🟦 Aluminium OS: Artık Windows’un İşi Çok Zor

SNT 

Sinetech Yazarı ve Paylaşımcısı
Paylaşımcı
Konular
293
Google, uzun süredir ChromeOS ve Android’i birleştirme planlarını konuşuyordu — şimdi ise bu planlar somutlaşıyor. “Aluminium OS” kod adlı yeni işletim sistemi, 2026’da masaüstü ve dizüstü cihazlarda Android tabanlı, yapay zekâ odaklı alternatif olarak kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

⚙
Nedir Bu Aluminium OS?​

• Aluminium OS, Android altyapısını kullanarak klasik PC deneyimini mobil dünyanın esnekliğiyle birleştirmeyi hedefliyor.

• İşletim sistemi; dizüstü bilgisayarlar, hibrit 2-in-1 cihazlar, tabletler ve mini-PC’ler gibi birçok form faktörü için tasarlanmış.

• Qualcomm gibi donanım ortaklarıyla geliştirilen...

Detayları okumak için tıklayınız...

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Macbook m4 fansız geçen sene çıktı çok geç kalındı. İnşallah aynı geekbench skoru ile f/p yaparlar, apple'dan kazıklanmayız.

3 senedir ofiste chrome os flex kullanıyorum çok memnunum ayda 1-2 güncelleme geliyor , hatta bazı aldığım hataları geri bildirim yapınca , güncelleme ile düzeldiğini bile fark ettim bir kaç kez, gerçekten arka tarafta ilgilenen birilerinin olduğunu hissetmek güven veriyor, 2 çekirdek 8 ram 256 ssd şeklinde basit bir sistemde , günlük tüm işleri çok rahat yapıyorum herkese tavsiye ederim ;)

MS un windows 10 desteğini sonlandırması stratejik bir hata. İşte bir yıl uzattılar desteği, ne geldi güncelleme? Üç tane dandik driver, iki tane sistem güncellemesi.

MS un windows 10 desteğini sonlandırması stratejik bir hata. İşte bir yıl uzattılar desteği, ne geldi güncelleme? Üç tane dandik driver, iki tane sistem güncellemesi.
Valla benim mecbur W10 kalacak. W11 kaldırmıyor. Kaldırsana görseli falan garip geldi zaten izlediğim videolardan. Desteği vermese de kendi güvenliğini kendin sağlarsın. Zaten çoğu kişi kaliteli antivirüs kullanıyor. W11'e geçme rakamları da iyi değil. O destek meselesini LSTC ile çözmüşler galiba ama gelmese de takmam. Güncelleme geldikçe yavaşladı alet. Zaten ıkınıyor. Ama katılıyorum. Büyük hata oldu. W11 çok iyi otursaydı bir de garip donanım saçmalıklarını çıkarmasalardı iyiydi. Ama böyle ellerinde patladı.

Geri