Android Chrome

bycezo

Üye
Konular
1
Herkese merhaba iyi forumlar şöyle bir sorum olacak
Android Chrome oturum açmadığın zaman otomatik şifre doldurucu şifreleri doldurmuyor bunun bir çözümü varmı
İlginize şimdiden teşekkürler

Android Chrome oturum açmadığın zaman otomatik şifre doldurucu şifreleri doldurmuyor bunun bir çözümü varmı
Benimki de doldurmuyor da , hiç ihtiyacım da olmadı , bakayım akşama :)

oturum açmadan şifreleri kimin adına doldurup saklamasını istiyorsun ki

Benimki de doldurmuyor da , hiç ihtiyacım da olmadı , bakayım akşama :)
windows için çok normal bir durum , şimdi oturum açmak zaten tam kişisellik sağlıyor uygulama üzerinde , o zaman şifreler korunuyor ve istediğinizde size geri verebiliyor , aynı şey android içinde geçerli diye düşünüyorum

Bildiğim kadarıyla, Android cihazlarda Google Şifre Yöneticisi, cihazınıza kaydedilen şifreleri yerel olarak doldurabilir. Ayarlardan otomatik doldurma kısmında kayıtlı google hesabı görünüyorsa doldurur

Daha önceleri oturum kapalı iken kayıtlı şifreleri dolduruyordu ama nasıl olacak
dostum bunun için opera yada brave tarayıcı öneririm. anonim olarak tarayıcı bazlı oturum açma şifrelerini onayınla kaydeder, tarayıcıyı silmediğin sürece silinmez. bir defasında opera tam teşekküllü bir güncelleme yapmıştı, o zaman yer imler dahil bütün veriler silinmişti. çok önemli veriler değilse bu şekilde yapabilirsin yada bir başka yerde de saklayarak güvenliğini arttırabilirsin. yada oturum açarak kendinle özelleştirebilirsin.

Chromede şifrelerinizin otomatik gelmesi veya saklanması için oturum açmanız gerekiyor. daha sonra Kayıtlı şifrelerinizi görebilmeniz için de android cihazınızda ayrı bir şifre ile korumanız lazım.
Korumasız (pin olur desen olur parmak izi vs) açılan bir android cihazda sizin istediğiniz türde bir şifre kolaylığı olacağını sanmıyorum.

İlginiz teşekkürler ama diyorum ki daha önceleri oturum açmadan şifre ler doluyordu heralde güncelleme geldi omdan olabilir bence

İlginiz teşekkürler ama diyorum ki daha önceleri oturum açmadan şifre ler doluyordu heralde güncelleme geldi omdan olabilir bence
Çok özür dileyerek yazıyorum ancak şifrelerle formları karıştırmış olabilirmisiniz?
Örnek vereyim
PTT gönderi sorgula sayfaya gittiniz ve gönderi numarasını girdiniz sorgulama yaptınız. 3 gün sonra oraya yeniden gittiğinizde gönderi satırına tıkladığınız anda google hesaba giriş yapmamış olsanızda numara gelir (ayarlarınıza göre)
Ama konu şifreler oldumu google oldukça paranoyak davranır. O kadar paranoyakki ben telefon numaramı değiştirdim telefonumuda değiştirdim. Maili ve şifresini bildiğim hesabıma giremiyorum. Eski numaraya sms gönderiyor veya eski telefondaki youtubeyi aç diyor :D
Google yardımla görüştüm defalarca yazdım mailimi şifremi herşeyimi biliyorum dedim. Bana verdikleri cevap yeni bir mail adresi alın oldu.
Ama dediğim gibi bunlar benim sınırlı bilgilerim yanlışım varsa ısrarcı olmak istemem.

Logout yaptım telefondaki Chrome hesabımdan.
Chrome ayarlarına girip google şifre yöneticisine girdim.

En alttaki sekmelerden Ayarlar'a gittim ve Otomatik oturum açma ve şifreleri kaydetmeyi öner seçeneklerini aktif ettim.

Sonra rastgele bir dizi sitesine üye oldum şifre kaydedilsin mi sorusuna evet dedim ve siteden çıkış yapıp Chrome'u kapattım.

Yeniden açtığımda tekrar siteye girdim ve login butonuna tıkladığımda otomatik oturum açılsın mı ekranı ile kayıtlı şifre ekranı geldi ve tamam dediğimde kaydettiği bilgileri alanlara girdi.

Bundan başka bir şey mi bahsettiğiniz?

Tarayıcıların otomatik form doldurma ve şifreleri saklama özelliklerinden uzak durmanız. Verilerinizin güvenliği bakımından daha sağlıklı olacaktır.

Geri