Tv Box Hk

by_muzik

Üye
Konular
1
Ekran grnts 2025 05 29 172602

merhaba arkdaslar biraz arastirdim ve bu cihazi kulanmayi almaya karar verdim fiyat vee ozelikleri yaziyor
fiyat uygun mu bide lisansli olup olmadigini nasil anlarim almanyadan kulanicam nelere dikkat etmem gerek
simdiden tesekurler iyi forumlar

Ekli dosyayı görüntüle 8335

merhaba arkdaslar biraz arastirdim ve bu cihazi kulanmayi almaya karar verdim fiyat vee ozelikleri yaziyor
fiyat uygun mu bide lisansli olup olmadigini nasil anlarim almanyadan kulanicam nelere dikkat etmem gerek
simdiden tesekurler iyi forumlar
İki cihazda da lisans yoktur. Sizin için lisans sorun değilse, H728 olanı almanız doğru bir karar olacaktır.
Fiyatlar bize göre çok uygun.

Lisans olani sistem de nasil anliyoruz
Markette DRM info diye bir uygulama var onu indirip kurun . Widevine CDM kısmında 'L1' yazıyorsa lisanslı ; 'L3' yazıyorsa , cihazınız lisanssızdır.
Ayrıca bazı cihazlarda Ayarlar>Hakkında bölümünde DRM info ya da Netflix sertifikası görülebilmektedir.

Bende lisanslı Botech Wzone var. Lisanslı bir cihaz ama ben alırken bunu önemsemedim. Cihazın lisanslı lisanssız olması neden önemli? Ne farkediyor ki?

Bende lisanslı Botech Wzone var. Lisanslı bir cihaz ama ben alırken bunu önemsemedim. Cihazın lisanslı lisanssız olması neden önemli? Ne farkediyor ki?
Netflix ,Disney vb. üyeliğiniz var mı, kullanıyor musunuz ?

Netflix, Amazon Prime Video, Disney gibi uygulamalar için üyeliğiniz olsa bile en yüksek çözünürlüklerde(1080p, 4k) izleyemezsiniz. Mağazada bu uygulamalar genelde bulunmaz, apk olarak indirmeniz gerekir. Almışken lisanslı almak daha mantıklı bence.

Netflix, Amazon Prime Video, Disney gibi uygulamalar için üyeliğiniz olsa bile en yüksek çözünürlüklerde(1080p, 4k) izleyemezsiniz. Mağazada bu uygulamalar genelde bulunmaz, apk olarak indirmeniz gerekir. Almışken lisanslı almak daha mantıklı bence.
Ek olarak bahsettiğiniz uygulamaların güncel sürümleri lisanssız cihazlar ile uyumlu olmayabilir.

anladım arkadaşlar. hepinize teşekkürler.

edit:
Lisanssız cihazlarda ,Google uygulamaları ( Youtube ,sesli komut, güncelleme vs..) . Özellikle Youtube'de max oynatma sınırı, HDR ve kumanda ( ses açma-kapama ) sorunları yaşamanız muthemeldir. ( cihaza göre değişiklik gösterir )
Hdmi cec ( işlevsizliği )
Ses ve video biçimleri vs vs vs..

Kısacası Lisans gerektiren tüm fonksiyonlarda önünüze engel çıkacaktır.

Son düzenleme:
edit:
Lisanssız cihazlarda ,Google uygulamaları ( Youtube ,sesli komut, güncelleme vs..) . Özellikle Youtube'de max oynatma sınırı, HDR ve kumanda ( ses açma-kapama ) sorunları yaşamanız muthemeldir. ( cihaza göre değişiklik gösterir )
Hdmi cec ( işlevsizliği )
Ses ve video biçimleri vs vs vs..

Kısacası Lisans gerektiren tüm fonksiyonlarda önünüze engel çıkacaktır.
Tesadüfen lisanslı cihaz almakla iyi yapmışım o zaman. Teşekkürler.

kullanmıyorum. hatta gömülü oldukları halde cihazdan kaldırdım.
Ben de dijital platform üyeliklerini kapattım.lisansli bir cihazda , gömülü olan programı kaldırmaktan maksadiniz "devre dışı bırak" ayarı mi?
Bunu sormaktan maksadım;kurulu programı bir şekilde tamamen kaldırırsak lisansları geri dönüşsüz iptal etmiş olmuyor muyuz?
Tekrar kullanmayı dusunmuyorsak, cihazımızın hızlanması vs. bir fayda sağlar mı kaldırmak?

