eksiğimiz.

Şimdi bakıyorum, şu şarkıyı, şu uygulamayı hiç bir yerde bulamıyorum demiş üye. İlk google taramasında en az 20 sonuç var. Sanırım bir kısmı ilgi çekmeye çalışıyor, paylaşımcı etiketi almak için tuhaf mesaj atan, konu açanlarlar var. Ben sessiz kalıyorum. Şu filmi nereden indirebiliriz dediği film her yerde var yav. Üye, film başlığına, dizi de olsa diyor, dizi başlığına, şu da olsa yazmış. O da gelse, dublaj yok mu diyecek. Sürekli aynı talepler. Anime olsun, müzik olsun, Azerbaycan kanalı olsun vs. Görmüyorum, umursamıyorum. Araç çubuğu masum. Sorun üyelerde

İsteğinize saygı duyuyorum ancak şöyle bir durum var. Sizin şikayet ettiğiniz konu internette bulunan neredeyse bütün forum sitelerinin ortak sorunu. Maalesef ki ihtiyacımız olanı önce forumda paylaşılmış mı bakmak yerine, benimle aynı şeyi kimse yaşamamıştır o yüzen şuraya bir konu patlatayım da sorunum çözülsün. Olurda başkaları da aynı şeyi yaşarsa bu da örnek olur zihniyeti her zaman ağır basmakta. Genel olarak okumak ve araştırmak yönünde zaman kaybetmek yerine direk benim sorunum bir çözülsün diyerek ortaya atılan konu kirliliğine tekip ettiğim birçok forum sitesinde denk geliyorum. Şundan eminim ki arama butonunu forum tam ortasına kocaman olarak koysak ve etrafına konuları sütün halinde dizssek bile aynı konu var mı diye aramak yerine bir çok mükerrer konu açılacaktır. Bunun çözümü için az da olsa araştırmacı olmak, zahmet edip birkaç dakika ayırarak benzer konuları okumak gerek ki okumak kısmı bizim en büyük eksiğimiz.
@sorgumurat Kardeşim. Eline Sağlık.Cok Güzel Özetlemişsin,Konuyu.

Konuyu açmak için girdiği bölümün başlığında ( İllegal yasak ) yazıyor, adam maçlar için iptv önerisi istiyor. Rectv konusu açıyor, hemen altında 40 tane aynı konu var. Bayılıyorum böyle konulara.

Başlığın adını ağlama duvarı yapalım mı :)
Her şeye rağmen yanlız olmadığımızı bilmek güzel. Teşekkürler :cool:

Mevzu bir şeylerin ortada olup olmaması değil, maalesef pek çok arkadaşımızın en ufak bir çaba olmadan bir şeylere erişme isteği. O kadar çok farklı şekilde buna şahit oldum ki, @ENS kardeşimizin söylediği yorum da dahil olmak üzere, drive'a nasıl gidilir videosunun altında drive adresini soran gördüm (bütün video boyunca altyazı, açıklama vs her yerde olmasına rağmen). Dolayısı ile forumda arama fonksiyonu yok diye bize fırça atan adama şaşırmıyorum tabii ki. Çünkü sıfır çaba ile bir şeylere ulaşılma isteği bana makul gelmiyor.

Burası bilgi paylaşma yeri, her forumun olduğu gibi. Biz zaten üst üste ve aynı kişi yapmadıktan sonra birden fazla açılan konulara çok takık değiliz, olabilir diyoruz, bu sitede bir yazılım kullanılıyor ve onun bize sundukları ile kısıtlıyız, illa ki geliştirilebilir ama 1 kişi arama butonunu bulamadı diye de 22 bin kişinin gördüğü butonu ortalara alıp kocaman yapmak gibi bir niyetimiz yok :) Buna harcanan mesaiye değecek bir konu değil. Başka sorunlar var, sunucunun düzgün çalışması, üyelerin sorun yaşamaması gibi şeyler bizim için daha önemli.

Öncelikle herkes değerli fikirlerini paylaştığı için teşekkür ediyorum. Zaten konuya zaman ayırıp fikir beyan kişiler aktif olarak aramayı kullanan kişiler. Buradan da @sorgumurat arkadaşımızın tespitinin yerinde olduğu anlaşılıyor. Ben de konuya katılımcı kişileri forum nazarında tanıdığım için hak veriyorum ve pes ediyorum. Artık aktif bir şekilde yoksay butonunu kullanmak zorunlu oldu. Maalesef kimseyi zorla bir seviyeye çekmek mümkün değil, haklısınız. Ama bu yazdığımdan fıtratıma ters şeyleri de çoğunlukçu demokrasi gereği içselleştirdiğim anlaşılmasın lütfen. Elbet daha büyük sorunlar vardır. Ben kullanıcı olarak bunları bilemiyorum tabii ki. Sadece düz mantık yürüterek daha az başlık, daha özgün içerik, daha çok verim ve daha az maliyet diyerek konuyu paylaştım. Bunun haricinde, @Sinetech Ağabey'in bahsettiği konularda yardımım olursa elimden geleni yapmaya hazır olduğumu belirtmek isterim.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

Bazen varlığından %100 emin olduğum bir konuyu arama yaptığımda çıkmıyor, 100 lerce mesaj arasından tek tek arayıp buluyorum. Bu sadece bende mi oluyor, ve neden oluyor ?

Bazen varlığından %100 emin olduğum bir konuyu arama yaptığımda çıkmıyor, 100 lerce mesaj arasından tek tek arayıp buluyorum. Bu sadece bende mi oluyor, ve neden oluyor ?
O ben de mevcut. Var olduğunu bilirsin ama emin olmak istersin. "Nerede? Tam yerini bileyim de gerekirse söyleyeyim" fikriyle geliyor. Bir çeşit dürtü. Tıp dilinde bu duruma, abartılı hal alırsa obsesif kompulsif bozukluk (okb) deniyor. Kişinin istemsiz şekilde gelişen ve obsesyon adı verilen takıntılı düşünce veya dürtüler nedeniyle önleyemediği hareketlerde bulunması olarak geçiyor literatürde. Sorun yok yani.

O ben de mevcut. Var olduğunu bilirsin ama emin olmak istersin. "Nerede? Tam yerini bileyim de gerekirse söyleyeyim" fikriyle geliyor. Bir çeşit dürtü. Tıp dilinde bu duruma, abartılı hal alırsa obsesif kompulsif bozukluk (okb) deniyor. Kişinin istemsiz şekilde gelişen ve obsesyon adı verilen takıntılı düşünce veya dürtüler nedeniyle önleyemediği hareketlerde bulunması olarak geçiyor literatürde. Sorun yok yani.
Aslında sormak istediğim bu değildi ama, tespitin %100 doğru üstad. Bu teşhis 15 sene önce bana koyuldu. Çeşitli nedenlerden dolayı da son yıllarda obsesyonum arttı.

Aslında sormak istediğim bu değildi ama, tespitin %100 doğru üstad. Bu teşhis 15 sene önce bana koyuldu. Çeşitli nedenlerden dolayı da son yıllarda obsesyonum arttı.
Tıp alanında teknojiden çok daha iyiyimdir. Doktorlar hastalarında takılınca bana sorar, ciddiyim. 15 sene önce, uzun zaman. Hayatını etkilemiyorsa sorun yok. Etkileyecek boyuta gelirse sorun var demektir. Ki bu ülkede braz takıntılı olmak bence hayatta kalma gerekliliği. Sıkıntın olursa her daim buradayım. Nerede olduğunun önemi yok. Tıp ağım çok geniş. :)

Geri