ARALIK AYINDA VİZYONA GİRECEK FİLMLERDEN SEÇMELER

Adnan K. 

SaLuTe
Moderatör
Konular
199
Asla Bırakma (Korku)
1731998495043
Film, post apokaliptik bir dünyada iki çocuğuyla birlikte hayata tutunmaya çalışan bir kadının gerilim dolu hikâyesini konu ediniyor.

Yıllardır kötü bir ruhun musallat olduğu ailenin yaşadığı gizemli olayların hikayesi çocuklardan birinin kötülüğün gerçek olup olmadığını sorgulamasıyla birdenbire korkunç bir hal alır.

Armor (Gerilim, Suç, Aksiyon)
1731998803688Bir zırhlı güvenlik görevlisi, milyonlarca doları bankalar arasında taşırken, Rook liderliğindeki bir hırsız ekibi bu zenginliği ele geçirmek için aracı ele geçirme planı yapar. Şiddetli bir araba takibinin ardından, Rook kısa süre içinde zırhlı aracı kuşatır ve James ile Casey, eski bir köprüde köşeye sıkışır. Araç, aşağıdaki suya düşme tehlikesiyle köprüde tehlikeli bir şekilde sallanırken, James’in ve çalınan servetin kaderi pamuk ipliğine bağlıdır. Rook ve saldırganlar içeri girmeden önce çok az vakit kalmıştır. Bu yüzden James, oğlunun hayatını kendi hayatından önce korumak için tüm yeteneklerini sonuna kadar zorlayacaktır.

İkisi de dikkat çekici, teşekkürler. Son dönemde iyi film ve dizi bulmak çok zor. Hele diziler gerçekten ömür törpüsü, 1.5 saatlik bir filmde işlenebilecek konular 8-12 bölümlük dizi yapacağız diye uzatıldıkça uzatılıyor.

İkisi de dikkat çekici, teşekkürler. Son dönemde iyi film ve dizi bulmak çok zor. Hele diziler gerçekten ömür törpüsü, 1.5 saatlik bir filmde işlenebilecek konular 8-12 bölümlük dizi yapacağız diye uzatıldıkça uzatılıyor.
Umarım gittikçe reytingler düşer ve sonunda vazgeçerler

Vizyona girecek filmleri elimden geldiğince takip ederim ben de. Herkes gibi belirli baş karakterler olunca en azından bir bakarım derim. Bunun dışında, konu dışı gelebilir ama;

Her bölümde yeni ve farklı bir konu işleyen ya da farklı olaylar ve karakterler olan diziler kendilerini izlettirmeyi biliyor benim için. Genelde gençlerin tercih ettiğini altlarına yaptıkları yorumlardan tahmin ediyor olsam da ben uzak doğu ve özellikle Güney Kore dizi ve filmlerini seviyor ve izliyorum. Çin dizileri gibi 40-50 bölüm değil maksimum 15-16 bölümde final yapıyorlar. Hatta bizim onlardan alıp uyarladığımız diziler onlar 16 bölümde konuyu toparlayıp final yaparken gereksiz yere uzatılıyor. Örneğin Bahar dizisi (Orijinali Doctor Cha 16 bölüm) şu anda 25 olmuş sanırım ya da Seviyor Sevmiyor dizisi (Orijinali She was pretty 16 bölüm) 28 bölümde bitti hatta Mucize Doktor 2 sezon 64 bölüm olurken orijinali Good Doctor 20 bölümdü. Gerçi Amerika'da aldı diziyi ve onlarda en son kaç sezon oldu hatırlamıyorum bile.

Ben uyarlama olduğunu bildiklerimi/öğrendiklerimi asla izlemem mesela. Orijinalini izlerim böyle durumlarda.

Bazıları için ise yorumlara katılarak dizi olmaktansa film olmalıydı ve 1.5/2 saatte bitmeliydi diyorum ben de.

Film ve dizi izlemek bir zevk ve hobi benim için. Başkalarının aksine eğer futbol maçı izlemiyorsam asla televizyon izlemiyorum. Ne haber ne de başka birşey. O yüzden, en son uçakta yanımdaki hanımlarla sohbet ederken malum şahsın öldüğünü ve diğer malum şahısla görüşme talepleri olduğunu onlardan öğrendiğimde konudan hiç haberim olmadığını verdiğim tepkiden dolayı anladıkları anda "Siz nerede yaşıyorsunuz ya!" demişlerdi ;)) Ben de "Sadece televizyon izlemiyorum" diyebilmiştim.
Yani birşey izleyeceksem ya film/dizi ya da youtube araması yaparak eğlenmek-öğrenmek istediklerimi izlerim.

Herkesin kendi hayatını yaşarken bazı şeylere yakınlık duyduğu bazılarından ise uzak durmak istediği gerçeği vardır. Bu yüzden tercihleri ona göre yaparlar. Gerçeklerden kaçamazsınız ama gerçeküstünü hayal edebilir ya da izleyebilirsiniz.
O yüzden gerçekte olan veya olabilecek olanlar bana heyecan, merak ve izleme isteği vermezken diğer türleri daha çok beğenirim.

Geri