CloudStream Repo Eklentileri Konusu (ilk mesajı okuyunuz)

Son gelen güncelleme de lib değişikliği yapıldığı için böyle bir hata alıyoruz aslında gradle derleme yapamıyor kod yapısı değiştiği için..

kekikdevam'ı düzenliyorum. nikstream'i ellememek gerekiyor şimdilik geriye dönük commit içinden almaktansa hata olabilecekleri oradan tekrar alırlar diye. Fakat düzenlenenler ve hatasız olanlar daha sonra nikstream'e aktarılabilirler.

İşin kötü tarafı öyle bir güncelleme vermişler ki hem extractorlink hem de episode için new değerlerine geçmek gerekiyor ama ona geçince de sadece terim olarak değiştirmek yetmiyor kodların da onların istediği şekilde eklenmiş olması gerekiyor. Böyle olunca da bir tanesini düzeltince diğerinde hata başlıyor ve kullanım zorunluluğu getirilen bu özellikler tüm eklentilerde var çünkü hepsi link ayıklama ve ve dizi eklentisiyse de episode alanlarına sahip.
Anladım hocam , teşekkürler

Eklemeyin hocam. Mesela film sitelerinin büyük bölümü mükerrer içerik. Sağlam bir iki tanesi olsa olur. Nasılsa alternatif uygulamalar da var. 4 film 4 dizi, mis.KekikDevam öyle belirledi diye illa o şekilde devam etmeye gerek var mı bilmiyorum. Yetti gari deyip bırakmassınız hem😁
Aşırı haklısın. Ama istekler bitmeyecek malesef. Şu da olsun bu da olsun , o film bu film orda yok burda var vs..

Abi hiç sorma dün o kadar uğraştırdı ExtractorLink değiştirdim newEx falan filan bu defa dediğin gibi ötekiler hata vermeye başladı bende hepsini orj çevirip saldım öylece 😂
Şu dizimag engelini de atlatınca sana salıcam kardeşim kalanları 😂
7 saat oldu resmen bu neymiş arkadaş hahaha.
Tek tek hata aldıkça baştan derlemesini bekleyip yeni hataları görmeye çalışmak da ayrı bir işkence.

İşin komik tarafı kütüphaneye yeni kodları eklerken kendileri bile derleme hatası almışlar

· 2 days ago

History​

* feat(Extensions): newExtractorLink for developers
* remove isM3u8 and use type

bendeki eklentilerde ism3u8 yerine type ile çözdüm olayı da bunlarda hem extractorlink var hem newepisode.
Sadece film siteleri olsalarmış çoktan bitirirdim ama episode olayı daha da karmaşıklaştırıyor durumu.

Eski kod desteğiyle yazmak daha basitmiş yani.

4.5.1 burdaki sürüm ile şuan inat da tv açabilen var mı ?
Ben dün kırmızı sürümü silip burda arkadaşların çalışıyo dediği sürümü yükledim ve güncelleme yapmadım.
Girişteki tercih edilen içerik türlerinden movie, live tv, audio vs seceneklerden sadece +18 i seçmeden kurulum yaptım.
Repo olarak başta latteyi yükledim sonra kekikdevam ve içlerinden inat, canlıtv,powerdizi, powersinema, iptvsevenler, tv bahçesi vavoospor olanları yükledim.
Önceliklerim sırasıyla,
Malum spor
Canlı tv
Film için power sinema
Yüklediklerimin hepsi takır takır çalıştı şükürler olsun.
Maşallah diyin nazar değmesin 😎

Hah tamamdır benden bu kadar şu anda. Dizimag de tamamdır.
@patr0n kardeşim son derleme hatasından da göreceğin üzere sırada dizimom içindeki 4 dosya kaldı.
Tahminimce onları halledince yenileri ortaya çıkacaktır ama çıkmazsa diye şans diliyorum yoksa ben de sonradan yine destek veririm kalanlar için.

Şu anda sana bıraktıklarım, yani en son derleme hatası verenler:
HDPlayerSystemExtractor.kt
PeaceMakerstExtractor.kt
VideoSeyredExtractor.kt

Alttaki mesajda düzelttiklerimin üstü çizili kardeşim.

