Alışverişte Telefon Numarası Vermek Zorunda Mıyız? (Blog)

SNT 

Sinetech Yazarı ve Paylaşımcısı
Paylaşımcı
Konular
195
Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Faruk Bilir, alışveriş sırasında kasada telefon numarası istenen vatandaşların önceden bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bilir, TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilerin işlenme şartlarına değindi. Telefon numarası talep edilmesinin KVKK’ya en çok yapılan şikayet konularından biri olduğunu belirten Bilir, bu uygulamanın vatandaşa yanlış bir algı oluşturduğunu ifade etti.

Telefon Numarası Vermek Zorunlu Değil

Bilir, alışveriş sırasında telefon numarası talep edilmesinin vatandaşın rızasına bağlı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Alışveriş sırasında ‘Telefon numaranızı verir misiniz?’ sorusu, sanki alışverişin bir parçasıymış gibi algılanıyor. Ancak aslında açık rıza isteniyor. Biz bu yöntemi...

Detayları okumak için tıklayınız...

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Genelde hayır derim. Bazen ısrar edenler oluyor, onlara da yanlış veriyorum :)

Teknosa club uyesiyim birsey lazim oldu diyelim telefon numarasi soruyorlar baya indirim yapiyorlar ornek vermiyorum reklam da yapmiyorum biri size mesela 30 yildir tup aldigim tupcu eve tup getiriyor 950 tl diyelim telefon numarimi istiyor telefona kod geliyor 850 tl tup bilmiyorum aradaki 100 tl koddanmi aliyorlar ama guvenle alakali birsey su ana kadar kotu birsey gelmedi basima

Geri