Anydesk Artık Ücretli Olmuş

ENS

Paylaşımcı
Konular
37
Daha önce bilen var mıydı bilmiyorum. Ben bugün medikalciler cihazların yazılımını güncelleme dosyalarını atarken öğrenmiş oldum. Anydesk ücretli olmuş. 5 dakika gibi bir süre sonra bağlantıyı kesiyormuş. Önceden ne güzel uzaktan cihazları ayarlayıp yapıp hallediyorlardı. Şimdi uğraş dur. Bu aralar bedevilikte tam performans ilerliyorum. Sanırım giderek adım atmanın bile paralı olduğu bir döneme doğru gidiyoruz.

evet 2-3 ay önce falandı fark ettim arkadaşımın bilgisayarının sorunları çözerken 5 dakika çalıştı kesti bağlantıyı mecburen tw kullanarak hallettim.

• Beğen
Tepkiler: ENS
Medikal firmaları başka program kullanmıyor. Biz ödedik siz de alın diyorlar. Delireceğim artık.

Portable versiyonunu kullanın süre saymaya başlayınca silip tekrar kurar kullanmaya devam edersiniz

Dosya gönderiminde kopuyor denedik. O da işimize yaramıyor.

Açık kaynak kodlu, ücretsiz, çok daha iyi bir alternatifi var:

Uzun yıllar TeamViewer kullandım, ticari uyarısı vermeye başlayınca AnyDesk'e geçtim, o da bu 5dk saçmalığına başladıktan sonra tamamen buna geçiş yaptım, çok memnunum.
Normalde direkt indirdiğiniz exe dosyasından portable çalışmaya başlayabiliyor, isteğe göre kurulum yapmayı da tercih edebiliyorsunuz.
Ama sizi AnyDesk'e zorlayan şartlar varsa orasını bilemeyeceğim.

Bir alternatif sunayım. Öncelikle yüklü anydesk i kaldırın ve programdata içindeki Anydesk klasörünü silin. Çalıştır
a %programdata%\Anydesk yaz enter a bas, klasöre ulaşabilirsiniz.

Sonra herhangi bir arama motorunda Anydesk 5.5.3 aratın ve güvenli olduğunu düşündüğünüz siteden indirin. Dosya güvenli mi kontrol etmedim ama aşağıdaki linkteki dosyayı deneyebilirsiniz.

Kurulumda güncellemeleri kapatmayı unutmayın. Anydesk'in bu sürümünü kurabilirseniz ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Zamanla 45 dakika sonrası süre sınırı filan olursa önce ctrl + Shift + Esc ile önce Anydesk i arkaplanda çalışıyor ise durdur, sonra Çalıştır %programdata%\Anydesk yaz enter a bas
Açılan pencerede system.conf ve service.conf dosylarını backup adında yeni bir klasör oluşturup içine al
Anydesk i çalıştır.

Daha önce bilen var mıydı bilmiyorum. Ben bugün medikalciler cihazların yazılımını güncelleme dosyalarını atarken öğrenmiş oldum. Anydesk ücretli olmuş. 5 dakika gibi bir süre sonra bağlantıyı kesiyormuş. Önceden ne güzel uzaktan cihazları ayarlayıp yapıp hallediyorlardı. Şimdi uğraş dur. Bu aralar bedevilikte tam performans ilerliyorum. Sanırım giderek adım atmanın bile paralı olduğu bir döneme doğru gidiyoruz.
Selamün Aleyküm kardeşim ben iyi bir program kullanıyorum, gayet başarılı hızlı, bir youtuber incelemesinide yapmış ücretsiz sürümü yeterli geliyor bana
Programın adı Supremo

• Beğen
Tepkiler: ENS
Alternatif program kabul etmiyorlar. Etseler bulurum. Bir siteye yükleyin ben yapayım indirmeyle ayarları dedim. Uğraşamayız deyip geçtiler. Kendileri vermiş ya. Uğraşmak istemiyorlar. Bahaneleri de hazır. Bir şey olur da dava ile ailemi zengin ederim inşallah. Ne deyim.

Alpemix de fena değil Hem MEB hattında da çalışıyor

Bir alternatif sunayım. Öncelikle yüklü anydesk i kaldırın ve programdata içindeki Anydesk klasörünü silin. Çalıştır
a %programdata%\Anydesk yaz enter a bas, klasöre ulaşabilirsiniz.

Sonra herhangi bir arama motorunda Anydesk 5.5.3 aratın ve güvenli olduğunu düşündüğünüz siteden indirin. Dosya güvenli mi kontrol etmedim ama aşağıdaki linkteki dosyayı deneyebilirsiniz.

Kurulumda güncellemeleri kapatmayı unutmayın. Anydesk'in bu sürümünü kurabilirseniz ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Zamanla 45 dakika sonrası süre sınırı filan olursa önce ctrl + Shift + Esc ile önce Anydesk i arkaplanda çalışıyor ise durdur, sonra Çalıştır %programdata%\Anydesk yaz enter a bas
Açılan pencerede system.conf ve service.conf dosylarını backup adında yeni bir klasör oluşturup içine al
Anydesk i çalıştır.
Denedim bu yöntemi. İlk aklımabu geldi. Dosya tranferi sırasınnda direkt bağı koparıyor. Sanırım karşı tarafın lisansını algılıyor.

Denedim bu yöntemi. İlk aklımabu geldi. Dosya tranferi sırasınnda direkt bağı koparıyor. Sanırım karşı tarafın lisansını algılıyor.
Bir bilgisayarda en güncel sürüm yüklü, başka bir bilgisayarda da 5.5.3 sürümü yüklü olacak şekilde denedim, sorunsuz bağlantı kuruluyor. Tekrar bir deneyin isterseniz.

Ekli dosyalar

• IMG-20251214-WA0001.jpg
    IMG-20251214-WA0001.jpg
    109.1 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20251214-WA0002.jpg
    IMG-20251214-WA0002.jpg
    104.7 KB · Görüntüleme: 5
Biz de aynı sorunu yaşıyoruz, önceden Anydesk lisans için uyarmaya (ilk bağlantıda 20 saniye bekletip, bağlandıktan kısa bir süre sonra yine 20 saniye bekletirdi) başlayınca appdata'daki klasörünü silince sıfırlanıyordu. Ama şimdi 5 dakika limiti koydular.

Gerçi tekrar bağlan yapınca kaldığımız yerden devam ediyoruz ama bu aralar Windows'un kendi uzak bağlantı aracını (Hızlı Yardım) kullanmaya başladık, çok başarılı.

Ve bence doğru bir mantıkla programı kurgulamışlar, bağlantı isteyen değil, bağlanmak isteyen kod gönderiyor ve bağlanacağınız bilgisayardaki kişi sizin kodunuzu giriyor. Çünkü tam tersinde, mesela anydesk'te gelen bağlantı kodunu bilen kötü niyetli kişiler bunu kullanıp (Kaspersky, Anydesk görünce uyarır mesela) bilgisayara sızabiliyordu.

Windows'un aracını açmak için ctrl + windows + Q tuşlarına aynı anda basıyorsunuz.

1765741891401

Bir bilgisayarda en güncel sürüm yüklü, başka bir bilgisayarda da 5.5.3 sürümü yüklü olacak şekilde denedim, sorunsuz bağlantı kuruluyor. Tekrar bir deneyin isterseniz.
Bağlantı kuruyor. Benim cihazlara yüklenecek tedavi veri dosya verileri var. Bigisayarda programları var. İlk önce o paketi atması gerekiyor. Daha başlıyor, çat bağlantı gidiyor. Yoksa 5 dk hak vermiş.

Android cihazlara bağlanmak için adb + scrcpy kullanılabilir.
Masaüstü cihazlar için genelde sunshine + moonlight kullanılmasını tavsiye ediyorum.
ZeroTier uygulaması ile statik ip olmadan P2P bağlantısıyla uzaktan da cihazlara bağlanılabilir.

1765742175832

Biz de aynı sorunu yaşıyoruz, önceden Anydesk lisans için uyarmaya (ilk bağlantıda 20 saniye bekletip, bağlandıktan kısa bir süre sonra yine 20 saniye bekletirdi) başlayınca appdata'daki klasörünü silince sıfırlanıyordu. Ama şimdi 5 dakika limiti koydular.

Gerçi tekrar bağlan yapınca kaldığımız yerden devam ediyoruz ama bu aralar Windows'un kendi uzak bağlantı aracını (Hızlı Yardım) kullanmaya başladık, çok başarılı.

Ve bence doğru bir mantıkla programı kurgulamışlar, bağlantı isteyen değil, bağlanmak isteyen kod gönderiyor ve bağlanacağınız bilgisayardaki kişi sizin kodunuzu giriyor. Çünkü tam tersinde, mesela anydesk'te gelen bağlantı kodunu bilen kötü niyetli kişiler bunu kullanıp (Kaspersky, Anydesk görünce uyarır mesela) bilgisayara sızabiliyordu.

Windows'un aracını açmak için ctrl + windows + Q tuşlarına aynı anda basıyorsunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 17380
Medikalciler yani bu solunum ve tıbbi cihazlara bakan firmalar da bu yolu seçse iyiymiş. Şimdi herkes lisans almak zorunda mı kalacak? Bir de biz aldık, uğraştırma modunda tavırlar. Uğraşma dediğin benim sağlığım. Bir şey olsun da görelim. Tazminatı büyük olur.

Ekli dosyayı görüntüle 17380
@Sinetech hocam teşekkürler 🙏 bunu deneyeceğim. Bağlantı hızlı ve stabil ise çok işime yarar.

Bağlantı kuruyor. Benim cihazlara yüklenecek tedavi veri dosya verileri var. Bigisayarda programları var. İlk önce o paketi atması gerekiyor. Daha başlıyor, çat bağlantı gidiyor. Yoksa 5 dk hak vermiş.
Anladım @ENS hocam. Açıkçası yıllardır bu şekilde Anydesk'i verdiğim eğitimler için karşıdaki bilgisayara ortalama 5 saat bağlanacak şekilde kullanmaya devam edebiliyorum. Bu kullanım süresi içinde çoğunlukla 50 Mb civarı dosya transferi yapıyorum. Birkaç kez 2 Gb civarı dosya transferi yaptığım da oldu ama bağlantının kopması durumu ile karşılaşmadım. Acaba Sizin aktardığınız dosya boyutu çok daha büyük de ondan mı ben böyle bir sorunla karşılaşmadım bilemiyorum? Neyse bir sonraki eğitimin ardından bu yöntemin hala işe yarayıp yaramadığı hakkında buraya bilgi düşerim.

Geri