Sadece basitçe çözümü anlatıyorum yapan, yapacak olan veya yapmayı düşünenler için:

derleme hatası alırken;

constructor(source: String, name: String, url: String, referer: String, quality: Int, isM3u8: Boolean = ..., headers: Map<String, String> = ..., extractorData: String? = ...): ExtractorLink' is deprecated. Use newExtractorLink.
böyle bir hata varsa ve muhtemelen kod satırları da şöyle ise:

Python:
callback.invoke(
            ExtractorLink(
                source  = this.name,
                name    = this.name,
                url     = m3uLink ?: throw ErrorLoadingException("m3u link not found"),
                referer = url,
                quality = Qualities.Unknown.value,
                isM3u8  = true
            )
        )

Öncelikle import'lara bakın ve

Kod:
import com.lagradost.cloudstream3.*
import com.lagradost.cloudstream3.utils.*

bu ikisinin ekli olmasını sağlayın. Yani yoksa ekleyin.

Daha sonra kodları yeni newExtractorLink'e çevireceksiniz onu da:

Python:
callback.invoke(
    newExtractorLink(
        source = this.name,
        name = this.name,
        url = m3uLink ?: throw ErrorLoadingException("m3u link not found"),
        type = ExtractorLinkType.M3U8 // isM3u8 artık bu şekilde belirtiliyor
    ) {
        headers = mapOf("Referer" to url) // Eski "referer" artık headers içinde (bu kısım asıl kodlarınıza bağlı olarak değişir)
        quality = Qualities.Unknown.value // Kalite ayarlandı
    }
)

bu şekilde düzenleyin.

Fakat kodlardaki hata episode yerine newEpisode kullanımı ise:
data verisini direkt newEpisode koduna ekleyip yani ayrıca kullanmadan

Kod:
                    episodeses.add(
                        newEpisode(epHref) { // buradaki kısım normalde "data = ..." kısmı
                            this.name = epName ?: "Bilinmeyen Bölüm" // Varsayılan değer eklendi
                            this.season = epSeason ?: 1 // Null kontrolü ve varsayılan değer
                            this.episode = epEpisode ?: 1 // Doğru değişken kullanıldı
                            this.runTime = duration ?: 45 // Süre bilgisi eklendi, bulunamazsa varsayılan 45
                        }
                    )
bu şekilde kullanın.

Neyse artık.

Bu arada aradaki fark neden derseniz :

Kod:
....
newExtractorLink(
        source = this.name,
        name = this.name,
    ) {
        headers = mapOf("Referer" to url) // Eski "referer" artık headers içinde (bu kısım asıl kodlarınıza bağlı olarak değişir)
    }
....

Önceki alt alta bu neden ayrı bir parça diye. newExtractorLink için zorunlu kısımlar source, name, url ve type. O yüzden ilk kısıma onları ekliyorsunuz.
Referer ve kalite gibi diğer değerler isteğe bağlı kullanılanlar olduğu için onları parantez açarak ekliyorsunuz kod alanınını kapatmadan önce ve referer yerine headers kullanıyorsunuz.

Hah tamamdır benden bu kadar şu anda. Dizimag de tamamdır.
@patr0n kardeşim son derleme hatasından da göreceğin üzere sırada dizimom içindeki 4 dosya kaldı.
Tahminimce onları halledince yenileri ortaya çıkacaktır ama çıkmazsa diye şans diliyorum yoksa ben de sonradan yine destek veririm kalanlar için.

Şu anda sana bıraktıklarım, yani en son derleme hatası verenler:
HDPlayerSystemExtractor.kt
PeaceMakerstExtractor.kt
VideoSeyredExtractor.kt

Alttaki mesajda düzelttiklerimin üstü çizili kardeşim.

Sadece basitçe çözümü anlatıyorum yapan, yapacak olan veya yapmayı düşünenler için:

derleme hatası alırken;

böyle bir hata varsa ve muhtemelen kod satırları da şöyle ise:

Python:
callback.invoke(
            ExtractorLink(
                source  = this.name,
                name    = this.name,
                url     = m3uLink ?: throw ErrorLoadingException("m3u link not found"),
                referer = url,
                quality = Qualities.Unknown.value,
                isM3u8  = true
            )
        )

Öncelikle import'lara bakın ve

Kod:
import com.lagradost.cloudstream3.*
import com.lagradost.cloudstream3.utils.*

bu ikisinin ekli olmasını sağlayın. Yani yoksa ekleyin.

Daha sonra kodları yeni newExtractorLink'e çevireceksiniz onu da:

Python:
callback.invoke(
    newExtractorLink(
        source = this.name,
        name = this.name,
    ) {
    }
)

bu şekilde düzenleyin.

