abilerim yardım

yuzuvoski

Üye
Konular
2
hayırlı akşamlar cümletten abilerim sizden bi konuda yardım almak istiyorum bilgisayarımda ekranım sarımıtırak bi renk var ne yapsam rengini ayarlayamadım biraz bulanık göstermeside cabası ana ekranda falan video izlerken ama oyun girdigim de özellikle pubg benzeri oyunları ultra ayarlarda açmama ragmen ekramında hemen hemen oyunda 1-2 metre sonrasında gözü cok yoran bi bulanıklık ve sarılık var bunu nasıl çözebilirim ekran kartım rtx 3060 ti möniitörum aoc agon AG251FZ 24.5inch 240 hz modeli yardımcı olursanız cok sevinirim

Bunun üç sebebi olabilir. Donanın,Yazılım ve ayar bunları tek tek kontrol etmen gerekir ilk olarak donanıma bak bilg. ilk açılışta da ekran sarı mı? sarıysa diğerlerine bakmaya gerek yok .Ekran normal ise Ekran kartı ile alakalı yazılım sürücü güç ayarları ne varsa hepsini kaldır öyle dene muhtemelen bir ayardan kaynaklanıyordur resetlenince düzelir

hayırlı akşamlar cümletten abilerim sizden bi konuda yardım almak istiyorum bilgisayarımda ekranım sarımıtırak bi renk var ne yapsam rengini ayarlayamadım biraz bulanık göstermeside cabası ana ekranda falan video izlerken ama oyun girdigim de özellikle pubg benzeri oyunları ultra ayarlarda açmama ragmen ekramında hemen hemen oyunda 1-2 metre sonrasında gözü cok yoran bi bulanıklık ve sarılık var bunu nasıl çözebilirim ekran kartım rtx 3060 ti möniitörum aoc agon AG251FZ 24.5inch 240 hz modeli yardımcı olursanız cok sevinirim
Dostum sorunun yazılımsal olmadığını düşünüyorsanız, İlişikteki gibi bir monitör kablosu kullandığınızı var sayarak monitör ve ekran kartına giren pinleri kontrol etmenizi önerebilirim. Örneğin mavi rengi taşıyan pinlerden biri zarar görmüş ,eğilmiş ise yuvada temassızlık yapacak ve renk değişimine sebep olabilecektir. Bir başka ihtimal ise pinlere sinyal taşıyan kablo demetinde bulunan iç kablolardan biri ezilmiş yada kırılmışsa yine benzer bir sıkıntı yaşatabilir. Mevcutsa ikinci bir kablo kullanarak tekrar test edin. Saygılar.

Ekli dosyalar

• monitör kablosu.jpg
    monitör kablosu.jpg
    7.3 KB · Görüntüleme: 1

Geri