İndirim🔥 Acer TravelMate P4 (TMP414-52) Intel Core i7-1260P İşlemci,14 inç FHD Ekran, 8 GB DDR4, 512 GB SSD - 17.999 (Amazon)

Sinetech 

Admin
Konular
91
Ben bir tane aldım, geldiği zaman incelemesini de yaparım. 8 GB az görünüyor ama ek slot varsa 16 yapabiliriz diye düşünüyorum. 14" IPS ekran var, batarya ömrünün de iyi olacağını tahmin ediyorum. Oyun oynatmaz ama iyi bir iş ve okul bilgisayarı olabilir.

Axess'e vade farksız 6 taksit yaptı, diğer kartlara da 6 taksit var (bazılarında vade farkı ile 12 taksit yapıyor).

Evet iyi bir iş bilgisayarı olur ;)

Ben bir tane aldım, geldiği zaman incelemesini de yaparım. 8 GB az görünüyor ama ek slot varsa 16 yapabiliriz diye düşünüyorum. 14" IPS ekran var, batarya ömrünün de iyi olacağını tahmin ediyorum. Oyun oynatmaz ama iyi bir iş ve okul bilgisayarı olabilir.

Axess'e vade farksız 6 taksit yaptı, diğer kartlara da 6 taksit var (bazılarında vade farkı ile 12 taksit yapıyor).

Kullanım amacına göre bilgisayar almak isteyenler için neden tercih edilmesin ki tadında.
O da olsun bu da olsunlar için bütçe limiti olmayanlar dert tasa etmemeli zaten ya da masaüstü toplayıp isteğe göre takviyeler yapsın.

Bu bilgisayar da gayet güzel görünüyor. Taşınabilirlik açısından da iyi.
İncelemeniz almak isteyenler için güzel bir kılavuz olacaktır.

1734636013187

Makine geleli bir kaç gün oldu ama bugün videosunu çekebildim, makinenin içini merak edenler için paylaşmış olayım. Tek bir 8 GB DDR4 bellek ile geliyor ve 2. yuva da mevcut. 1 tane daha 8 GB alarak 16 yapabilirsiniz. Ben 2 x 16 denedim (Patriot markalı) sorunsuz gördü ve çalıştı.

Ekranı IPS ve fiyatına göre gayet güzel bir ekranı var, en hoş özelliklerinden biri üzerindeki SSD 5000 MB/s okuyor, 4000 de yazma hızı var.

Detaylı inceleme videosu yarın yayında olacak.

Abiler iyi yerleştirmiş donanımı , ince olması için tüm boşlukları doldurmuşlar ;)

Ekli dosyayı görüntüle 1711

Makine geleli bir kaç gün oldu ama bugün videosunu çekebildim, makinenin içini merak edenler için paylaşmış olayım. Tek bir 8 GB DDR4 bellek ile geliyor ve 2. yuva da mevcut. 1 tane daha 8 GB alarak 16 yapabilirsiniz. Ben 2 x 16 denedim (Patriot markalı) sorunsuz gördü ve çalıştı.

Ekranı IPS ve fiyatına göre gayet güzel bir ekranı var, en hoş özelliklerinden biri üzerindeki SSD 5000 MB/s okuyor, 4000 de yazma hızı var.

Video'yu az önce izleyebildim.

İç kasa görünüm ve donanım slotlarının anlatımı gayet açıklayıcı. Akıllarda soru bırakmıyor.

Ekstra depolama için mevcut m.2 belleğin hızı ve kapasitesi Windows için gayet yeterli ve güzel geldi bana ve eğer alan da uygunsa belki WiFi kartı yerine bir mSata takılabilir. USB WiFi ile de kablosuz bağlantı yapılabilir.

İşlemci temel hızının 2.1 ve yük altında boost ile 2.45/50 civarına çıktığını gördüm. Ofis türü bilgisayarlar için bence ideal.

Grafik performansı oyunları dahil etmediğimiz sürece güzel bir kullanım keyfi verir ekranın da iyi olduğunu varsayarsam.

Almayı düşünen ya da sizden alacak olan kişiler için yanlış bir seçim olmayacağını düşündüm videoyu izledikten sonra.

M.2 disklerin maalesef sürücü yüklenmedikçe görünmemesi ufak bir can sıkıntısı ama onu da detaylıca açıklamışsınız. Freedos alıp kurulumunu kendi yapacaklar için hızlı ve güzel bir kılavuz olmuş.

20-25 bin bandında alınabilecek Dizüstü Bilgisayar tavsiyeniz varmıdır. Tşk ler

Bir arkadaşımız Youtube'dan göndermiş, bence iyi fiyat, direk Asus resmi satıcısından ve çanta hediyesi ile alabiliyorsunuz. Üye olunca da 1.000 TL indirim tanımlanıyor.

1734789923585

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 1711

mrb.
işlemci ddr5'ide destekliyor. 4800 hz ddr5 ram takılsa çalışırmı..

@Sinetech merhabalar YouTube'da videonuzu izledim ve bu model için yabancı kanallar dahil neredeyse hiçbir inceleme yok.

24.000tl'ye i7 13700H modelini almak istiyorum.

Fiyat olarak sizin aldığınız kadar avantajlı olmasa da maalesef "güçlü işlemci + kasa kalitesi" durumunda başka seçenek bu fiyat bandında yok.

Laptop'un kasası metal fakat bu tüm kasa için mi geçerli? Video da alt kapak plastik gibi görünüyordu. Panelin çerçevesinin de ne olduğunu anlayamadım. Merak ettiğim bir durum değil ama videoda type-c girişlerinin her ikisinden de görüntü verip vermediğine değinilebilirdi.

U serisi işlemciler için yine kasası iyi modeller mevcut ama H serisi işlemcilerde linkini attığım modeli hariç tutarsak 40 bin dolaylarından başlıyoruz. Yani güçlü işlemci olsun, malzeme kalitesi iyi olsun diyorsak 40 binden başlamamız lazım. Bu aralıkta bir sürü ekran kartlı oyuncu laptopu mevcut fakat artık plastik kasa kullanmaktan ve 1kg adaptör taşımaktan gına geldi.

40-50 bin param yok, olsa bile gidipte MacBook parasını Windows bir laptopa vermem. İncelediğiniz model iyi gibi duruyor.

İncelemeniz için teşekkürler, farklı modeller için o kadar inceleme izledim, siz hariç thermal throttle durumuna bakan hatırlamıyorum. Kağıt üzerinde işlemcinin kaç GHz verdiği belli ama bildiğiniz üzere laptopta önemli olan işlemci değil kasa ve soğutma oluyor. Kimse de bu laptop yük altında ne kadar performans veriyor diye bakmıyor. Cinebench üzerinden inceleyip inceleyip geçiyorlar.

@Sinetech merhabalar YouTube'da videonuzu izledim ve bu model için yabancı kanallar dahil neredeyse hiçbir inceleme yok.

24.000tl'ye i7 13700H modelini almak istiyorum.

Fiyat olarak sizin aldığınız kadar avantajlı olmasa da maalesef "güçlü işlemci + kasa kalitesi" durumunda başka seçenek bu fiyat bandında yok.

Laptop'un kasası metal fakat bu tüm kasa için mi geçerli? Video da alt kapak plastik gibi görünüyordu. Panelin çerçevesinin de ne olduğunu anlayamadım. Merak ettiğim bir durum değil ama videoda type-c girişlerinin her ikisinden de görüntü verip vermediğine değinilebilirdi.

U serisi işlemciler için yine kasası iyi modeller mevcut ama H serisi işlemcilerde linkini attığım modeli hariç tutarsak 40 bin dolaylarından başlıyoruz. Yani güçlü işlemci olsun, malzeme kalitesi iyi olsun diyorsak 40 binden başlamamız lazım. Bu aralıkta bir sürü ekran kartlı oyuncu laptopu mevcut fakat artık plastik kasa kullanmaktan ve 1kg adaptör taşımaktan gına geldi.

40-50 bin param yok, olsa bile gidipte MacBook parasını Windows bir laptopa vermem. İncelediğiniz model iyi gibi duruyor.

İncelemeniz için teşekkürler, farklı modeller için o kadar inceleme izledim, siz hariç thermal throttle durumuna bakan hatırlamıyorum. Kağıt üzerinde işlemcinin kaç GHz verdiği belli ama bildiğiniz üzere laptopta önemli olan işlemci değil kasa ve soğutma oluyor. Kimse de bu laptop yük altında ne kadar performans veriyor diye bakmıyor. Cinebench üzerinden inceleyip inceleyip geçiyorlar.
Almak istediğiniz bilgisayarda çok daha iyi bir işlemci olduğu için aradaki fiyat farkında değecektir diye düşünüyorum (işlemci ağırlıklı kullanacağınızı göz önüne alıyorum). Eğer oyun olmayacaksa hem kasası hem de ekranı (en azından bendeki model) gayet güzel.

Sizin beğendiğiniz modelde ekran 16", bu da önemli farklardan bir tanesi ve ekran hem IPS hem de %100 sRGB olarak görünüyor. Gayet güzel, insanların nedense hiç dikkat etmediği bu ince detaylar kalite konusunda fark yaratan şeyler.

Kitapçığına göre bendeki modeldeki her iki Type C port da görüntü çıkışı destekliyor,
videonun tam bu saniyesinde de söylüyorum aslında.

Oyuncu bilgisayarları ayrı bir konsept tabii ki, orada güç ve soğutmaya daha çok bakılıyor, kimse ağırlığı ya da kasa materyaline çok dikkat etmiyor. Ağır olmasını da sorun etmiyor, çünkü sürekli taşınan cihazlar değil ama yazlığa, arkadaşa, yurt dışına çıkarken en azından oyun da oynayabileceğimiz makinemizi yanımızda götürmek de güzel bir şey, oyun oynamayan biri için çok gereksiz.

