impresents
Paylaşımcı

İçeriklerimizde illegal yayın yoktur
Günlerdir üzerinde uğraştığımız, sizlerin testleriyle ve harika geri dönüşleriyle şekillenen Beleş TiVi, Google Play'in zorlu onay süreçlerini geçerek an itibarıyla mağazada yayınlandı!
Test sürecinde destek olan tüm forum üyelerine sonsuz teşekkürler, bu uygulama hepimizin eseri. Artık APK ile uğraşmadan direkt mağazadan kurabilirsiniz:
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
]Herkese selamlar arkadaşlar,
Evde televizyon izlerken kullanmak için uygulamaları deniyordum ama çoğu ya telefon için yapıldığından TV kumandasıyla tam bir eziyet oluyor ya da her tıkladığınızda karşınıza reklam çıkarıyor. Ben de "Bunu kendim yapabilir miyim acaba?" diyerek ufaktan kodlamaya giriştim ve kendi çapımda bir Android TV uygulaması yapmaya çalıştım. Adını şimdilik Beleş TiVi koydum.
Önemli Not: Uygulamanın içinde kesinlikle şifreli veya illegal bir yayın yoktur. Sadece internette herkese açık olan şifresiz ulusal kanalları, haber, spor, çocuk ve belgesel kanallarını derleyip toparlayan sade bir oynatıcıdır.
Amacım sadece akşam televizyonun karşısına geçince kumandayla sağa sola takılmadan, hızlıca haberlere veya ulusal kanallara bakabilmekti.
Uygulamaya Eklemeye Çalıştığım Özellikler:
Kendi Thomson Android kutumda test ettim, gayet yağ gibi akıyor. Mi Box, Fire TV veya kendinden Android'li televizyonu olan arkadaşlar indirip denerse çok sevinirim.
- Kumanda Dostu: Uygulamayı tamamen TV kumandasına (D-Pad) göre ayarlamaya çalıştım. Menülerde ok tuşlarıyla rahatça gezip, CH+ / CH- tuşlarıyla seri kanal değiştirebiliyorsunuz.
- Favoriler: Her seferinde kanal aramamak için, kumandanın "OK" tuşuna uzun basarak sevdiğiniz kanalı favorilere ekleyip çıkarabiliyorsunuz.
- Kategoriler ve Arama: Kanalları Haber, Ulusal, Belgesel gibi ayırmaya çalıştım. Bir de ufak bir arama kutusu ekledim, kanal adını yazınca hemen filtreliyor.
- Sade Arayüz: Ekranda hiçbir şeye basmazsanız menüler kayboluyor, tam ekran izliyorsunuz.
Amatör bir ruhla yaptığım için illaki hataları, eksikleri veya "Şu da olsa güzel olur" diyeceğiniz yerleri vardır. Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Nasıl Deneyebilirsiniz?
Play Store Üzerinden (Kapalı Test):Uygulama şu anda Google Play Store'da kapalı test aşamasında. Eğer APK kurmakla uğraşmak istemezseniz veya güncellemeleri otomatik almak isterseniz, bana özel mesajla (PM) Gmail adresinizi gönderebilirsiniz. Sizi test ekibine ekleyip doğrudan Play Store indirme linkini gönderebilirim. Eğer testten de geçersek herkes faydalanır. Desteğiniz benim için çok değerli!
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
bu linkten indirmek için dm'den bana gmail adresinizi yazmanız yeterli
Play Store'un zorunlu kıldığı 20 kişilik test kotasını doldurup uygulamayı herkesin erişimine açabilmemiz için yardımlarınıza ihtiyacım var. Destek olan arkadaşların kullanıcı adlarını, hem bir teşekkür hem de güncel durumu takip edebilmemiz için buraya ekleyeceğim.
Beleş TiVi Kapalı Test Destekçileri (12/20):
1. @kubimibox
2. @zorba48
3. @riva70
4. @sarigol45
5. @caldion
6. @jevci
7. @Musayahya9
8. @apolus
9. @mavininesaret
10. @charade
11. @serkans1
12. @OneMoreDay
Doğrudan APK İndirerek: Beklemek istemeyenler veya direkt USB ile kurmak isteyenler için APK dosyasını da aşağıya bırakıyorum.
Sizin geri dönüşlerinize göre yeni versiyonu ekledim.
1- Mi Box gibi kumandasında kanal ileri/geri tuşu olmayan cihazlarda, yön tuşlarıyla kanal geçiş hatasını düzelttim.
2- Kanal listesinde hızlıca sağa sola kaydırırken odağın yukarı (kategorilere) zıplaması sorununu çözerek gezinmeyi daha stabil hale getirdim.
3- Kanal geçişlerinde ekrana çok daha iyi oturan şık bir kanal bilgi tasarımı ekledim.
4- Dijitsu gibi TV'lerde ve TV Box'larda hızlı kanal değiştirirken uygulamanın kilitlenmesi veya cihazı yeniden başlatması sorununu özel bir hız freni yazarak tamamen çözdüm.
5- Kumandaya dokunulmadığında TV'nin uyku moduna geçmesi ve uyandığında siyah ekranda kalma sorununu düzelttim (Uygulama artık yayın sırasında ekranı uyanık tutuyor).
6- Menüde gezinirken hangi kanalda/kategoride olduğunuzun anlaşılmaması sorununu giderdim. Seçili öğeler artık büyüyerek ve renk değiştirerek çok daha belirgin hale geliyor.
7- "Kaldığın Yerden Devam Et" özelliği eklendi. Uygulamayı kapattığınızda son izlediğiniz kanal hafızaya alınır ve yeni açılışta direkt o kanaldan başlar.
8- İnternet bağlantısı koptuğunda siyah ekranda kalma sorunu giderildi, ekrana uyarı eklendi.
9- Uygulama arka plana alınıp (simge durumuna küçültülüp) tekrar açıldığında kanalların açılmaması ve siyah ekranda kalma sorunu tamamen çözüldü. Geri döndüğünüzde yayın anında uyanıp kaldığı yerden devam ediyor.
10- Sihirli kumanda (Air Mouse) veya dokunmatik ekranlarda kanal listesini sağa sola kaydırırken menünün aniden kaybolması sorunu "Kaydırma Dedektörü" ile giderildi. Artık siz kaydırmayı bırakana kadar kanal listesi ekranda kalmaya devam edecek.
11-Uygulamaya ilk girdiğinizde, eğer favoriye eklediğiniz kanallar varsa, liste otomatik olarak "Favoriler" sekmesinde açılır. Böylece yaşlı kullanıcıların ve büyüklerimizin binlerce kanal arasında kaybolmasının önüne geçildi. (Favorisi olmayanlar için tüm liste açılmaya devam eder).
12- Botech Wzone gibi bazı cihazlarda ve telefonlarda yayın izlerken cihazın ekran kilidine veya ekran koruyucuya geçmesi sorunu tamamen engellendi.
13- Ekran kilidi açıldığında veya uygulamaya geri dönüldüğünde hafızanın silinip sürekli listenin en başına (TRT 1'e) dönme hatası düzeltildi.
14- Oynatıcı menüsünün sağ üst köşesine "Görüntü Formatı" butonu eklendi. Yayınların yanlarındaki siyah boşlukları kesip tam ekrana yaymak (Zoom/Yay) veya orijinal formatında (4:3 / 16:9) izlemek için doğrudan bu tuşu kullanabilirsiniz.
Moderatör tarafında düzenlendi: