Yardım Android TV dns sorunu

muha01mmet

Üye
Konular
2
Remote adb shell uygulamasıyla dns değiştirme işlemi yapmıştım. Sorunsuz çalışıyordu. Birden gizli dns sunucusuna erişilemiyor hatası verdi. Çözümünü bilen var mıdır?

Ekli dosyalar

• IMG_20250826_100506.jpg
    IMG_20250826_100506.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20250826_100712.jpg
    IMG_20250826_100712.jpg
    4.6 MB · Görüntüleme: 32
Ben wifi ayarlarından yapmıştım. Eğer adb üzerinden değişiklik yaptıysanız yine aynı yolu izleyip o şekilde değiştirmeniz gerekiyor.

Oyla 0
Ben wifi ayarlarından yapmıştım. Eğer adb üzerinden değişiklik yaptıysanız yine aynı yolu izleyip o şekilde değiştirmeniz gerekiyor.

Aynı uygulama üzerinden "settings put global private_dns_mode off" komutunu girince düzeldi.

Oyla 0
dns.adguard.com baglanilamiyor hatasi devam ediyor

Oyla 0
Sabah benimde başıma geldi sağlayıcıyıda aradım çözemediler sonra bir başka Ağa bağlandım biraz bekledim tekrar eski ağ bağlanınca kendiliğinden düzeldi Sanırım edgard'da bir sorun vardı.

Oyla 0
Arkadaşlar android tv de sistem uygulamalarını kaldırma yolu var mıdır.Ayrıca bu android tv lere aynı telefonda ki gibi root atılabiliyor mu.

Oyla 0
Hocam bu program nasıl çalışıyor
TV boxta DNS ile reklam engelleme yapabilirsiniz. Ama biraz ayarlamalar gerekli.
Bunun için öncelikle TV boxta geliştirici seçeneklerini açıp. Oradan USB hata ayıklama modunu aktif hale getirmeniz gerekiyor. Geliştirici modunu açmak için
Ayarlar- Cihaz tercihleri - Hakkında kısmında sürüm numarası üstüne 7 8 defa tıklayıp açmak gerekiyor. Sonra geliştirici seçeneklerine girip USB hata ayıklama kısmını aktif etmek gerekiyor.

Bu işlemden sonra telefona Remote ADB Shell adlı uygulamayı kurmak gerekiyor. Uygulamayı açınca sizden ip adres isteyecek televizyonda ayarlar > ağ ve internet > bağlı olduğunuz ağa tıklayarak girmeniz gereken ip adresi bulabilirsiniz. host bölümü 5555 kalabilir. connecte bastıktan sonra televizyondan bağlantıyı onaylıyoruz.

Daha sonra uygulamaya "settings put global private_dns_mode hostname" ve ardından "settings put global private_dns_specifier dns.adguard.com" metinlerini giriyoruz. işlem tamam. Bundan sonra reklamlardan kurtulmuş oluyoruz.
Herhangi bir bağlantı sorunu olursa.
settings put global private_dns_mode off" komutunu girerseniz private dns'i kapatmış olursunuz.

Bu işlem YouTube reklamlarını engellemez sadece yüklediğimiz uygulamalarda çıkan reklamları engeller. YouTube reklamları için alternatif uygulama yada modlu APK kullanabilirsiniz.

Oyla 0
Cevap için teşekkür ederim.İki sorum daha olacak.
Bu Android tv lere root atılabiliyor mu
Bir de android sürümü yükseltilebilir mi.Rom atılabilir mi

Oyla 0

Geri