Fakat kodlardaki hata episode yerine newEpisode kullanımı ise:
data verisini direkt newEpisode koduna ekleyip yani ayrıca kullanmadan

Kod:
                    episodeses.add(
                        newEpisode(epHref) { // buradaki kısım normalde "data = ..." kısmı
                            this.name = epName ?: "Bilinmeyen Bölüm" // Varsayılan değer eklendi
                            this.season = epSeason ?: 1 // Null kontrolü ve varsayılan değer
                            this.episode = epEpisode ?: 1 // Doğru değişken kullanıldı
                            this.runTime = duration ?: 45 // Süre bilgisi eklendi, bulunamazsa varsayılan 45
                        }
                    )
bu şekilde kullanın.

Neyse artık.
İşte bu sıkıntı yapıyo abi dün bi kaç taneisni newExtractor ile değiştirdim ama bu defa diğer eklentiler hata vermeye başladı bende hepsini eski haline getirdim saldım öylece resmen zulümden başka hiç bir şey değil. Çalışan şeyin kod yapısını niye değiştirirsin ki saçma sapan iş yaptılar. Yeni güncelleme adında hata örüntüsü getirdiler bi faydası yok.

İşte bu sıkıntı yapıyo abi dün bi kaç taneisni newExtractor ile değiştirdim ama bu defa diğer eklentiler hata vermeye başladı bende hepsini eski haline getirdim saldım öylece resmen zulümden başka hiç bir şey değil. Çalışan şeyin kod yapısını niye değiştirirsin ki saçma sapan iş yaptılar. Yeni güncelleme adında hata örüntüsü getirdiler bi faydası yok.
Olay şu aslında. Normalde cs3 dosyası oluşup derlenenlerde sorun olmuyor ta ki yeni bir düzenleme yapana kadar. Yani yeni düzenleme yapmak istediğinde bu yeni sisteme geçirmediysen kodları ortalama 4 eklenti birden hatalarla karşına çıkıyor. Onların en sonuncusunun hatasını düzeltince onların cs3 dosyalarını oluştururken genel bir derlemeye geçiyor ve bakıyor ki diğer dosyalardaki kodlar yeniliğe ayak uydurmuyor o yüzden onları da hatalı olarak göstermeye başlıyor.

İşin en kötü tarafı 3-4 eklenti olsa çoktan bitecek şey şu anda sana 8 saat sonunda bırakıyorum ki yarısına yakınını bitirdim yani.

Olay şu aslında. Normalde cs3 dosyası oluşup derlenenlerde sorun olmuyor ta ki yeni bir düzenleme yapana kadar. Yani yeni düzenleme yapmak istediğinde bu yeni sisteme geçirmediysen kodları ortalama 4 eklenti birden hatalarla karşına çıkıyor. Onların en sonuncusunun hatasını düzeltince onların cs3 dosyalarını oluştururken genel bir derlemeye geçiyor ve bakıyor ki diğer dosyalardaki kodlar yeniliğe ayak uydurmuyor o yüzden onları da hatalı olarak göstermeye başlıyor.

İşin en kötü tarafı 3-4 eklenti olsa çoktan bitecek şey şu anda sana 8 saat sonunda bırakıyorum ki yarısına yakınını bitirdim yani.
Aynen öyle abi, seninde eline sağlık ama bu gidişle bu ne kadar zaman ayırmak lazım tahmin bile edemiyorum onun yerine tüm eklentiyi elle düzeltmek sanki daha faydalı gibi yani cs3 dosyalarını manuel düzenleyip githuba yüklemek daha mantıklı gibi duruyor herhangi bi derleme yapmamış olacağım ama o kadar eklenti içinde açıkçası uğraşasım yok 😂

Ben dün kırmızı sürümü silip burda arkadaşların çalışıyo dediği sürümü yükledim ve güncelleme yapmadım.
Girişteki tercih edilen içerik türlerinden movie, live tv, audio vs seceneklerden sadece +18 i seçmeden kurulum yaptım.
Repo olarak başta latteyi yükledim sonra kekikdevam ve içlerinden inat, canlıtv,powerdizi, powersinema, iptvsevenler, tv bahçesi vavoospor olanları yükledim.
Önceliklerim sırasıyla,
Malum spor
Canlı tv
Film için power sinema
Yüklediklerimin hepsi takır takır çalıştı şükürler olsun.
Maşallah diyin nazar değmesin 😎
mesajınız sonrası mavi cs yükledim ve repoları yazdığınız sıralamayla indirdim.İnatbox çalışmadı nikstream reposunu ekleyip inatbox yükledim yine çalışmadı ☹️