Sorumun cevabini @tekkan vermiş.arabayi kullanmayacaksak garaja çekmek kafi,lastiklerini sökmeye gerek yok🙄😁

Ben de dijital platform üyeliklerini kapattım.lisansli bir cihazda , gömülü olan programı kaldırmaktan maksadiniz "devre dışı bırak" ayarı mi?
Bunu sormaktan maksadım;kurulu programı bir şekilde tamamen kaldırırsak lisansları geri dönüşsüz iptal etmiş olmuyor muyuz?
Tekrar kullanmayı dusunmuyorsak, cihazımızın hızlanması vs. bir fayda sağlar mı kaldırmak?
Ben bu uygulamaları kullanmadığım için gözüme batmasınlar ve boşuna yer kaplamasınlar diye kaldırdım. Devre dışı bırakmak değil, shızuku+canta uygulamaları gömülü uygulama kaldırabiliyor. Ben bunlarla kaldırdım. Hiç bir sorun da yaşamadım. Sanmıyorum ama lazım olurlarsa fabrika ayarlarına dönünce zaten bu kaldırılan uygulamalar geri geliyor. Bunları kaldırmakla lisans sorunu olacağını sanmıyorum. Bunların kaldırılmasının hıza etkisi olup olmayacağı konusunda bilgim yok. Kaldırdıklarım: Youtube, Youtube Music, Prime Video, Netflix, Google Play Oyunlar, Google Play Filmler.

Son düzenleme:
Ben bu uygulamaları kullanmadığım için gözüme batmasınlar ve boşuna yer kaplamasınlar diye kaldırdım. Devre dışı bırakmak değil, shızuku+canta uygulamaları gömülü uygulama kaldırabiliyor. Ben bunlarla kaldırdım. Hiç bir sorun da yaşamadım. Sanmıyorum ama lazım olurlarsa fabrika ayarlarına dönünce zaten bu kaldırılan uygulamalar geri geliyor. Bunları kaldırmakla lisans sorunu olacağını sanmıyorum. Bunların kaldırılmasının hıza etkisi olup olmayacağı konusunda bilgim yok.
Hıza hiçbir etkisi yoktur. fabrika ayarlarına döndüğünüzde uygulamalar geri geliyorsa tamamen silinmemiş demektir. Yaptığınız işlemin aynısını ADB tv , ATV tools gibi uygulamalarla , istediğiniz şeyi devre dışı bırakıp , istediğinizi kaldırabilirsiniz ( tamamen silinmez ) Sistem yapısı gereği kullanmadığınız uygulamalar zaten uykuya geçmektedir. Ram vs boş yere meşgul etmez.

Hıza hiçbir etkisi yoktur. fabrika ayarlarına döndüğünüzde uygulamalar geri geliyorsa tamamen silinmemiş demektir. Yaptığınız işlemin aynısını ADB tv , ATV tools gibi uygulamalarla , istediğiniz şeyi devre dışı bırakıp , istediğinizi kaldırabilirsiniz ( tamamen silinmez ) Sistem yapısı gereği kullanmadığınız uygulamalar zaten uykuya geçmektedir. Ram vs boş yere meşgul etmez.
Hocam kalkıp kalkmadıkarı konusu tartışılabilir, ben bunun cepte değişik durumlarına şahit oldum ama kalkmamış olsalar bile en azından gözümün önünden kalkıyorlar. Shızuku+canta sadece cihaza kurulduğu için zahmetsiz oluyor. ADB, ATV olayını biliyorum, daha önce bunlarla cepten uygulama kaldırmışlığım oldu. Bunlar pc bağlantısı falan istediği için daha zor oluyor bunlarla kaldırmak.

Hocam kalkıp kalkmadıkarı konusu tartışılabilir, ben bunun cepte değişik durumlarına şahit oldum ama kalkmamış olsalar bile en azından gözümün önünden kalkıyorlar. Shızuku+canta sadece cihaza kurulduğu için zahmetsiz oluyor. ADB, ATV olayını biliyorum, daha önce bunlarla cepten uygulama kaldırmışlığım oldu. Bunlar pc bağlantısı falan istediği için daha zor oluyor bunlarla kaldırmak.
Üstad fabrika ayarlarına döndüğünüzde kaldırdığınız uygulamalar geri geliyorsa, tamamen kalkmamıştır bu net :)
Ayrıca ADB tv ve Atv tools hatta App manager'i de eklersek ,bunlar apk olarak cihazınıza kurabilir , cihaz üzerinden işlemleri yapabilirsiniz. Bilgisayarla felan ilgisi yoktur. Marketten ADB tv diye arama yapıp,
uygulamayı deneyebilirsiniz. ( Tv box )

Geri