Android mi? iOS mu?

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
224
Her ikisini de kullandım. Android daha özgür, her istediğini yapabiliyorsun. İOS daha kısıtlayıcı ama hızlı.

Sizce hangisi? Neden?

Telefon alım satım işi dahi yaptım fakat nedense İos bir cihaz elime alınca ilk kez telefon görmüş uzaylı moduna giriyorum nedense :) Nereye basıcam? Buna bassam ne olur? Ana ekrana nereden döneceğim? gibi gibi :)
Sanırım alışkanlık. Belki biraz da özgürlük sevmem olabilir :)

Android özgürlüktür, ios stabilize lakin prangadır.

kullandığım cihaz üzerinde az da olsa kontrol sahibi olabilmeliyim(herhangi bir uygulama,oyun vs. yükleme kaldırma işlemi yapabilmek),cihazımın bluetooth kullanırken bile beni kısıtlamaması ve daha bir çok nedenden dolayı android

Herkese merhaba, bugün birçok kavga konusu bile olan yeni bir telefon alırken iOS'mu Android'mi sorusuna biraz yanıt vereceğim:

1. İlk öncelikle telefonu ne için kullanacağınızı ve beklentilerinizi belirleyin.

2. İlk öncelikle IOS'dan başlayalım. İlk önce IOS'un artı ve eksilerini sayacağım.

+ Daha stabil
+ Uzun ömürlü
+ Uzun süre güncel kalan bir yazılım.
+ Güvenliğe önem veriyorsanız güvenlik konusunda çok iyi.
+ Daha iyi bir kamera
+ Daha iyi bir eko sistem. (Home, watch, mac..)

- Özgür değil, 3. Parti yazılım yükleyemiyorsunuz, bunun sebebi daha güvenli bir yazılım yapmak için, telefonu istediğiniz gibi özelleştiremiyorsunuz.
- App Store'da uygulamaların fiyatları Play Store kadar ucuz değil. (Örnek: Minecraft Play Store'da 60 TL civarındayken App Store'da 180 TL civarında.)

Android:

+ Özgür bir yazılım, 3. Parti uygulamalar vs. Yükleyebiliyorsunuz.
+ Özelleştirilebilir, kişiselleştirilebilir bir yazılım.

- IOS'a göre çok daha az ömürlü bir yazılım
- Bir Android telefon ortalama sadece 2-3 Android güncellemesi alıyor.
- Güvenlik konusunda daha az güvenlikli.
- Eğer bir S23’ünüz vs. Yoksa İos’a göre daha kötü bir kamera.
- Çok nadir 1-2 markanın eko sistemi iyi olasada genel olarak eko sistem olarak kötü bir yazılım.

Yani eğer telefondan beklentiniz, uzun ömürlü, stabil olması ve güvenli olması ise iOS. Ama eğer telefondan beklentiniz özelleştirilebilir olması ise, her şeyini kendinizin ayarlamasını istiyorsanız, Android sizi için daha iyi bir tercih. Android de kesinlikle oyunlarda daha fazla performans alırsınız.
+Ucuz.
+Güvenlik için bir anti virüs kullanabilirsin Malvarebytes gibi.
+Güncellemeleri kendin yükleyebilirsin elle.
+Eğer cihazına güzel bakarsan Android IOS fark etmez uzun ömürlü NOT: Yanlışlarım, hatalarım olabilir. Bunları düzeltebilir ya da siz bu maddelere ek olarak madde ekleyebilirsiniz.

İos kısıtlayıcı çünkü güvenliği daha fazla önemsiyor uygulama marketindeki uygulamalar android marketle sayı ve çeşitlilik açısından kıyaslanamaz tabi ki android önde ama android de yanlış bir uygulama yada işlem cihazı tehlikeye atma olasılığı daha yüksek

İOS cihazlar Linux tabanlı olduğu için seni kıstlıyor. Her sene güncelleme sonrası yeni üst modele zorlar
Android cihazlar seni biraz daha özgür kılıyor.
Özgür mü olmak istersin?
Bağımlı mı olmak istesin?

İOS cihazlar Linux tabanlı olduğu için seni kıstlıyor. Her sene güncelleme sonrası yeni üst modele zorlar
Android cihazlar seni biraz daha özgür kılıyor.
Özgür mü olmak istersin?
Bağımlı mı olmak istesin?
ios cihazlar linux tabanlı mı?

Benim için özgürlük en önemlisi.Görüyorsunuz işte her apk android için yapılıyor.Modlu,premiumlar hep androidde.Amerikan bütün cihazlar öyle..Amazon firestickte android ama o bile kısıtlı.Bana 16 pro maxı bedava verseler kullanmam kesinlikle.Telefona ben hükmetmeliyim telefon bana değil.

ios cihazlar linux tabanlı mı?
Hayır, iOS cihazlar Linux tabanlı değildir. iOS, Apple tarafından geliştirilen ve BSD (Berkeley Software Distribution) ile Mach çekirdeğini temel alan Darwin işletim sistemi üzerine inşa edilmiştir.

Her ikisini de kullandım. Android daha özgür, her istediğini yapabiliyorsun. İOS daha kısıtlayıcı ama hızlı.

Sizce hangisi? Neden?
Tabii ki Android. Nedeni ise kullanımı keyiflidir ve gözünüzün gördüğü herşeyi isterseniz ve bilirseniz değiştirebilirsiniz. Ben sürekli farklı arayüzler denerim duvar kağıdı değişirim simgelerle oynarım altından vurur üstünden çıkarım kısacası keyif almazsam kullanmayı bırakırım sıkılırım tuşluya geçerim yoksa. Bu arada Android son derece güvenilir yazılımdır. O kadar modlar uygulamalar yüklüyoruz kaldırıyoruz deniyoruz ediyoruz sistem de tık yok her türlü devam. Bugün Android çok güçlü konumdadır ki böyle olmasa bütün büyük telefon üreticileri enayi değil yoksa alternatifini ararlar o kadar yatırımlar kazanımlar yapılıyor. Ayrıca Android telefon üreticileri artık 5 yıl 7 yıl gibi destekler veriyorlar cihazlarına. (Merdiven altı üreticileri saymıyorum onları alanlar konusu açılmış forum da Instagram da bile takılır çünkü onların kullandığı merdiven altı parçaları ciddi üreticiler kullanmazlar.) Android hakkında ezbere bilinenler eskidendi bugün Android çok kararlı ve çok güçlüdür. Ve son olarak tekraren Android kullanıcılarına bir iletişim hizmeti yanında eğlence de sunuyor ve bunu da veriyor. İyi forumlar.

Android ve nedensiz :)

Bence çok doğru bir soru değil.
Çünkü böyle sorularda gerçek doğru kişisel yorumlar olmuyor. İso mu Android mi, Nvidea ekran kartımı, Radeon mu gibi…
Fanatizm girdiği için işin içine bilgi çoğunlukla doğru aktarılmıyor düşüncesindeyim

Bence çok doğru bir soru değil.
Çünkü böyle sorularda gerçek doğru kişisel yorumlar olmuyor. İso mu Android mi, Nvidea ekran kartımı, Radeon mu gibi…
Fanatizm girdiği için işin içine bilgi çoğunlukla doğru aktarılmıyor düşüncesindeyim
O zaman şöyle olsun , kim ne ile mutluysa onla devam etsin ;)

Geri