Anydesk Artık Ücretli Olmuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ENS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anydesk

Merhaba, konunun üzerinden bayağı zaman geçti ama Anydesk 5.5.3 sürümünün süre sınırı olmadan kullanılabildiğini bilgi düşüyorum. Birkaç kez 4-5 saatlik uzaktan bağlantı gerçekleştirdim. Yüksek boyutlu dosya transferi denemedim ama genel anlamda dosya transferi açısından da bir problemle karşılaşmadım. Uzaktan bağlantı için Anydesk kullananların bilgisine...
Ben o sürümü yüklesem bu sefer parasını ödemişler medikalci tayfası en üst sürüm neyse onu kullanıyor. Bu sefer sürüm uyuşmuyor diye bağlanmıyor. Onu da denemiştim. Şimdi babamla hastanedeyim zaten. Bir süre USB git gel yaptık. Sonrasına bakacağğım artık. babamı bir çıkartalım şuradan da. Teşekkürler.

Öncelikle babanız için çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Benim de uzaktan bağlandıklarım Anydesk'in sitesindeki ücretsiz son sürümünü indirip kullanır. Öyle bilemezler eski versiyonunu kurayım filan. Yani benim bağlantılarımda ben bu eski sürümü kullandığım için hep sürüm uyuşmazlığı vardır ama sorun yaşamıyorum. Sadece çok nadir anydesk ağına bağlanamayanlarla karşılaşırım. Onlarda da önce anydeskin çalışan işlemlerini görev yöneticisinden kapattırıp sonra %programdata%\AnyDesk klasöründe backup adında bir klasör oluşturup service.conf, system.conf, user.conf, connection_text dosyalarını buraya taşıttırdığımda, programı yeniden başlattıklarında anydesk ağına bağlanamama sorununu çözmüş oluyorlardı. Bunun dışında ücretli sürümü kullanana denk gelmediğim için bu konuda yaşanan bağlantı problemleri açısından bir bilgim yok.

Gemini'nin sorununuz için verdiği cevap;

1. Sorunun Gerçek Kaynağı

AnyDesk, ücretsiz (Free) lisans kullanan birinin programı çok sık veya ticari amaçla kullandığını düşünürse, o kişinin AnyDesk ID'sini (Kimliğini) "şüpheli" olarak işaretler.

• Bu işaretleme gerçekleştiğinde, sizi lisans almaya zorlamak için bağlantıyı belirli aralıklarla (örneğin 5 dakikada bir) otomatik olarak keser.
  • Karşı tarafın ücretli kullanıyor olması bu durumu değiştirmez; bağlantıyı başlatan veya alan taraftan herhangi biri "ücretsiz ama şüpheli" olarak işaretlendiyse bu kopma yaşanır.

2. Neden 5.5.3 Sürümünü Kullanmamalısınız?​

Eski sürümlere (5.x gibi) dönmek eskiden işe yarayan bir yöntemdi, ancak şu an tavsiye edilmez:

• Güvenlik Açıkları: 5.5.3 çok eski bir sürümdür ve bilinen ciddi güvenlik açıkları (MITM saldırılarına açıklık gibi) barındırır.
  • Sunucu Engeli: AnyDesk, güvenlik ve lisanslama nedenleriyle artık çok eski sürümlerin kendi sunucularına (AnyDesk Network) bağlanmasını engellemektedir. Arkadaşınız bu sürümü kurduğunda muhtemelen "Ağa bağlanılamadı" hatası alacaktır.
  • Protokol Uyuşmazlığı: Karşı taraf güncel bir sürüm (Örn: v8.x) kullanırken, arkadaşınız v5.x kullanırsa görüntü aktarımında (codec) ve klavye/mouse uyumunda ciddi sorunlar yaşanabilir.

3. Çözüm: AnyDesk ID'sini Sıfırlamak (Reset ID)​

Eğer arkadaşınız programı gerçekten kişisel amaçla (ticari olmayan) kullanıyorsa ve yanlışlıkla bu engele takıldıysa, en temiz çözüm AnyDesk ID'sini değiştirmektir. Bu işlem, bilgisayarı AnyDesk'e "yeni formatlanmış" veya "ilk kez kurulmuş" gibi tanıtır.

Bunun için az önce paylaştığım klasör yollarındaki dosyaları silmesi gerekir:

1. AnyDesk'i Tamamen Kapatın:
    • Programı kapatın.
    • Sağ alt köşedeki (saat yanı) simgesine sağ tıklayıp "Çıkış" deyin.
    • Eğer kurulu ise, "Görev Yöneticisi -> Hizmetler" bölümünden AnyDesk Service hizmetini durdurun.
  2. Yapılandırma Dosyalarını Silin:
    • %appdata%\AnyDesk klasörüne gidin ve içindeki her şeyi silin (veya yedeğini alıp silin).
    • %programdata%\AnyDesk klasörüne gidin ve özellikle service.conf (veya system.conf) dosyasını silin.
  3. Yeniden Başlatın:
    • AnyDesk'i tekrar açtığınızda size yeni bir ID (örneğin 9 haneli yeni bir numara) verecektir.
    • Yeni ID "temiz" olduğu için 5 dakika kısıtlaması ortadan kalkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ENS
Gemini'nin sorununuz için verdiği cevap;

1. Sorunun Gerçek Kaynağı

AnyDesk, ücretsiz (Free) lisans kullanan birinin programı çok sık veya ticari amaçla kullandığını düşünürse, o kişinin AnyDesk ID'sini (Kimliğini) "şüpheli" olarak işaretler.

