56 k modemleri kullanan ve hatırlayanlar ?

remixtik

Paylaşımcı
Konular
38
Bununla internete bağlanmak ayrı bir eziyetti uff telefonu iptal etmek zorunda kalınıyordu
Anısı olan dostlarımı beklerim 😅
Bu aralar nostalji kuşağı yapıyorum

Ekli dosyalar

• jdhbpwel0s751.jpg
    jdhbpwel0s751.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 33
İnternet cafem vardı 90 larda , tam heycanlı yerinde kopardı tüm cafe bu ses eşliğinde beklerdik internete girmeyi ;)

Çok çok güzeldi KALİTE VARDI. Merak vardı, keşfetme arzusu. Bazı şeyler zor olsada daha anlamlıydı.

Çok çok güzeldi KALİTE VARDI. Merak vardı, keşfetme arzusu. Bazı şeyler zor olsada daha anlamlıydı.
Hocam, eskiden Japon markaları hakimdi pazarda, adamlar tek kelimeyle kaliteydi. Sonrasında malum, Çin'in ucuz iş gücüyle baş edemediler. Gerçi Çinliler de baya ilerleme katetti. Şu an 6. nesil savaş uçağı ptototipi uçuyor adamların, ABD daha üretecek

Bununla internete bağlanmak ayrı bir eziyetti uff telefonu iptal etmek zorunda kalınıyordu
Anısı olan dostlarımı beklerim 😅
Bu aralar nostalji kuşağı yapıyorum
Resimde görünce hatırladım. Robotics ne firmaydı ama. Her şeyi kaliteydi. Pahalıydı ama gerçek kaliteydi. O zaman İstanbul'da aradığını zor buluyordun. Anadolu ilinde oo derdini anlatana kadar.... Ben o resimdeki modemi görene kadar ne zamanlar geçti. Küp gibi bir şey düşün. Markası neydi bilmem. Tepesi kavisli. O telefon sesi. Hey gibi günler hey. Bir şarkı indirip Winanp'da dinleyeceğiz hesapta. Sonra vay bizi aramışlar da açmamışız. Meşgül çalıyormuş. Fiber vardı da biz mi kullanmadık :)

Bu kartlar aynı zamanda fax olarakta kullanılıyordu.
O zamanlar televizyonlarda VJ ler vardı. Gelen video klip isteklerini yayınlarlardı. Ben ise kart ile fax gönderip çıktıları naklen görüp test ederdim.
Modemden gelecek olan shaking sesini merakla bekler sesi duyunca başarmanın mutluluğunu yaşardık.
O zamanlar birde BBS diye bağlantılar da vardı. Telefon ile direk karşı bilgisayara bağlanılıyordu.
PC nin ilk zamanlarında " plug and play " değil " plug and prey " deniyordu. Tüm donanımı el ile tek tek yapıyorduk. Zor ama çok zevkli idi.
Çok seneler geçmiş.

Geri