Öneri 65 ülkede YASAKLANAN film! 🎬 Film adı: Gümüş Küre

dehakan7

Müdavim
Konular
415
Size aklınızı yerinden oynatacak inanılmaz bir film öneriyorum. İzleyin bana teşekkür edeceksiniz!,

Orjinal ismi " na srebrnym globie "

1988 yapımı son derece garip andrzej zulawski filmi.

bilimkurgu ne derece tuhaf olmalıdır için ders niteliğinde belki.

Size aklınızı yerinden oynatacak inanılmaz bir film öneriyorum. İzleyin bana teşekkür edeceksiniz!,

Orjinal ismi " na srebrnym globie "

1988 yapımı son derece garip andrzej zulawski filmi.

bilimkurgu ne derece tuhaf olmalıdır için ders niteliğinde belki.

Yasaklanmışsa izlenir. :) Yasak şeylere bayılırım. :)

Bir grup astronot, yeni bir medeniyet kurmak amacıyla uzak bir gezegenin karanlık yüzüne iniş yaparlar. Ancak aralarında en yaşlı ve bilge olanın ölümüyle birlikte, kurdukları yeni toplum giderek yozlaşmaya başlar. Sayıları hızla artan yerleşimciler, yavaş yavaş iç çatışmalarla parçalanan bir kabileye dönüşür. Hayatta kalan son yerleşimci, gündelik yaşamdan kareler kaydeden bir muhabir, sonraki nesil tarafından bir mesih olarak görülür, ancak adına işlenen suçlar karşısında dehşete düşer. Aynı zamanda, denizin diğer kıyısını keşfetmek için yolculuğa çıkan savaşçılar, kuş şekilli canavarlardan oluşan yeni ve güçlü bir ırkla karşılaşırlar.Gümüş Küre, Żuławski’nin görsel sanatının belki de en ihtişamlı ifadesi. | Gönderen: Alıntı,Türkçealtyazı

Neden yasaklandığını merak ettim ve benim gibi merak edenler için yapay zekanın cevabını yapıştırıyorum:
"Na srebrnym globie" (Türkçe adıyla "Gümüş Küre" veya "On the Silver Globe"), Polonyalı yönetmen Andrzej Żuławski'nin 1976-1977 yıllarında çekmeye başladığı bilimkurgu filmi, Polonya'daki komünist rejimin sansürü nedeniyle uzun süre yasaklanmış ve tamamlanamamış bir yapım.

Filmin çekimleri, dönemin otoriter yönetimi tarafından 1977'de aniden durduruldu. Kültür ve Sanat Bakan Yardımcısı Janusz Wilhelmi'nin kararıyla prodüksiyon sona erdirildi; dekorlar ve kostümler yakılmak üzere imha edildi, yönetmen Żuławski ülkeyi terk etmek zorunda bırakıldı.

Bu müdahale, Wilhelmi'nin sinema endüstrisi üzerindeki gücünü sergileme arzusu ve Żuławski'yi aşağılama niyetiyle ilişkilendiriliyor – Wilhelmi, sinemayı Televizyon'un bir departmanına dönüştürme yanlısıydı ve bağımsız projelere karşıydı.

Filmin tamamlanması ancak 1988'de mümkün oldu; Żuławski, kalan negatiflerden yola çıkarak ek sahneler çekti ve eksik kısımları seslendirmeyle doldurdu. Cannes Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve kült statüsüne ulaştı, ancak orijinal haliyle değil, kısaltılmış ve "yaralı" bir versiyonla.

Yasak, filmin alegorik temalarının (kolonyalizm, din, toplumsal çöküş) rejim için tehdit olarak görülmesinden kaynaklanıyor; Żuławski'nin önceki filmleri de benzer sansürle karşılaşmıştı.

Bu olay, Polonya Halk Cumhuriyeti dönemindeki kültürel baskının tipik bir örneği olarak görülüyor ve film, bugün Polonya sinemasının en önemli eserlerinden biri sayılıyor.

Bir grup astronot, yeni bir medeniyet kurmak amacıyla uzak bir gezegenin karanlık yüzüne iniş yaparlar. Ancak aralarında en yaşlı ve bilge olanın ölümüyle birlikte, kurdukları yeni toplum giderek yozlaşmaya başlar. Sayıları hızla artan yerleşimciler, yavaş yavaş iç çatışmalarla parçalanan bir kabileye dönüşür. Hayatta kalan son yerleşimci, gündelik yaşamdan kareler kaydeden bir muhabir, sonraki nesil tarafından bir mesih olarak görülür, ancak adına işlenen suçlar karşısında dehşete düşer. Aynı zamanda, denizin diğer kıyısını keşfetmek için yolculuğa çıkan savaşçılar, kuş şekilli canavarlardan oluşan yeni ve güçlü bir ırkla karşılaşırlar.Gümüş Küre, Żuławski’nin görsel sanatının belki de en ihtişamlı ifadesi. | Gönderen: Alıntı,Türkçealtyazı
Hep de'' Bir grup'' olur! Bu işler/filmler hiç mi'' grupsuz'' olmaz, arkadaş! :ROFLMAO:

Geri