• Bu işaretleme gerçekleştiğinde, sizi lisans almaya zorlamak için bağlantıyı belirli aralıklarla (örneğin 5 dakikada bir) otomatik olarak keser.
  • Karşı tarafın ücretli kullanıyor olması bu durumu değiştirmez; bağlantıyı başlatan veya alan taraftan herhangi biri "ücretsiz ama şüpheli" olarak işaretlendiyse bu kopma yaşanır.

2. Neden 5.5.3 Sürümünü Kullanmamalısınız?​

Eski sürümlere (5.x gibi) dönmek eskiden işe yarayan bir yöntemdi, ancak şu an tavsiye edilmez:

• Güvenlik Açıkları: 5.5.3 çok eski bir sürümdür ve bilinen ciddi güvenlik açıkları (MITM saldırılarına açıklık gibi) barındırır.
  • Sunucu Engeli: AnyDesk, güvenlik ve lisanslama nedenleriyle artık çok eski sürümlerin kendi sunucularına (AnyDesk Network) bağlanmasını engellemektedir. Arkadaşınız bu sürümü kurduğunda muhtemelen "Ağa bağlanılamadı" hatası alacaktır.
  • Protokol Uyuşmazlığı: Karşı taraf güncel bir sürüm (Örn: v8.x) kullanırken, arkadaşınız v5.x kullanırsa görüntü aktarımında (codec) ve klavye/mouse uyumunda ciddi sorunlar yaşanabilir.

3. Çözüm: AnyDesk ID'sini Sıfırlamak (Reset ID)​

Eğer arkadaşınız programı gerçekten kişisel amaçla (ticari olmayan) kullanıyorsa ve yanlışlıkla bu engele takıldıysa, en temiz çözüm AnyDesk ID'sini değiştirmektir. Bu işlem, bilgisayarı AnyDesk'e "yeni formatlanmış" veya "ilk kez kurulmuş" gibi tanıtır.

Bunun için az önce paylaştığım klasör yollarındaki dosyaları silmesi gerekir:

1. AnyDesk'i Tamamen Kapatın:
    • Programı kapatın.
    • Sağ alt köşedeki (saat yanı) simgesine sağ tıklayıp "Çıkış" deyin.
    • Eğer kurulu ise, "Görev Yöneticisi -> Hizmetler" bölümünden AnyDesk Service hizmetini durdurun.
  2. Yapılandırma Dosyalarını Silin:
    • %appdata%\AnyDesk klasörüne gidin ve içindeki her şeyi silin (veya yedeğini alıp silin).
    • %programdata%\AnyDesk klasörüne gidin ve özellikle service.conf (veya system.conf) dosyasını silin.
  3. Yeniden Başlatın:
    • AnyDesk'i tekrar açtığınızda size yeni bir ID (örneğin 9 haneli yeni bir numara) verecektir.
    • Yeni ID "temiz" olduğu için 5 dakika kısıtlaması ortadan kalkacaktır.
Hocam o zaman her şeyi denemiştik. Karşıdaki adam parasını ödeyip lisanslı sürümü alınca bana bağlanınca ne halt edersem edeyim kilitledi. Parayı bizden tomarla kazanıp hizmet sunmaktan yoksun zihninetler bunlar. Hadi bunu USB'yi alıp gidip gelip hallettik ki anlaşmamızda bu yok. Şimdi yeni gümrüş yasasını bahane edip madikal malzemelere bir gecede yüzde 75 zam yaptılar. Allah bunların eline düşürmesin kimseyi. Babamı çıkartalım gidip ofislerini basacağım. Benim anlaşmam da Anydesk var mı kardeşiim, uzaktan destek var. Ya diğer türlü uzaktan destek vereceksin ya da bana da Anydesk lisansı vereceksiin diyeceğim. Kavga ise kavga! Bezdim artık. Bayılıyorum sanki cihazlarla yaşamaya. Bir de yüzsüzler. Sormayın gitsin. Çoğu yapmakla yükümlü oldukları işleri Almanya ve İtalya merkez ofislere mail atıyorum. Sonra paşa paşa yapıp üstüne bizi şikayet etmişsiniz diyorlar. Ettirme o zaman. Delirtecekler illa.

Gerçek uçtan uca şifreli trafik, dosya aktarımı ve canlı sohbet içeren ücretsiz uzak masaüstü yazılımı.
HopToDesk deneyin gayet başarılı ve tamamen ücretsiz....
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Son düzenleme:

Geri