2025 IMEI Kayıt Ücretleri - SineTech.tr

Latte

Geliştirici
Konular
72
Gerçekten de yazık. Dışarda bu fiyata bizde neden böyle sorularının başka bir cevabı daha. Sen bir birey ve vatandaş olarak yaşamak için yapmak ve kullanmak zorunda olduğun herşeyin vergisini verip kazandığın maaştan kesintilere "Yapacak birşey yok devlet karşılık bekliyor" diyerek razı ol ama yine de senin temel ve basit ihtiyaçlarından olma yoluna giden bu tip ürünlerde bile hala seni sokak röportajlarında komik anlar yaşatacak seviyeye getirsinler.

Paran varsa ucuzunu al bozulursa nasılsa yenisini alırsın lafı bile mazide kaldı. Et yeme, domatesi az al, ekmek için halk ekmek kuyruğuna gir ama geçiniyorum diye kendini kandır.

Yerli üretimle uzaya gitmek istersen eğer birkaç milyon dolara gidip ay vergisi, boşluk vergisi, oksijensiz hava sahası vergisi, yer çekimsiz ortam vergisi gibi gibi bir sürü masrafımız olacaktır ilerde. O zaman da şunu diyenler olacaktır şaşırtmadan; "Ne işimiz var orda, köyde ev dikip domates, biber eker yaşarız. O paraya başka şeyler yapardım.Zaten kıskanan kıskanana bizi."
Hele bir şehirden indim köye furyası başlasın bakalım hangi ekmek kapınıza vergiler eklenir o zaman.

Neyse konudan çok uzaklaşmiyim zaten yeterince koptum.

Kaynak: Sinetech.tr
https://www.sinetech.tr/imei-kayit-ucreti-2025te-45-614-tl-yeni-rekor-ve-etkileri/

Gerçekten de yazık. Dışarda bu fiyata bizde neden böyle sorularının başka bir cevabı daha. Sen bir birey ve vatandaş olarak yaşamak için yapmak ve kullanmak zorunda olduğun herşeyin vergisini verip kazandığın maaştan kesintilere "Yapacak birşey yok devlet karşılık bekliyor" diyerek razı ol ama yine de senin temel ve basit ihtiyaçlarından olma yoluna giden bu tip ürünlerde bile hala seni sokak röportajlarında komik anlar yaşatacak seviyeye getirsinler.

Paran varsa ucuzunu al bozulursa nasılsa yenisini alırsın lafı bile mazide kaldı. Et yeme, domatesi az al, ekmek için halk ekmek kuyruğuna gir ama geçiniyorum diye kendini kandır.

Yerli üretimle uzaya gitmek istersen eğer birkaç milyon dolara gidip ay vergisi, boşluk vergisi, oksijensiz hava sahası vergisi, yer çekimsiz ortam vergisi gibi gibi bir sürü masrafımız olacaktır ilerde. O zaman da şunu diyenler olacaktır şaşırtmadan; "Ne işimiz var orda, köyde ev dikip domates, biber eker yaşarız. O paraya başka şeyler yapardım.Zaten kıskanan kıskanana bizi."
Hele bir şehirden indim köye furyası başlasın bakalım hangi ekmek kapınıza vergiler eklenir o zaman.

Neyse konudan çok uzaklaşmiyim zaten yeterince koptum.

Kaynak: Sinetech.tr
https://www.sinetech.tr/imei-kayit-ucreti-2025te-45-614-tl-yeni-rekor-ve-etkileri/
Gerçekten o kadar saçma sapan bir uygulama ki, sonuçta ne yerli üretici diye bir şey var, ne de ülke ekonomisi iyiye gidiyor, yani bahanelerin hiç biri geçerli değil. Sürekli olarak bir şeylerden mahrum ediliyoruz ama bu mahrumiyet ülkeye bir fayda sağlamıyor. Gelişmiş ülkelere bakıyorsun böyle acayip ve ucube uygulamalar yok ve gelişmişler işte, aslında bir şeyleri yeniden keşfetmeye gerek yok.

Sadece bir kaç sene önce müşterilerimizi ziyaret ettiğimizde yemek ısmarlamak için yalvarırlardı, şimdi hasbel kader yemek saatinde denk gelirsek gözlerini kaçırıyorlar :) Hoş asla müşteriyle yemek yemem ama anlıyorum ki en basit şeyler bile zorlaşmış durumda.

Bunların imei kayıt ücreti dediği paraya zaten en üst seviye telefonu alıyorsun :)

İşin labirent gibi çıkmaza sokup başa döndüren kısmı ise maalesef o paraları vermek zorunda kalmak. Benim milletim! Benim vatandaşım! en iyisini hak eder derken kastettikleri tabi ki kendi parasıyla demek ki.

Haber içerisindeki yıllara göre ücretlerin artmasını gösteren tabloyu bizim halk olarak sağlamadığımızı düşünüyorum. Birşeylerin yanlış olduğunu bile bile hala devam ettirmek bambaşka bir seviye ama maruz kalanları alıştırmak tarif edilemez.

Ülke olarak zor zamanlardayız, başımızdakiler ve bu arada asla partizan değilim ama maalesef yapamıyorlar ama yinede ısrarla gitmiyorlar, eminim halkın çoğu benim gibi düşünüyordur birileri gelsin herşeyi düzeltsin artık kim olursa önemli değil...

Gelişmiş ülkelerde halkı daha çok nasıl mutlu ederiz diye çalışmalar yapıyorlar bizimkiler nasıl mutsuz ederiz herşeyin önüne set çekeriz diye bizleri engelliyorlar , en son işte gümrükten şu kadara kadar vergisini çıkardılar artık dışardan bişeyler getirmek inanılmaz zor oldu.

Örnek Finlandiya çalışanlara haftada 3 gün izin verelim diye tartışıyorlardı, Neden ? çalışan daha mutlu olsun ailesine zaman ayırsın gezsin eğlensin para harcasın ekonomi hızlansın, işinede motive olsun gibi olumlu düşüncelerden, bizde maalesef yok böyle şeyler.

Geri