Ekli dosyalar

• hataısı.jpg
    hataısı.jpg
    31.8 KB · Görüntüleme: 3
Aynen öyle abi, seninde eline sağlık ama bu gidişle bu ne kadar zaman ayırmak lazım tahmin bile edemiyorum onun yerine tüm eklentiyi elle düzeltmek sanki daha faydalı gibi yani cs3 dosyalarını manuel düzenleyip githuba yüklemek daha mantıklı gibi duruyor herhangi bi derleme yapmamış olacağım ama o kadar eklenti içinde açıkçası uğraşasım yok 😂
Aman ha. Elle cs3 düzeltsen bile tek bir derlemede hepsi çöp olur.
Kotlin dosyalarındaki tek bir nokta sonunda birisi bir derleme yapabilsin mevcuda göre yeniden oluşacak sonuçta cs3 dosyaları. Derleme kodlarında sil ve baştan oluştur var çünkü 😅

Aslında Github Desktop ile tüm eklentilerinin dosyalarına bakıp hepsini tek seferde düzenleyip ve düzenlediklerinde de hata olmadığına güvenip tek seferde commit edebilirsin. Ben eklentiyi çekmedim bilgisayara tek tek tarayıcan düzenledim.

Sen bana uyma ama dediğim gibi yap hatalı olanları en son fix eder geçersin. Bana eziyet olan sana olmasın yani 😂

mesajınız sonrası mavi cs yükledim ve repoları yazdığınız sıralamayla indirdim.İnatbox çalışmadı nikstream reposunu ekleyip inatbox yükledim yine çalışmadı ☹️
İss turktelekom
Xiaomi mi tv stick te sıkıntı yaşamadım ama

4.5.2 versiyonunda iki depoda da açılmazken ve eklediğiniz görseldeki hatayı verirken 4.5.1 versiyonda nikstreamde inatbox o hatayı vermeden açıldı. Mor 1 kanalını denedim hemen açıldı.

Uygulama kütüphaneleri eski kodlarla hazırlanan bu eklentileri çalıştıramıyor da olabilir şu anda düzeltmeye çalıştıklarımız gibi yani. O yüzden en son versiyon yerine en az bir önceki versiyonu yükleyip denemek gerekiyor olabilir.

4.5.2 versiyonunda iki depoda da açılmazken ve eklediğiniz görseldeki hatayı verirken 4.5.1 versiyonda nikstreamde inatbox o hatayı vermeden açıldı. Mor 1 kanalını denedim hemen açıldı.

Uygulama kütüphaneleri eski kodlarla hazırlanan bu eklentileri çalıştıramıyor da olabilir şu anda düzeltmeye çalıştıklarımız gibi yani. O yüzden en son versiyon yerine en az bir önceki versiyonu yükleyip denemek gerekiyor olabilir.
hocam şimdi 4.5.1 yükledim ve hemen Latte+kekikdevam repoyu ekledim .Dediğiniz gibi inat sorunsuz açıldı fakat dün bir arkadaşın tavsiyesiyle denediğim ultima eklentisini denedim Latte ve kekik üzerinden 1-2 ekleme yaptım cs çökme hatası verdi .Ben şimdilik kırmızı cs kullanmaya devam ediyim (kırmızı olanda da ultima çökme hatası veriyor fakat altyazı sitelerinde ki üyelikler sorunsuz açılıyor) .Belki tvbox ile kullananlar sorun yaşamıyordur çünkü ben emülatör ile deniyorum (y)

hocam şimdi 4.5.1 yükledim ve hemen Latte+kekikdevam repoyu ekledim .Dediğiniz gibi inat sorunsuz açıldı fakat dün bir arkadaşın tavsiyesiyle denediğim ultima eklentisini denedim Latte ve kekik üzerinden 1-2 ekleme yaptım cs çökme hatası verdi .Ben şimdilik kırmızı cs kullanmaya devam ediyim (kırmızı olanda da ultima çökme hatası veriyor fakat altyazı sitelerinde ki üyelikler sorunsuz açılıyor) .Belki tvbox ile kullananlar sorun yaşamıyordur çünkü ben emülatör ile deniyorum (y)
Evet emülatör ile android bazlı cihazlarda aynı şeyler olmuyor.
Mesela ben eklentileri ikisinde de test ediyorum düzenledikten sonra ve genel olarak android box ve telefonda sorunsuz çalışsalar da bilgisayarda sizinkiyle benzer hatalar olabiliyor. WSA ile deniyorum bilgisayardayken.

Konuyu görüntüleyenler

Geri