Aslında bu makineyi çok beğendim, her an ben de bir tane alabilirim :)

Almak istediğiniz bilgisayarda çok daha iyi bir işlemci olduğu için aradaki fiyat farkında değecektir diye düşünüyorum (işlemci ağırlıklı kullanacağınızı göz önüne alıyorum). Eğer oyun olmayacaksa hem kasası hem de ekranı (en azından bendeki model) gayet güzel.

Sizin beğendiğiniz modelde ekran 16", bu da önemli farklardan bir tanesi ve ekran hem IPS hem de %100 sRGB olarak görünüyor. Gayet güzel, insanların nedense hiç dikkat etmediği bu ince detaylar kalite konusunda fark yaratan şeyler.

Kitapçığına göre bendeki modeldeki her iki Type C port da görüntü çıkışı destekliyor,
videonun tam bu saniyesinde de söylüyorum aslında.

Oyuncu bilgisayarları ayrı bir konsept tabii ki, orada güç ve soğutmaya daha çok bakılıyor, kimse ağırlığı ya da kasa materyaline çok dikkat etmiyor. Ağır olmasını da sorun etmiyor, çünkü sürekli taşınan cihazlar değil ama yazlığa, arkadaşa, yurt dışına çıkarken en azından oyun da oynayabileceğimiz makinemizi yanımızda götürmek de güzel bir şey, oyun oynamayan biri için çok gereksiz.

Aslında bu makineyi çok beğendim, her an ben de bir tane alabilirim :)
Videoyu 2 defa izlememe rağmen type c çıkışları için görüntü alınabileceğini söylediğinizi duymadım ( 〃..)

Android Studio ve bazı mühendislik programları için kullanacağım. Şu anda 12500H işlemcisini kullanıyorum, videodaki 1260P ile karşılaştırdığımda baya fark var. Attan inip eşşeğe binme durumu olmasın diye mecburen 13700H'a kaydım.

Abi gerçekten 2 gündür bakınıyorum ekran kartı olmayan işlemcisi güçlü modeller 40-45 binden başlıyor. 40 bine kadar olan laptoplar ya oyuncu laptopları ya da işlemcisi U serisi laptoplar.

Attığım linkteki laptopun ağırlığı 1.734kg / adaptörle beraber = 2.06kg
Bendeki Victus 16'nın ağırlığı 2.328kg / adaptörle beraber = 3.01kg

Oyun olarak en fazla lol gibi basit oyunlar oynarım, yeterli olur diye düşünüyorum. Ultrabook olmadığından soğutması o kadar da kötü olmamalı.

@Sinetech Ustam bilgisayar geldi de ram ve SSD yükseltmek istiyorum. Acer yeni bir karar almış, artık kapağı açınca garanti gidiyormuş. Müşteri temsilcisi söyledi.

Tek yetkili servisleri İstanbul'da, 10dk sürecek SSD ve ram yükseltmesi için 3 hafta bilgisayarsız kalmak ve kargoda ürünün başına iş gelme riskine girmek istemiyorum. Ayrıca kargo parasını da ben ödeyecekmişim.

Kapağı açarken güvenlik bantı ya da vidada iz kalması gibi bir şey hatırlıyor musunuz?

Yükseltmeyi yapıp garantilik iş olursa eski parçalar ile göndermeyi düşünüyorum fakat daha önce açıldığını anlayabilecekleri bir mekanizma var mı bilemedim.

@Sinetech Ustam bilgisayar geldi de ram ve SSD yükseltmek istiyorum. Acer yeni bir karar almış, artık kapağı açınca garanti gidiyormuş. Müşteri temsilcisi söyledi.

Tek yetkili servisleri İstanbul'da, 10dk sürecek SSD ve ram yükseltmesi için 3 hafta bilgisayarsız kalmak ve kargoda ürünün başına iş gelme riskine girmek istemiyorum. Ayrıca kargo parasını da ben ödeyecekmişim.

Kapağı açarken güvenlik bantı ya da vidada iz kalması gibi bir şey hatırlıyor musunuz?

Yükseltmeyi yapıp garantilik iş olursa eski parçalar ile göndermeyi düşünüyorum fakat daha önce açıldığını anlayabilecekleri bir mekanizma var mı bilemedim.
Bence vidaları çok yumuşak açarsanız anlamaları imkânsız, bir sorun olursa taktığınız parçayı sökerek gönderirsiniz. Ayrıca Amazon'dan aldıysanız garantilik durumda Amazon'la ilerlesiniz.

En ufak zorluk çıkarırlarsa da tüketici hakem heyeti kapı gibi haklı olduğunuz konuda sizi doğrulayacak ve haklı bulacaktır.

Ben olsam upgrade işlemini kendim yaparım ama siz kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz.

Yazık olmuş. Kararı aldıktan sonrasıyla öncesi fark ediyordur umarım garanti konusunda çünkü ben kendim açıp ilaveler yapmıştım ;))

Geri